Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 18-19, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

 • United förlorade med 1-0 mot Sunderland, efter en usel insats.
 • United vann med 3-1 mot Hull efter två mål av debutanten James Wilson och ett mål av Robin van Persie i säsongens sista hemmamatch.
 • United spelade 1-1 mot Southampton i säsongens sista match. Juan Mata gjorde Uniteds mål. United slutar därmed sjua i Premier League den här säsongen. Det är lagets sämsta placering sedan 1989/90.
 • På den årliga galan utsågs David de Gea till årets spelare i United, både av spelarna och av supportrarna. Saidy Janko utsågs till årets reservlagsspelare och James Wilson blev årets unga spelare. Wayne Rooney gjorde årets mål. Ryan Giggs fick Lifetime Achievement Award.
 • Louis Van Gaal har nu bekräftat att han vill bli manager för United.
 • Rio Ferdinand lovar att han kommer att fortsätta spela nästa säsong.
 • FA:s kalender för säsongen 2014/15 publicerad.
 • United reviderar Singing Section efter kritik.
 • Uniteds U21-lag tog sig till final genom att besegra Liverpool med 1-0 i semifinalen på Anfield. Andreas Pereira blev matchhjälte för United. Chelsea väntar i finalen som spelas den 14 maj.
 • Uniteds juniorer vann med 3-2 mot Stoke i säsongens sista hemmamatch. Charlie Scott avgjorde i slutminuten.
 • I säsongens sista match vann juniorlaget med 2-1 mot Everton efter två mål av Josh Harrop. United slutade därmed fyra i sin grupp.
Publicerat:
2014-05-12,
21.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Då stänger vi den här upplagan av nyhetsbörsen.
Nyhetsbörsen för vecka 20 hittas här.

Publicerat:
2014-05-12,
01.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United deltar i Milk Cup i år också

Precis som alla andra år kommer United att ställa upp med ett lag i Milk Cup i Nordirland den här sommaren. United deltar i ”Premier Section” som är för U17-lag.

Publicerat:
2014-05-12,
01.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez till VM, Rafael inte med, engelska truppen på måndag

Javier Hernandez blev första Unitedspelare att boka en plats till sommarens VM. Hernandez, som – liksom alla andra utlandsproffs – var petad när Mexiko tog sig till VM via playoff, är en av fem anfallare i den provisoriska mexikanska truppen. Vi har inte jättebra koll på det mexikanska landslaget men gissar att Hernandez kommer att vara given i startelvan i sommar, trots en tuff säsong i United.
Läs mer på Fifa.com.

Det blir däremot inget VM-spel på hemmaplan för Rafael da Silva. Högerbacken var inte en av spelarna då den brasilianska VM-truppen presenterades. Inte heller Anderson tog plats i truppen.
Läs mer på Fifa.com.

Roy Hodgsons engelska VM-trupp kommer att presenteras på måndag (idag). The Mirror tror sig veta vilka 23 spelare som får plats och det blir fyra Unitedspelare i form av Phil Jones, Wayne Rooney, Chris Smalling och Danny Welbeck. Michael Carrick och Tom Cleverley, som båda var med i den senaste landslagstruppen i mars, är således petade. Ashley Young är sedan länge petad. Jones har emellertid endast två veckor på sig att bevisa att han är kvitt sin axelskada, annars kallar Hodgson in en ersättare.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-12,
00.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Mata intervjuad av The Guardian

Hoppa till Theguardian.com och läs Sid Lowes intervju med Juan Mata. Mata säger bland annat att han är evigt tacksam till David Moyes som tog honom till Manchester United och att han kan tänka sig att spela i alla positioner som innebär att han har mycket boll, oavsett om det är på kanten, i mitten eller längre bak (vilket skulle kunna bli aktuellt med Louis van Gaal som manager).

Publicerat:
2014-05-12,
00.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones och Rooney tillbaka till VM

Phil Jones och Wayne Rooney missade båda säsongsavslutningen på grund av skador. De båda spelarna ska dock vara spelklara till sommarens VM, då de förväntas ingå i den engelska truppen.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
00.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata månadens spelare

Juan Mata utsågs till månadens bästa spelare i United i april.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
00.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spelarna: De Gea årets spelare

Det var inte bara fansen som tyckte att David de Gea var årets spelare i United. De Gea utsågs också till årets spelare av spelarna själva. Förra året var det Michael Carrick som vann.

”Jag är verkligen glad att vinna det här priset. Jag är väldigt tacksam. Ibland är det viktigt för dina lagkamrater att ge dig självförtroende och jag tycker att de är några av de bästa lagkamraterna du kan ha.

”Jag försökte göra mitt bästa det här året och jag tycker att det var min bästa säsong hittills. Jag kände mig väldigt bra och hade bra självförtroende. Jag kommer att försöka göra samma sak nästa säsong.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
00.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fansen: De Gea årets spelare

David de Gea vann den årliga omröstningen bland Manchester Uniteds supportrar och fick därmed Sir Matt Busby Player of the Year. De Gea fick 54 procent av rösterna och tog därmed en överlägsen seger. Wayne Rooney slutade två med 26 procent medan trean Adnan Januzaj fick 5 procent. Förra året vann Robin van Persie. Cristiano Ronaldo är ensamt bäst med tre titlar (2004, 2007 och 2009). Brian McClair (1988 och 1992), Eric Cantona (1994 och 1996), Roy Keane (1999 och 2000), Ruud van Nistelrooy (2002 och 2003) och Wayne Rooney (2006 och 2010) delar andraplatsen med två titlar vardera. Priset har delats ut sedan 1987/88.

