Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Persie tveksam mot Southampton

På gårdagens presskonferens berättade David Moyes att Robin van Persie är tveksam inför matchen mot Southampton. Moyes bekräftade också att Marouane Fellaini kommer att behöva operera sin vrist men att operationen inte är akut. Vidare pratade Moyes om Wayne Rooney, David de Gea och Adnan Januzaj.

“We har några få som kom tillbaka med bulor och blåmärken. Antagligen är Robin van Persie den vi är mest oroad över. Antonio kom tillbaka från Sydamerika väldigt sent, Chicharito också. De är spelarna som alltid har långa flygresor.

“Men vi är lite oroade över Robin och skicket han kom tillbaka i. Vi får se hur han är imorgon. Han fick en spark på vaden och han också haft problem med sin tå. Vi får se hur han är.”

Fellainis operation senarelagd

Marouane Fellaini missade Uniteds segermatch mot Sunderland med en vristskada. Fellaini kunde dock spela för Belgien i VM-kvalet mot Kroatien. David Moyes berättar nu att Fellaini är i behov av en operation men att operationen inte är akut:

“Fellaini behöver tyvärr en operation. Det är en ganska svår vristskada. De är lite ben och ligament som sticker ut men vi har blivit tillsagda att vi kan komma undan operationen för nu. Vi kan senarelägga det så mycket som två år. Det är inte i ett desperat behov att göras, mer om han känner sig okej att spela eller inte.

“Givetvis använder du dina armar ganska mycket för att hålla undan folk i spelet och det är viktigt att säkerställer att hans vrist inte får ytterligare skador.”

Moyes berömmer Rooney

Efter en stökig sommar har Wayne Rooney förmodligen varit Uniteds bästa spelare hittills den här säsongen. David Moyes har bara positiva ord att säga om Rooney:

“Jag tycker att han är i en ålder i sin karriär där han ska vara en av de viktigaste spelarna och han är definitivt en av de viktigaste spelarna för Manchester United och England. Från den synvinkeln är det vad du förväntar dig. Han tar ansvar, gör målen som behövs och han har gjort det sedan han var ung. I åldern han är nu har han mognaden och det visar sig i hur han spelar och formen han är i genom sättet han spelar för klubb och land.

“Jag träffade Wayne på första dagen på försäsongen och ändå höll ni [i media] på att berätta för mig att ni kände annorlunda. Jag träffade honom i fantastisk form och fantastisk kondition, tränade fantastiskt från dag ett men ni vill se annorlunda saker.”

Även De Gea får beröm

I målet är det inte längre någon tvekan om att David de Gea är förstaval och Moyes ser en lång och stor framtid för De Gea:

“Jag tycker att David under åren har kommit hit och bevisat sig i Manchester United. Sir Alex tog hit honom som ung och spelade honom vid en tid när det kan vara svårt att spela en ung målvakt. Målvakt och mittback de här dagarna är två av de svåraste positionerna på planen för en ung spelare. Att Manchester United har gjort det de senaste få åren har visat vad du kan få.

“Han är en toppmålvakt. Han kommer gå framåt och i sinom tid vara en av de bästa som finns, jag har ingen tvekan om det. Han är fortfarande ung för en målvakt, folk kommer att titta på honom de kommande tio åren.”

Moyes om Januzaj

Tidigare idag skrev Adnan Januzaj på ett nytt kontrakt med United. Moyes visste förmodligen att så skulle ske när han på gårdagens presskonferens pratade om Januzaj:

“Han är en väldigt, väldigt bra fotbollsspelare som kommer att kunna spela i åtskilliga positioner. Tiden får utvisa vad hans bästa kommer att vara. Han kan vara en anfallare, han är så bra också med sin rygg mot målet men han är också väldigt bra på att komma in från vänster eller höger. Kanske kan han vara en nummer 10 när han växer med erfarenhet och blir bättre. Som ni såg med hans mål mot Sunderland har han också mål i sig. Han kan skapa mål och är överlag en väldigt, väldigt bra och talangfull fotbollsspelare.

“Jag tycker att ni måste komma ihåg att han är 18, inte 20. Vissa spelare spelar för andra klubbar som är 18 som är bra spelare men jag tycker att när du spelar för Manchester United vid 18 är det en stor sak.

“Han har inga problem att träna med reserverna eller ungdomslaget. Han har inget ego att och är väldigt väl omhändertagen av sin pappa och familj. De har hållit rätt på honom och han är en bra pojke och förståndig. Jag tror att han kan hantera allt som kommer, jag gör verkligen det. Givetvis kommer jag inte att spela honom i alla matcher eller använda honom hela tiden men vi kommer definitivt att fundera på att använda honom när vi tycker att tiden är rätt.

“Jag tror att när jag fick det så var en del av det här jobbet att introducera unga spelare. När vi är i området runt omklädningsrummet ser jag Matt Busbys kommentar om att om du är bra nog, är du gammal nog. Och, från det perspektivet, har det nära nog varit filosofin genom den här klubben.

“Den senaste managern gav unga spelare chansen när han hade dem. Om jag har fler unga spelare kommer att jag att försöka spela dem och jag kommer att försöka hjälpa dem framåt. Det är vad de gör bra här.”


Källa: Manutd.com

Res med oss till Manchester!