Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Persie missar West Ham

På fredagens presskonferens berättade David Moyes att Robin van Persie inte är aktuell för spel i morgondagens match. Moyes diskuterade också West Ham och kommenterade Champions League-lottningen, som parade ihop United med Bayern München.

Robin van Persie sköt United till kvartsfinal med ett hattrick mot Olympiacos. Van Persie blev dock skadad i slutet av matchen och han är inte aktuell för spel i morgondagens bortamatch mot West Ham. Rapporterna är ändå rätt positiva, och även om David Moyes inte sätter något datum på Van Persies comeback så rapporterar bland annat The Guardian att Van Persie kommer att vara spelklar till derbyt mot Manchester city på tisdag.

”Vi undersöker Robin igen idag,” berättade Moyes på fredagens presskonferens. ”Vi är inte helt säkra på allting vi har sett hittills så vi ville bara kolla upp det och vara säkra. Han kommer inte att vara tillgänglig för morgondagens match, men vi kommer att försöka ger er en uppdatering när vi kan på utgången av [undersökningen].”
Uppdatering: Efter den andra undersökningen står det klart att Van Persie blir borta fyra till sex veckor.

Antonio Valencia fick en elak smäll på ögat mot Olympiacos och det är väl ett rimligt antagande att han kan behöva några dagars vila, även om smällen inte påverkade han honom under onsdagens match. Uniteds manager berömde Valencia för dennes ”energi och kraft” mot Olympiacos:

”Han kände det som att han kunde fortsätta spela och han gjorde det fantastiskt den kvällen. Svullnaden på hans öga har inte riktigt gått ner än så vi får hålla ett… Jag höll nästan på att säga ’hålla ett öga på det’ där, ursäkta vitsen. Men vi får ha koll på det och se hur han är.”

I övrigt fick vi inga skadeuppdateringar. Jonny Evans och Chris Smalling finns också på skadelistan, men ska inte vara alltför långt ifrån comeback medan Nani är på väg tillbaka till efter en långtidsskada.

Allardyce gör ett fantastiskt jobb

Då United gick vidare i Champions League har man ett hektiskt spelschema den närmaste tiden. Moyes indikerar att han kommer att utnyttja Uniteds stora trupp och passar, som brukligt är, på att berömma morgondagens motståndare:

”Vi har massor av matcher som kommer, vi behöver säkerställa att truppen är redo för alla matcherna. Det är viktigt för oss, att vi har alla vara spelare friska och tillgängliga.

”Jag tror att Big Sam [Allardyce] precis har vunnit precis som månadens manager. Jag vet inte om det var hans förbannelse förra veckan [då West Ham förlorade med 3-1 mot Stoke] eller om den fortfarande väntar på att komma den här veckan. Men han har gjort det fantastiskt bra. Det var på en lägre ligaposition och han har vänt det för dem.”

Moyes var förstås nöjd efter segern mot Olympiacos och vill att United ska bygga vidare på det:

”Det finns ingen garanti att det resultatet leder till ännu ett men du tar hellre ett bra resultat än ett dåligt. Och vi fick ett riktigt bra resultat i veckan så förhoppningsvis kan vi bygga på det.

”Jag tycker att det viktigaste var att jag kunde se supportrarna i ögonen efter matchen i onsdags kväll, eftersom jag tyckte att vi hade gett dem något att heja på. Vi hade inget att skämmas över med vår prestation. I några andra matcher har jag skämts eftersom laget inte har spelat tillräckligt bra och jag inte har tagit ut ett lag som har fått ett bra resultat.”

Moyes ser fram emot att möta Bayern

United fick svårast möjliga lottning i Champions League, då man ställs mot favoriterna Bayern München och dessutom inleder på hemmaplan. Moyes väljer dock att se positivt på lottningen:

”Jag var exalterad att vi var med i lottningen och att vi är i kvartsfinal i Champions League. Vi låg under med 2-0 mot Olympiacos för en vecka sedan eller så. Jag tror inte att många människor trodde att vi skulle gå vidare till kvartsfinallottningen. Så på många sätt spelade det ingen roll vilka vi lottades mot.

”Men jag måste säga att vi har lottats mot favoriterna, och givetvis de regerande mästarna av cupen också, så det är en väldigt tuff lottning för oss men en som jag ser fram emot.

”Jag tror att om du är gammalmodig så skulle du säga att du alltid vill vara hemmalag i den andra matchen. Jag måste säga att det skulle vara vad som föredras. Men med sättet som fotbollen spelas nu med kontringsfotboll och en annan inställning från lag på bortaplan. Vi fick det och det är på det sättet som lottningen kom ut. Vi är hemma i den första matchen och borta i den andra matchen, vi får bara ta det.”

Moyes passade också på att nämna att hans bristande erfarenhet av Champions League-spel var något som ofta diskuterades då han tog över United:

”Nästan alla frågade mig i början på säsongen om min brist på erfarenhet i Champions League. Jag blev förbluffad över att ingen av er frågade mig om det häromkvällen. Det måste ha försvunnit från ert medvetande.

”Jag sa det innan, jag har tittat på tillräckligt mycket Champions League-fotboll och förhoppningsvis tittat så mycket att jag vet lite om det. Men jag har fått mycket hjälp från folket runt mig, jag sa att jag skulle få det. Tack och lov har jag tagit mig själv till kvartsfinalen och målet nu är att gå till semifinal.”


Källor: Manutd.com, Theguardian.com