”Jag vill tacka fansen. Från min första dag i klubben har jag känt deras kärlek och jag är väldigt glad. För dem kommer vi att försöka nästa säsong att göra vårt bästa igen.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
00.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney gjorde årets mål

Föga överraskande blev Wayne Rooneys mål mot West Ham utsett till årets mål i United. Rooneys mål fick 58 procent av rösterna i omröstningen och tog därmed en utklassningsseger. Patrice Evras mål mot Bayern blev tvåa och Adnan Januzajs andra mål mot Sunderland blev trea. Förra året vann Robin van Persie med sitt mål mot Aston Villa.

”Det var ett mål som jag var väldigt nöjd med. Jag tycker att David Beckhams [mot Wimbledon 1996] var lite bättre, men jag var glad att göra mål. Jag oroade mig lite för att det kanske skulle studsa över målvakten först, men du måste bara hoppas på det bästa. Tack och lov lyckades det.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
00.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wilson årets unga spelare

Det kom inte som överraskning då James Wilson utsågs till årets unga spelare i United. Wilson inledde säsongen i U18, där han var överlägsen. Han gick vidare till U21 och var överlägsen där också. Så fick han också debutera i a-laget och sköt två mål.

Josh Harrop och Sean Goss var också nominerade. Förra året vann Ben Pearson. Tidigare vinnare inkluderar Ryan Giggs (1991 och 1992), Paul Scholes (1993) och Danny Welbeck (2008).

Paul McGuinness, tränare för U18, kommenterar:

”Det var okomplicerat egentligen. Wilson är, med stor marginal, den framstående spelaren. Han spelade inte massor av tid i U18 då han flyttade upp till reserverna, men vi tolkar det inte alltid som att de måste ha spelat för juniorlaget och han hade U19 också.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-12,
00.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Janko årets reservlagsspelare

Saidy Janko utsågs till årets reservlagsspelare i United och fick därmed ta emot Denzil Haroun Reserve Player of the Year. Reece James och Charni Ekangamene var också nominerade. Förra året vann Adnan Januzaj. Tidigare vinnare inkluderar Nicky Butt (1994), John O’Shea (2002) och Darren Fletcher (2003).

”Jag är väldigt stolt. Jag förväntade mig inte någonting som det här. Jag har anpassat mig ganska bra eftersom Manchester United är som en familj. Så jag fick vänner väldigt snabbt. Warren Joyce har haft förtroende i mig och gav mig en chans att visa vad jag går för.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-11,
23.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lifetime Achievement Award till Ryan Giggs

När United i torsdags höll sin årliga Player of the Year-gala tilldelades Ryan Giggs Lifetime Achievement Award. Mycket välförtjänt förstås och Giggs var stolt.

”Jag är inte vanligtvis en emotionell person. Men det här har rört mig. Att få en Lifetime Achievement Award är något speciellt, en av de mest speciella priserna jag någonsin har tagit emot. Den här klubben rör allas hjärtan, det är inte bara en klubb, det är en familj. Så många speciella människor har varit en del av det. Så för mig att vinna det här är emotionellt och det är en speciell kväll för mig.

”Jag har spelat med så många fantastiska spelare som har haft en massiv påverkan på mig. Och givetvis Sir Alex Ferguson, som har varit den enskilt största influensen i min karriär. Jag är en lycklig man.”

Läs mer på Manutd.com.

I samband med att Giggs fick utmärkelsen spelades också en video in där en räcka av Giggs gamla lagkamrater, några världsstjärnor och Sir Alex Ferguson hyllade Giggs. Ni kan se videon på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-11,
23.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Landslagschans för Lawrence

Tom Lawrence fick avsluta säsongen med att debutera för Manchester United och innan han åker på semester kanske han också får debutera i landslaget. Wales förbundskapten Osian Roberts har berättat att Lawrence kommer att vara med i truppen till landskampen mot Holland, som spelas den 4 juni. Dessförinnan förväntas Lawrence spelas med U21-landslaget mot England den 19 maj.
Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-05-11,
23.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Phil Neville: Jag vill vara i United resten av livet

Phil Neville pratade i veckan med media för första gången sedan David Moyes fick sparken.

 • ”Jag måste säga att gå omkring på planen efter den sista hemmamatchen för säsongen mot Hull City var antagligen den tommaste känslan jag någonsin har känt på en fotbollsplan.”
 • ”Det har varit en riktigt svår säsong. För en klubb som ska utmana om ligatitlar är det givetvis inte tillräckligt bra att sluta [sjua]. Och att se en man, som under de senaste nio åren, har visat så mycket tilltro till mig, gett mig en plattform att spela eller vara tränare, att se honom förlora sitt jobb var antagligen en av de tuffaste dagarna jag har haft i fotbollen.”
 • ”David har fått majoriteten av all kritik utanför klubben, men om du pratar med någon på insidan så måste vi alla ta ett kollektivt ansvar – spelarna, ledarstaben, allihop. Alla som hör till den här klubben kommer att ta ansvar eftersom vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans.”
 • ”Min fortsättning har varit att stötta Ryan i sitt jobb och göra mitt bästa för klubben. Men jag vill vara en del av Man Uniteds framtid. Ta bort resultaten och vad som har hänt och det har varit en fantastiskt lärorik erfarenhet för mig den här säsongen i en klubb som jag älskar. Jag vill vara här i resten av mitt liv. Det är min förhoppning.”

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-11,
23.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Jag vill ha jobbet

I onsdags så passade Louis van Gaal äntligen på att säga några ord om de rykten som säger att han är nästa manager för Manchester United.

”Jag skulle älska jobbet. Jag hoppas att det blir jag. Det är den största klubben i världen och det är en fantastisk utmaning.

