Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Vecka 17, 2014

I ryktesbörsen kastar vi ut meningslösa krav på trovärdighet och rimlighet. Här kommer vi att presentera ett urval av de rykten som florerar runt United.

I ryktesbörsen publicerar vi rykten om spelarövergångar och kontraktsdiskussion. Eventuella rykten kring Uniteds manager, skador, landslagsspel och vad det nu kan vara kör vi i nyhetsbörsen.

  • Shaw uppges vara mycket nära United. Southampton förnekar dock att de har fått några bud.
  • Cavani, Kroos, Fabregas med flera.
  • Fortsatta rykten om Welbeck.
  • Vild spekulation från MEN.
Publicerat:
2014-04-28,
20.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Då stänger vi den här upplagan av ryktesbörsen.
Ryktesbörsen för vecka 18 hittas här.

Publicerat:
2014-04-27,
16.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Arsenal är intresserade av Welbeck

The Mirror uppger att Arsenal är intresserade av Danny Welbeck. Anfallaren uppges vara missnöjd med sin situation i United, även om missnöjet primärt verkar ha handlat om David Moyes, och det är ingen tvekan om att han skulle förstärka Arsenal. Även Everton och Tottenham uppges vara intresserade av anfallare som vi givetvis hoppas – nej, kräver – ska stanna i United.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-27,
16.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kolasinac: Jag har fått ett erbjudande från United

Schalkes försvarare Sead Kolasinac påstår att han har fått ett erbjudande från United. Kolasinac är 20 år gammal och har gjort två landskamper för Bosnien och Hercegovina, men han är född och uppväxt i Tyskland.

”Ja, jag har fått ett erbjudande från Manchester United. Men jag kommer inte att stressa med beslutet. Jag måste se vad Schalke tycker om det.”

Trots citatet placerar vi nog det är i det mindre troliga facket.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-26,
16.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Cavani och Fabregas

Daniel Taylor på The Guardian rapporterar att United vill förstärka laget med Edinson Cavani och Cesc Fabregas. Förra årets miserabla försök att värva Fabregas ska alltså inte ha avskräckt United. Ny information säger tydligen att det faktiskt är möjligt att värva Viljan att värva Fabregas, som skulle kosta 40 miljoner pund, den här sommaren. Cavani – som värderas till sanslösa 60 miljoner pund – tycks handla om en önskan att värva en superstjärna och Taylor säger att United inser att det finns andra positioner där behovet att förstärka är större.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-26,
00.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: United scoutar Pogba och Garay

Manchester Evening News rapporterar att United scoutade Benficas mittback Ezequiel Garay och Juventus mittfältare Paul Pogba i torsdagens Europa League-match mellan Benfica och Juventus. Då Pogba lämnade United för Juventus var det lite upprörda känslor men en återkomst för den unga fransmannen utesluts inte.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-26,
00.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Southampton: Vi har inte fått några bud

Manchester United uppges vara nära att värva Luke Shaw från Southampton. Även Adam Lallana och Calum Chambers rapporteras vara på väg bort från Southampton. Klubbens verkställande direktör Les Reed säger emellertid att man inte har mottagit några bud på sina spelare.

”Vi kommer att ta upp kontraktssamtalen under sommaren. Vi pratar om framtiden. Vi är båda bekväma med situationen. Som läget är har det inte varit några förfrågningar eller bud på några av våra spelare. Det är sanningen.

”Ingen klubb har fått tillåtelse att prata med någon av våra spelare. Rapporter om att några av våra spelare förhandlar om övergångar är felinformerade.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-25,
00.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Tre alternativ på varje position

Manchester Evening News säger att Manchester United inför sommaren har tre alternativ på varje position man avser att värva. Värvningar kan ske innan en ny manager tillträder på posten men denne ska ändå inkluderas i processen. Tidningen hänvisar till en källa inom United som säger:

”Vi har identifierat flera alternativ för positioner som behöver stärkas under sex eller sju månader och det kommer att vara managerns beslut. Det kan vara den första spelaren på listan, den andra eller den tredje. Vi vill inte kolla på när andra avslutar affärer i augusti som de har jobbat på i veckor. Nya spelare kan komma in innan manager men det kan ha förekommit mjuka konversationer i bakgrunden.”

MEN säger också att United är angelägna att behålla medlemmar från Class of ’92 i ledarstaben. Målvaktstränaren Chris Woods kan stanna i klubben. Tidningen menar emellertid att det inte är troligt att Roy Keane blir assisterande manager, även om det inte är uteslutet.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-24,
21.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Brighton räknar med Lingard resten av säsongen

Enligt Sky Sports har det spekulerats i att United ska kalla hem utlånade spelare för att ge dem chansen i a-laget under slutet på säsongen. Brighton räknar emellertid med att Jesse Lingard ska stanna i klubben tills säsongen är slut.

”Han är på lån här till slutet på jag är säker på att de kommer att hedra det,” sa Nathan Jones, som är assisterande huvudtränare.

”Jag tror inte att de kommer att dra tillbaka honom, men han är en fantastisk spelare. Jag är säker på att han har en stor framtid i Man United.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-24,
21.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph om Uniteds sommarplaner

The Telegraph diskuterar Uniteds sommarplaner. Tidningen säger att United har en transferbudget på uppemot 200 miljoner pund och att United vill göra sina affärer tidigt. Vidare ska United önska en superstjärna och man har en lista med flera alternativ på flera positioner.