”[Media] tror att jag är mannen. Men det viktigaste är huruvida Manchester United tror det. Ni får vänta och se vad klubben bestämmer sig för. Det är alltid en process och ni måste vänta på processen. Media är alltid för snabba.”

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-05-11,
23.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten: Januzaj nobbade häpnadsväckande bud från PSG

Adnan Januzaj har varit en av höjdpunkterna den här säsongen. Tidigare under säsongen tecknade han ett nytt långtidskontrakt med United. Enligt Januzajs agent, Dirk De Vriese, ska spelaren ha nobbat ett häpnadsväckande bud från PSG, precis innan han skrev på kontraktet med United.

”Jag kan säga att Adnan är den bäst betalda unga spelaren i världen. Han tjänar mer än Ronaldo och Messi när de var 18.

”Fem minuter innan Adnan skrev på ett nytt avtal med Manchester United erbjöd PSG oss ett häpnadsväckande avtal. Då Adnan var en fri agent i slutet av säsongen var de från Qatar beredda att erbjuda vad som helst. Vad som helst i form av löner och sign on-bonus.

”Det skulle ha varit intressant från ett kommersiellt perspektiv. Men pengar har aldrig varit en avgörande faktor i hans val.”

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-11,
22.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wilson: En fantastiskt känsla

Det blev en drömdebut för James Wilson som sköt två mål när United vann mot Hull.

”Det var en fantastisk känsla. Du kan inte jämföra det med något annat. Det första målet var bara ren eufori och sedan det andra var bara en fantastisk upplevelse. Arenan är väldigt annorlunda utan 75 000 människor, men att bara spela här, även framför en liten publik med U21 är fortfarande en fantastisk upplevelse att spela på en sådan arena. Med alla fansen här ikväll var det ännu bättre.

”Jag känner att jag kan hantera det fysiska och farten på spelet. Jag behöver bara försöka få så många matcher som möjligt i kroppen för erfarenheten. Om du går framåt i klubben måste du fortsätta att utvecklas, så givetvis är det ett bra tecken att göra mål i varje åldersgrupp. Jag har kommit dit jag är nu men jag måste gå vidare.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-11,
22.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Även Van Persie hyllade Wilson

Robin van Persie gjorde som Ryan Giggs och hyllade tvåmålsskytten James Wilson efter segern mot Hull.

”James spelade väldigt bra. Jag vet hur svårt det är att göra din debut. Jag gjorde min när jag var runt 29! Jag vet hur speciellt det kan vara. Han gjorde det väldigt speciellt för sig själv och alla andra ikväll. Att göra två mål är väldigt speciellt.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-11,
22.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs om Wilson och Lawrence

Efter segern mot Hull hyllade den tillfällige managern Ryan Giggs förstås ungdomarna James Wilson och Tom Lawrence.

”Givetvis, jag lyckades ta mig in på planen men jag tror att det största minnet kommer att vara ungdomarna som kom in och gjorde det så bra. Manchester United ger alltid unga spelare en chans och det är upp till dem att ta den. De gjorde det definitivt ikväll.

[…]

”Michael Keane [som satt på bänken, red. anm.], Tom och James har varit i klubben sedan de var nio och Adnan Januzaj sedan han var 16. Det var briljant att se och de förtjänar allt beröm.

”James överraskade mig inte. Jag ville spela Marouane Fellaini däruppe med honom för att addera lite kraft och ta bort pressen från honom lite grann. Det fungerade bra, de samarbetade för det första målet och det var fantastiskt att se James göra de två målen.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-11,
22.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 i final mot Chelsea på Old Trafford

Uniteds seger mot Liverpool i U21-semifinalen innebar att laget gick till final. Finalen, där Chelsea väntar, kommer att spelas på Old Trafford onsdagen den 14 maj, med avspark 20.45.

Publicerat:
2014-05-04,
12.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18 vann mot Everton

Uniteds juniorlag bortabesegrade Everton med 2-1 efter två mål av Josh Harrop. Mer information om matchen kommer senare.

Publicerat:
2014-05-04,
12.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Oklar framtid för Giggs

Framtiden för Ryan Giggs är i allra högsta grad osäker. The Mirror rapporterar att Giggs kommer att tacka nej till en roll i Louis van Gaals tränarstab och att han kommer att avsluta sin spelarkarriär för att göra ett försök att inleda sin managerkarriär i en annan klubb.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Enligt The Telegraph överväger Giggs emellertid att förlänga sin spelarkarriär med ytterligare ett år. Tidningen rapporterar också att han inte har blivit garanterad någon roll i Van Gaals tränarstab.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-03,
11.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 finalklara efter seger mot Liverpool

Uniteds U21-lag åkte till Anfield och vann med 1-0 i semifinalen i U21-ligan. Andreas Pereira gjorde matchens enda mål med ett mycket vackert skott.
Mer om matchen följer senare.

Publicerat:
2014-05-01,
23.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Van Gaal skriver på efter sista hemmamatchen

Det mesta tyder på att Louis van Gaal kommer att skriva på som manager för United i nästa vecka. Enligt The Mirror kommer han att skriva på efter Uniteds hemmamatch mot Hull på tisdag.

Van Gaal uppges vara överens med United om ett avtal på två år med en option på ytterligare ett år. Detaljer kring hans tränarstab återstår fortfarande att lösa.

Van Gaal och det holländska landslaget inleder sina VM-förberedelser på onsdag.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-01,
23.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Intervju med Michael Carrick

The Telegraph intervjuar Michael Carrick.

Publicerat:
2014-05-01,
23.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney riskerar att missa lördagens match

Wayne Rooney riskerar att missa Uniteds match mot Sunderland på lördag. Anfallaren avbröt torsdagens träning och enligt The Telegraph beror det på en magsjukdom.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-01,
23.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pogba: United var respektlösa

Paul Pogba lämnade United under svagt kontroversiella former. ”Jag tycker inte att han visade oss någon respekt alls,” kommenterade Sir Alex Ferguson då det begav sig. Nu har Pogba på nytt talat om hur det gick till när han lämnade United.

”De lämnade mig utanför eftersom jag sa att jag ville lämna. Det är respektlöst. De kanske inte trodde att de gjorde ett misstag.”

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-05-01,
19.32
Publicerat av:
Muss

Begränsad bevakning

Under den närmaste tiden, till och med onsdag, kommer bevakningen på Muss.se att vara begränsad då större delen av redaktionen åker till Manchester. Vi tittar förmodligen in med en notis här och där, och införrapporter och matchrapporter kommer att levereras som normalt.

Publicerat:
2014-05-01,
19.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Byrne, Rudge och Barmby friställda av United

Det är den tiden på året då ungdomars drömmar om att bli Manchester United-spelare krossas. Idag rapporterar Tony Park på Twitter att Sam Byrne, Jack Rudge och Jack Barmby har friställts av United.

Publicerat:
2014-05-01,
19.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lawrence tillbaka i Manchester

Tom Lawrence har utlånat till Manchester efter sitt lån till Yeovil. Lawrence har gjort det mycket bra i Yeovil som dock ligger sist i Championship då en match återstår (det är redan klart att de blir degraderade). Nu vill United ge Lawrence en chans att träna med a-laget. Huruvida Lawrence är aktuell för spel i morgondagens U21-match mot Liverpool återstår att se.

”Tom är på väg att bli erbjuden ett nytt kontrakt i Manchester United,” kommenterade Yeovils manager Gary Johnson. ”Han är en som Manchester United vill titta på, men han kommer inte att vara involverad på lördag.

”Han har gjort det fantastiskt för oss. En massa folk har tyckt att han har gjort det bra och Ryan Giggs vill se honom däruppe. De vill ha honom runt a-laget för tillfället.”

Läs mer på Westerngazette.co.uk.

Publicerat:
2014-05-01,
14.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 redo för semifinal på Anfield

Uniteds U21-lag spelar imorgon semifinal mot Liverpool på Anfield. Laget är regerande mästare och då man bara är två matcher från att försvara titeln så är viljan att vinna förstås stor.

”När du är så här nära vill du vinna,” säger tränaren Warren Joyce. ”Vi vet att det kommer att bli en tuff match. Jag hoppas bara att alla är i form och tillgängliga och att vi levererar en Manchester United-insats.”

Lagets bästa spelare, James Wilson, dras med skadeproblem men förväntas kunna spela imorgon. Då Wilson har tvingats vila har istället James Weir klivit fram och gjort flera mål, även Weir har dock skadeproblem.

”Wilson gick ut mot Reading eftersom vi var oroliga att förlora honom helt och hållet för resten av säsongen. Förhoppningsvis kommer han fortfarande att ha en roll att spela den här säsongen. Weir har gjort det enastående bra men han har inte tränat speciellt mycket mellan matcherna. Några av dem lindas in i bomull lite grann, då de har haft en lång och hård säsong och har haft småbesvär emellanåt.”

Läs mer på Manutd.com.

Oavsett hur det går imorgon kommer Uniteds U21-lag att kunna titta tillbaka på en bra säsong. Lagets målsättning var att sluta på den övre halvan i tabellen, då de 22 lagen i ligan nästa säsong delas in i två divisioner, baserat på årets resultat. Detta klarade man alltså med god marginal, trots att många av de som skulle ha tillhört lagets nyckelspelare är utlånade till andra klubbar.

Publicerat:
2014-05-01,
00.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal snart klar?

Både The Telegraph och The Mirror rapporterar att Louis van Gaal snart kommer att skriva på som manager för Manchester United. The Telegraph tippar på början av nästa vecka medan The Mirror säger att det är nära förestående.

The Mirror säger att Van Gaal skulle ha presenterat den holländska VM-truppen imorgon (torsdag), men att detta nu har skjutits till måndag. Detta då det holländska förbundet inte vill att Van Gaal ska göra klart med sin framtid för att därefter kunna koncentrera sig helt på landslaget. Tidningen säger också att Ryan Giggs har inkluderat Warren Joyce i sin tränarstab.

Läs mer på Mirror.co.uk.

The Telegraph säger att det fortfarande är framtiden för Ryan Giggs som bromsar förhandlingarna. United ska acceptera att Van Gaal vill inkludera fem egna tränare i sin ledarstab men man vill att även Ryan Giggs ska få en position. För Van Gaal ska detta inte vara något problem men det är oklart hur Giggs ställer sig till en mindre roll i ledarstaben.

Tidningen skriver också att Uniteds förhandlingar kring nyförvärv fortlöper och att signalerna till de spelare som är närmast att skriva på för klubben säger att förhandlingarna ska återupptas i början på nästa vecka. United vill inte att förra sommarens fiasko, då David Moyes arbete med att värva spelare till United inleddes i juli, ska upprepas.

United arbetar efter den lista som David Moyes tog fram. De mest aktuella spelarna är Luke Shaw, William Carvalho, Toni Kroos och Edinson Cavani. Den nya managern kommer att ha sista ordet men tidningen menar att Van Gaal är till freds med Moyes lista.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-30,
18.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

McClaren: Van Gaal är perfekt för alla toppklubbar

Steve McClaren, assisten till Sir Alex Ferguson runt millennieskiftet, tycker att Van Gaal skulle passa som manager i United.

”Utan tvekan har han vad som krävs. Han har ett konstigt rykte, han är väldigt rättfram. Han vet vad han vill. Han vet vad han gör och han är väldigt disciplinerad. Jag har också hör att du antingen älskar honom eller hatar honom, han är en sådan karaktär.