Uniteds tre primära mål ska vara Luke Shaw, Toni Kroos och Edinson Cavani. Vilka spelare som tvingas lämna United ska emellertid vara upp till den nya managern.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-24,
21.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Everton vill ha Cleverley och Welbeck

The Guardian rapporterar att Everton är intresserade av att värva Tom Cleverley och Danny Welbeck. Cleverley skulle inte vara någon stor överraskning då Roberto Martinez gillar honom sedan deras gemensamma tid i Wigan. Welbeck? Låt det inte vara så.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-24,
00.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Edinson Cavani och Fabregas

The Guardians Daniel Taylor rapporterar att Manchester United är intresserade av att värva Edinson Cavani från PSG. Det är emellertid oklart om PSG är intresserade av att sälja. Taylor menar att United inte kommer att göra något uppehåll i jakten på nya spelare bara för att man nu står utanför manager.

Trots förra sommarens fiasko ska Ed Woodward vara beredd att göra ett nytt försök att värva Cesc Fabregas.

Taylor rapporterar också att Woodward ska vara säker på att två värvningar redan ska vara i praktiken klara, även om namnen på dessa värvningar är okända. Det förefaller vara troligt att Luke Shaw är en av de värvningarna. Taylor rabblar också Marco Reus, Ilkay Gundogan (som nyligen skrev på ett nytt kontrakt), Toni Kroos och William Carvalho.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-24,
00.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Två in, sju ut

The Mirror menar att Uniteds planer för sommarens transferfönster inte stannar upp bara för att David Moyes har fått sparken. Tidningen skriver att United har långt gångna planer på att värva Luke Shaw och Toni Kroos.

Samtidigt menar tidningen att United planerar att göra sig av med en hel drös spelare. Nemanja Vidic är redan borta medan Rio Ferdinand och Patrice Evra inte ska erbjudas nya kontrakt. United vill också göra sig av med Anderson, Alexander Buttner, Tom Cleverley, Javier Hernandez och Nani.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-23,
17.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Potentiella startelvor nästa säsong

Efter att igår ha dragit till med en spekulation kring 20 potentiella nyförvärv fortsätter Manchester Evening News galenskaperna idag då man, till synes inte baserat på någonting alls, idag listar potentiella startelvor för United nästa säsong, beroende på vem som är Uniteds manager. Mestadels är det banal spekulation men även i sådana sammanhang smakar det lite illa i munnen då Ashley Cole sammankopplas med United.

Ancelotti: De Gea; Rafael, Varane, Jones, Cole; Verratti, Carrick; Mata; Di Maria, Rooney, Kagawa
Simeone: De Gea; Rafael, Garay, Mangala, Filipe Luis; Mata, Koke, Fletcher, Kagawa; Costa, Rooney
Van Gaal: De Gea; Rafael, Jones, De Vrij, Evra; Strootman, Carrick; Shaqiri, Rooney, Kagawa; Van Persie

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-23,
16.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: United mycket nära Shaw

The Guardian rapporterar att Manchester United är mycket nära att signera Southamptons vänsterback Luke Shaw. Tidningen uppger att vänsterbacken, som fortfarande bara är 18 år gammal och redan har spelat två säsonger som ordinarie i Premier League, ska gå till United för 30 miljoner pund. Shaw själv ska få en lön på 100 000 pund i veckan.

Tidningen menar att affären i praktiken är klar och att det ska innebära en seger för United mot Chelsea, som också är intresserade av Shaw. David Moyes ska till stor del vara ansvarig för att United lyckas lösa övergången.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-22,
21.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Macheda vill stanna i England

Federico Macheda, för närvarande utlånad till Birmingham och kontraktslös i sommar, inser att han inte har någon framtid i United men han vill gärna fortsätta sin fotbollskarriär i England.

”I Birmingham går saker ganska bra, jag gör mål regelbundet. Min framtid? Det rör sig mot något viktigt. Jag skulle vilja stanna i England eftersom jag har min fotbollsuppväxt här. Jag tror inte att jag kommer att återvända till Manchester, oavsett vem den nya tränaren blir.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-22,
16.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN listar 20 (!) potentiella nyförvärv

Precis när jag klagar på tystnaden så passar Manchester Evening News på att lista 20 spelare som de tror eller tycker eller fantiserar om att United kan vara intresserade av. Vissa namn på listan, som Shaw och Carvalho, känns faktiskt inte ens helt orealistiska.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-22,
16.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingenting att rapportera

Nej då, vi har inte glömt bort att ryktesbörsen finns. Det är bara det att det inte finns något att rapportera just nu, då vi tar diskussionerna runt David Moyes och Ryan Giggs i nyhetsbörsen.

Publicerat:
2014-04-21,
19.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Lallana blir inte billig

Idag handlar det mest om David Moyes – den utvecklingen följer vi i nyhetsbörsen – men det är inte helt tomt på spelarrykten. En spelare som skulle kunna vara aktuell för United är Adam Lallana, mittfältare i Southampton och engelsk landslagsman. Enligt The Mirror kommer Adam Lallana dock att bli dyr, då hans före detta klubb Bournemouth har rätt till 25 procent av övergångssumman.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-21,
19.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ryktesbörsen vecka 16

Alla rykten från vecka 16.