”Han är framgångsrik, han får lag att vinna och han är erfaren på den nivån. Han kan hantera toppspelare och vinna saker på den högsta nivån, så han skulle passa perfekt i någon av de fem största klubbarna i Europa [Bayern München och Barcelona håller inte nödvändigtvis med, red. anm.].”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-30,
18.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kalendern för 2014/15 klar

Det engelska fotbollsförbundet har idag publicerat kalendern för säsongen 2014/15. Värt att notera kan vara att Premier League inleds den 16 augusti och avslutas så sent som den 24 maj. FA-cupfinalen spelas den 30 maj och United går som vanligt in i cupen i omgång 3 den första helgen i januari. Om United missar Europa League, vilket är det troliga, kommer klubben att gå in i ligacupen redan i omgång 2, som ska spelas vecka 35. Finalen i ligacupen spelas den 1 mars.
Mer information finns på Thefa.com. Där kan ni också ladda ner en PDF med samtliga viktiga fotbollsdatum för nästa säsong.

Publicerat:
2014-04-30,
18.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wilmots: United använder Fellaini på fel sätt

Belgiens förbundskapten Marc Wilmots tycker att United använder Marouane Fellaini på fel sätt.

”Jag har inga tvivel på Marouane. Jag förstår inte varför Manchester United köpte honom för att spela i ett system med två nummer 6. Marouane är en box till box-spelare. VM är en bra chans för honom att ta revansch.”

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-30,
17.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj inspirerar de nominerade

Sedan tidigare är det klart att Charni Ekangamene, Reece James och Saidy Janko till priset som årets reservlagsspelare i United. Trion låter sig inspireras av fjolårsvinnaren Adnan Januzaj.

James: ”[Att vara nominerad] är väldigt glädjande för oss. Titta på vem som vann det förra året, Adnan, och vad han har gjort sedan dess. Vi strävar alla efter att själva göra det.”

Janko: ”Jag är stolt och nöjd över att bli nominerad. Det är trevligt. Adnan vann det förra året och nu är han i a-laget och en utmanare för årets spelare överlag.”

Ekangamene: ”Det är trevligt att bli nominerad och en överraskning också. Jag har varit utlånad och det har varit en svår säsong för oss och väldigt svårt att välja ut spelare. Jag är överraskad men också glad. Om du tittar på förra årets nominerade, Marnick [Vermijl] och Adnan är båda belgare och nu har jag följt dem. Adnan gick och vann priset och nu är han med a-laget så han är ett fantastiskt exempel för oss alla.”

Läs mer på Manutd.com.

Uniteds U21-lag blev engelska mästare förra året och har chansen att upprepa bedriften i år. På fredag ställs man mot Liverpool på Anfield i semifinalen och vid en seger där väntar Manchester city eller Chelsea i final.

Publicerat:
2014-04-30,
17.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Lös Guardiola

Manchester Evening News tror att gårdagens förlust för Bayern München mot Real Madrid innebär att Pep Guardiola nu är tillgänglig för Manchester United. Personligen tycker jag att det här är en bra kolumn för att påpeka att lokaltidningen mestadels skriver nonsens.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-30,
17.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Singing Section: United reviderar efter kritik

Tiderna förändras och just nu är tiderna sådana att Manchester United lyssnar på sina supportrar (huruvida det beror på minskad efterfrågan på biljetter eller en förändring hos klubben återstår att se). Efter en hel del kritik mot Singing Section meddelade United idag, genom sin officiella hemsida, att man har reviderat tillvägagångssättet då Singing Section introduceras permanent nästa säsong. Singing Section kommer alltjämt att vara placerad på J Stand, men de supportrar som påverkas av förändringen har nu fler alternativ att välja mellan mot vad som tidigare aviserats. Det första alternativet är att bli en del av Singing Section, det andra alternativet är att flytta till en läktarsektion i utkanten av Singing Section och det tredje alternativet är att, mot kompensation, flytta till en annan del på Old Trafford. Förändringen kommer efter dialog med Must (Manchester United Supporters Trust), IMUSA (Independent Manchester United Supporters Association) och Fans’ Forum.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-30,
00.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roll för Giggs, oavsett manager

The Guardian rapporterar att Ryan Giggs kommer att erbjudas en roll i Uniteds organisation nästa säsong, oavsett vem som blir manager. Den nya managern kommer inte att tvingas inkludera Class of ’92 i sin tränarstab men om Giggs inte bereds en plats i tränarstaben kommer en annan roll, längre ner i tränarstrukturen, att erbjudas till Giggs.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-30,
00.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: United tänker om kring Singing Section

Det har varit en hel del protester sedan United berättade att Singing Section blir permanent på Old Trafford nästa säsong. Framför allt är det de supportrar som skulle tvingas lämna sina platser på J Stand – där Singing Section kommer att vara placerad – som har varit upprörda. United har emellertid lyssnat på protesterna och är nu betydligt vänligare mot de supportrar på J Stand som vill stanna kvar. Supportrarna kan välja mellan att behålla sin plats, såtillvida den fortfarande är tillgänglig, flytta till en närliggande sektion eller flytta till en annan del på arenan mot en viss kompensation.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-29,
17.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj lovad plats i den provisoriska VM-truppen

Belgiens förbundskapten kommer att ta ut en initial trupp på 27 spelare inför sommarens VM. Den truppen ska sedan bantas ner till 23 spelare. Adnan Januzaj har blivit lovad en plats i 27-mannatruppen.

”Adnan har spelat 27 matcher för Man United. Han har visat sina kvaliteter. Han kan spela på kanterna, han kan spela som anfallare. Det är intressant då Christian Benteke inte är tillgänglig på grund av skada.

”Det faktum att jag tar ut honom i min initiala 27-mannatrupp för Brasilien är normalt, med tanke på hans prestationer. Men först vill jag se hur han beter sig på träningsplanen. Jag kommer att ta ut en trupp på 26 till 27 spelare och jag kommer att säga till dem: ‘Det finns bara en sanning, planen. Kom igen, visa mig vad ni går för.’”

Uniteds mittfältare Marouane Fellaini är given i den belgiska truppen.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-29,
17.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Juniorlaget vann mot Stoke

Uniteds juniorer besegrade Stoke med 3-2 i säsongens sista hemmamatch. United gick upp till 2-0 genom mål av Marcus Rashford och Cameron Borthwick-Jackson. Stoke kom emellertid tillbaka till 2-2 men Charlie Scott avgjorde för United i slutminuten.

Mer om matchen följer i en separat artikel.

Publicerat:
2014-04-29,
16.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Giggs vill ha jobbet

Manchester Evening News rapporterar att Ryan Giggs hoppas att hans tillfälliga position ska bli en permanent position. Tidningen skriver förvisso att United inofficiellt har sagt att man vill ha en mer erfaren manager men det hindrar inte att momentum växer för Giggs som nästa manager.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-29,
16.54
Publicerat av:
Muss

Biljetter till Southampton – United

Supporterklubben fick fyra biljetter till Uniteds sista match för säsongen, då Southampton väntar på bortaplan den 11 maj. Biljetterna kostar 400 norska kronor och medlemmar kan ansöka om biljett här.

Publicerat:
2014-04-29,
16.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Van Persie snart spelklar

The Mirror rapporterar att Robin van Persie snart är spelklar. Van Persie har inte spelat sedan han sköt ett hattrick mot Olympiacos men återvände till träning i förra veckan. Nu tyder mycket på att Van Persie kan göra comeback när United möter Sunderland på lördag.

”Vi får bara vänta och se hur det går den här veckan,” kommenterade Ryan Giggs. ”Han kom tillbaka i fredags och han tränade bra. Han behöver bara arbeta på sin form nu. Så ja, han har sett fantastisk ut.”

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-29,
16.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gary Neville: United behöver en brittisk manager

Under gårdagens Monday Night FootballSky Sports berättade Gary Neville om sina tankar då United ska välja en ny manager. Neville menar att det inte finns några garantier oavsett vem man väljer men han tycker att United borde välja en brittisk manager.

”Jag tycker inte att det finns några garantier oavsett vad du väljer. Det är den här idén om att Ryan inte har erfarenhet men han känner klubben och det är den här idén om att Van Gaal har massiv erfarenhet, men han känner inte Premier League.

”I slutändan kommer ägarna att göra vad de vill göra. Jag antar att på några sätt vill de ha en erfaren hand, men jag personligen skulle vilja se en brittisk manager anställd eftersom Manchester United alltid har anställt brittiska managers. Vi får vänta och se.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-29,
16.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Van Gaals krav banar vägen för Ancelotti

Louis van Gaals möjligheter att bli nästa Manchester United-manager tycks ha minskat. Detta då Van Gaal önskar att ta med sig fem personer från det holländska landslaget till sin tränarstab i United. Nu ansluter sig även The Telegraph till de som tror att detta kan minska sannolikheten att Van Gaal blir Uniteds nästa manager. Teorin är att United önskar kontinuitet genom att ge plats i tränarstaben till flera medlemmar från Class of ’92. Detta skulle kunna bana väg för Carlo Ancelotti, vars position i Real Madrid skulle försvagas om klubben misslyckas med att gå till final i Champions League. Det ska emellertid påpekas att Van Gaal alltjämt ses som favorit till posten.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-29,
00.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van der Sar: Van Gaal är den bästa managern jag någonsin har haft

”Jag kommer att säga mer om Louis och United när hans anställning är officiell. Men jag har klargjort det tidigare att Louis van Gaal är den bästa managern jag någonsin har spelat för.”

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-29,
00.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rösta på årets mål

På torsdag nästa vecka håller Manchester United sin årliga gala för att hylla de bästa i klubben under den gångna säsongen. Omröstningen om årets spelare i United – det korrekta svaret är David de Gea, ifall ni undrar – är redan öppen och idag öppnade även omröstningen för årets mål. Fullt logiskt eftersom det är fysiskt omöjligt att göra mål som är snyggare än de nominerade under säsongens tre sista matcher.

Nåväl, hoppa till Manutd.com och rösta. Där kan ni dessutom se ett videoklipp med de tio nominerade målen. Förra året vann Robin van Persie med sitt volleymål mot Aston Villa och i år kommer Wayne Rooney att vinna med sitt volleymål mot West Ham.

Publicerat:
2014-04-28,
23.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaals krav bekymrar United

Rapporterna säger att Louis van Gaal vill ta med sig en holländsk ledarstab till Manchester United. Det ska tydligen inte uppskattas av United som vill att medlemmar ur Class of ’92 ska få en plats i ledarstaben. Det är holländska De Telegraaf som rapporterar detta. De Telegraaf rapporterade i fredags att United och Van Gaal hade kommit överens om ett avtal, något man står fast vid, men ledarstaben ska alltså sätta käppar i hjulen.
Vill ni veta mer så kan ni se ett videoklipp på Telegraaf.nl. Tycker ni att det är svårt med holländska så finns en engelsk sammanfattning på Football-oranje.com.

Publicerat:
2014-04-28,
20.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sky Sports: United har inte bestämt sig för Van Gaal

Medan Mirror och Guardian tror att Louis van Gaal ska bli klar som Unitedmanager den här veckan menar Sky Sports att United fortfarande inte har gjort sitt val. Sky Sports menar att United alltjämt överväger andra, icke namngivna, alternativ, som man menar skulle kunna vara Diego Simeone, Ryan Giggs och Jurgen Klopp.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-28,
19.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea gratulerar Mata

En av våra favoritspanjorer, Juan Mata, fyller år idag. Vår andra favoritspanjor, David de Gea, passar på att gratulera.

Publicerat:
2014-04-28,
19.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Keane: Jag är nöjd med mitt jobb

Roy Keane har låtit sig bli intervjuad i radio.

”Folk fortsätter att fråga mig, ironiskt nog, om andra jobb. Jag har ett jobb och jag är väldigt nöjd med mitt jobb.

”I mina tysta ögonblick, jag vill givetvis gå tillbaka till att vara manager själv.”

Är United drömmen? ”Nej, jag tänker inte på det sättet.”

Kommer han att prata med Sir Alex Ferguson igen?

”Nej, jag är inte säker. Antagligen inte. Men se, jag har sagt det om andra människor. Fotboll är ett konstigt spel och då får personligheter som drabbar samman, men det är något som jag inte tänker på för tillfället, för att vara ärlig med dig, oavsett om det är bra eller dåligt.”

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-28,
19.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Craig Pawson dömer United – Hull

Craig Pawson har utsetts till domare i matchen mellan United och Hull på tisdag. Pawson gör sin första säsong i Premier League (han dömde en match förra säsongen). På sina nio Premier League-matcher den här säsongen har han dömt en straff, inga utvisningar och 26 varningar.

Det blir andra gången han dömer United. Första gången var i segermatchen mot Cardiff i januari.

Pawson har dömt Hull fem gånger (2-2-1). Den här säsongen dömde han Hull i hemmamatchen mot Sunderland i FA-cupen (3-0) och bortamatchen i ligan mot Liverpool (0-2).

Publicerat:
2014-04-28,
19.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Howard Webb dömer United – Sunderland

Howard Webb kommer att döma matchen mellan United och Sunderland på lördag. Webb har dömt 29 matcher i Premier League den här säsongen. På dessa matcher har han dömt tre straffar, två utvisningar och 89 varningar.

Webb är en välbekant domare för United. Han har de inte mindre än 46 Unitedmatcher (29-6-11). Senast såg vi honom i förlusten mot Tottenham på nyårsdagen och han dömde även bortamatchen mot Manchester city i höstas.

Webb har dömt Sunderland 23 gångar (9-6-8). Den här säsongen har han dömt Sunderland i hemmamatcherna mot West Ham (1-2) och Liverpool (1-3).

Publicerat:
2014-04-28,
19.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs tror att United snart är tillbaka i toppen

”Nej, jag tror inte att det kommer att vara [ett långsiktigt förfall]. Vi vann ligan förra året, året innan det förlorade vi den på målskillnad och året innan det vann vi.

”Liverpool, var kom de förra året? Sjua? Vem hade sagt att de skulle vara där de är det här året? Så mycket kan förändras. Vi har definitivt spelarna och vi har allting på plats för att ha en framgångsrik säsong nästa år.

”Det kommer att bli svårt, givetvis, eftersom vi har haft en tuff säsong det här året och grabbarna i Liverpool har förbättrats och andra lag runt oss har förbättrats, så det kommer inte att bli enkelt. Men jag är säker på att vi har spelarna.”

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-28,
19.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Van Gaal hoppas skriva på för United den här veckan

The Guardian rapporterar att Louis van Gaal hoppas skriva på som manager för Manchester United den här veckan. Ett nyckeldatum är den 7 maj då Hollands VM-förberedelser inleds och därefter vill Van Gaal fokusera på landslaget.

Van Gaals rådgivare förnekar att ett avtal är klart, men det finns en optimism om att förhandlingarna kan avslutas snart och att avtalet kan offentliggöras redan den här veckan.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-28,
19.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones tackar Vidic

”Det är bara [Vidic] spel överlag. Från hans kommunikation till hans passningar till hans tacklingar till hans huvudspel. Han har så många fantastiska egenskaper. Du lär dig av honom varje dag på träning, även om han inte säger någonting. Du bara tittar och lär dig. Han har varit en enorm influens på min karriär i United och har verkligen hjälpt mig under vägen. Jag är skyldig honom mycket och jag är tacksam för allting som han har gjort.”
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-28,
19.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata: Vill inte att säsongen ska ta slut

”Först och främst vill jag tacka er alla för era gratulationer och stödjande meddelanden efter matchen mot Norwich. Segern var extremt viktigt, det är ett som är säkert, då det var en glad avslutning på en komplicerad vecka med stora förändringar, som ni vet. Det var Ryan Giggs första match som manager efter massor av framgångsrika år på planen, och sanningen är att allting gick bra. Det var inte enkelt, förstås, men i slutändan fick vi en övertygande 4-0-seger. Våra fans förtjänar definitivt det. Det förtjänar resultat som det här eftersom, under den här tuffa säsongen, har de åkt hem med nedslagna ansikten för många gånger. Så det är vad vi försöker att göra i de återstående matcherna.

”Givetvis vill jag inte glömma att, sedan början på veckan, David Moyes inte längre är vår manager. Jag önskar honom och hans ledarstab allt det bästa i framtiden, och jag tackar honom för hans fortsatta intresse i mig och hans betydelse under min övergång för att bli en Manchester United-spelare.

”Säsongen går vidare, även om det bara är för tre matcher, vilket gör mig lite ledsen eftersom jag känner mig väldigt bra och jag skulle älska om den här upplagan av Premier League varade några veckor till.

”Oavsett, den riktiga sorgen de här dagarna var att få veta att Tito Vilanova har gått bort. Vid en ålder av endast 45 lämnar han efter sig ett exempel på personlig kamp, professionalism och hängivelse i sin kärlek till fotbollen. Både under hans långa karriär som spelare och hans framgångsrika tid som Barcelonas manager. Han var ett exempel på ödmjukhet och här ger jag mitt stöd till hans familj och vänner. Må han vila i fred.”

Juan Mata, som idag fyller 26 år, skriver en blogg varje vecka. Läs den här veckans blogg i sin helhet.

Publicerat:
2014-04-28,
19.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lindegaard: Giggs är nya Guardiola

”Ryan Giggs har alltid hållit en form av professionell distans till sina lagkamrater. Han har öppnat munnen, när det har varit relevant, och folk har alltid lyssnat. Det, vi har sett under den första veckan, har varit mer än överbevisande. Parallellerna till Sir Alex Ferguson är slående, och det är tydligt, att Ryan Giggs har lärt sig av historiens mest respektingivande fotbollsmanager. Hans sista tal, innan laget gick in på banan inför Norwichmatchen, var hårresande på ett sätt jag endast har upplevt från Sir Alex Ferguson – gör inte publiken besviken!

”Det låter nog tämligen naivt och ogenomtänkt, och jag förstår folks skepsis för en slutsats draget baserat på fyra tärningar, en match och en ledig dag, men för vi har vi med en ny Guardiola att göra.”

Läs mer på Anders Lindegaards blogg.

Publicerat:
2014-04-28,
01.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Dräktsponsor klar innan VM

The Telegraph rapporterar att Nike och Adidas pressar United avsluta förhandlingarna om en ny dräktsponsor innan VM. Uniteds primära fokus är förvisso att hitta en ny manager men även när det gäller dräktsponsor börjar det bli bråttom, då arbetet med tröjorna för säsongen 2015/16 behöver inledas den här sommaren.

Uniteds nuvarande avtal med Nike, värt 23,5 miljoner pund per år, löper ut i juni 2015. Nike hade exklusiv förhandlingsrätt under ett halvår men nu är det öppet för alla företag, Nike har emellertid en kontraktsklausul som ger dem rätt att möta alla bud som United får från andra företag.

United uppges söka ett avtal värt över 600 miljoner pund totalt, eller 65 miljoner pund per år. Detta är mer än dubbelt så mycket som Adidas betalar Real Madrid, i vad som just nu är det största avtalet.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-28,
00.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Van Gaal skriver på den här veckan

David McDonnell i The Mirror rapporterar att Louis van Gaal är favorit att skriva på som manager för United redan den här veckan. Van Gaal förväntas skriva på ett treårskontrakt värt 25 miljoner pund.

Van Gaal kommer att ta med sig sin egen ledarstab men han kommer också att ge Ryan Giggs en position i ledarstaben. Van Gaal vill göra klart med sitt nya jobb så snabbt som möjligt så att han kan koncentrera sig på VM, där han som bekant ska leda det holländska landslaget.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-28,
00.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand lovar att fortsätta

Rio Ferdinand har inga planer på att avsluta sin karriär. Får han som han vill är han Unitedspelare även nästa säsong. Ferdinand pratade också om manager Ryan Giggs och säger att han har inte har tittat i tabellen då den utgör pinsam läsning.

 • ”Jag kommer att fortsätta spela. Huruvida det är här vet inte. Men jag hoppas det.”
 • ”Giggsy har ett stort ansvar nu och det är viktigare att titta framåt. Med alla grabbarna bakom honom för att säkerställa att vi avslutar säsongen så bra som möjligt. Ge fansen något att le åt och också ge honom den belöning hans karriär förtjänar och i hans första försök som manager.”
 • ”Jag har inte tittat på ligatabellen på jätteläge, eftersom det är pinsamt. Jag vill inte se var vi är.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-28,
00.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den 28 april 2007

Uniteds dominans i den engelska fotbollen hade stannat upp. Efter ligasegern 2003 hade United fått se Arsenal och sedan Chelsea två år i rad vinna ligan. Inför säsongen 2006/07 var Michael Carrick Uniteds enda notabla värvning och man var uträknade på förhand.

Sir Alex Fergusons mannar skulle emellertid göra en storartad säsong. Man ledde ligan större delen av säsongen. Efter en förlust i Portsmouth och oavgjort mot Middlesbrough på hemmaplan hade Uniteds ledning emellertid krympt till tre poäng när det var dags för bortamatchen mot Everton. Då nästa uppgift i ligan var Manchester city på bortaplan (som på den tiden förvisso höll till på nedre halvan i tabellen), vilket skulle följas av en potentiell ligafinal mot Chelsea i London var det uppenbart att United inte hade råd att snubbla.

Everton hade emellertid inte läst manuset och gick upp till 2-0. Samtidigt gick Chelsea mot en seger mot Bolton. Den självklara ligasegern såg ut att glida iväg från United.

Men Manchester United var Manchester United den våren. John O’Shea reducerade. Phil Neville visade var han har hjärtat och sparkade in bollen i eget mål för Uniteds kvittering. United var förstås inte nöjda och Wayne Rooney sköt 3-2 innan Chris Eagles – med spagettiben – gjorde 4-2. Samtidigt hade Bolton spelat oavgjort i London och United ledde helt plötsligt ligan med fem poäng.

En vecka senare vann United med 1-0 mot Manchester city och dagen efter det blev United mästare för 16:e gången då Chelsea misslyckades med att besegra Arsenal.

Publicerat:
2014-04-28,
00.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nyhetsbörsen vecka 17

Förra veckans nyheter.