Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 17, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

 • United vann med 4-0 mot Norwich efter två mål vardera av Wayne Rooney och Juan Mata.
 • David Moyes sparkad som manager för Manchester United.
  Sammanfattning.
 • Ryan Giggs tar över tills vidare, tillsammans med Nicky Butt, Phil Neville, Paul Scholes och Chris Woods.
 • Van Gaal är klar favorit att ta över. Ancelotti säger att han inte vill ha jobbet, medan Klopp och Mourinho har avskrivit sig själva.
 • United klara för semifinal i U21 efter en dramatisk seger mot Reading. Liverpool väntar i semifinalen.
 • U18 vann med 4-1 mot Fulham på bortaplan.
Publicerat:
2014-04-28,
00.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Då stänger vi den här upplagan av nyhetsbörsen.
Nyhetsbörsen för vecka 18 hittas här.

Publicerat:
2014-04-27,
21.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inga spelare i årets lag

Den engelska spelarföreningen håller ikväll gala för att summera årets säsong. Redan på förhand visste vi att inga Unitedspelare skulle ta hem något av de tyngsta priserna (årets spelare och årets unga spelare). Nu står det även klart att det inte blev några Unitedspelare i årets lag. Målvakten David de Gea var väl egentligen den enda som hade chansen att ta plats i laget, men målvaktsplatsen gick till Petr Cech.

De utlånade Unitedspelarna blev och förbisedda då årets lag i Championship utsågs. Men den förre Unitedspelaren Danny Drinkwater (inga a-lagsmatcher), nu i Leicester, fick en plats i laget.

Publicerat:
2014-04-27,
17.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Harrison: De är som bröder

Eric Harrison var hjärnan bakom Class of ’92 och han är föga överraskande mycket glad att hans gäng nu basar över Manchester United.

”Jag tycker verkligen att de är som bröder. De är väldigt, väldigt nära varandra. De har alla gått tränarutbildningen. Ni måste komma ihåg det, då de inte skulle kunna göra det annars. Ryan pratar verkligen med dem. Om Butt säger någonting kommer Ryan att säga ‘ja, du får säga ditt’ och allt sådant. Det är inte bara Ryan Giggs.

”Min första tanke var att det inte kan var sant. Men nu är jag jätteglad. Jag tycker att han har varit en väldigt bra anställning.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-27,
17.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones: Giggs kommer att vara kvar i någon kapacitet

”Oavsett vad som händer är jag säker på att Ryan kommer att vara involverad i någon kapacitet. Han har varit involverad i klubben i ett antal år och vad han har åstadkommit i klubben är fenomenalt.

”Han är en legend i den här klubben och vi hoppas bara att vi avslutar säsongen starkt för honom. Vad han har gjort inom fotbollen och i den här klubben, han har all erfarenhet så någon någonsin kunde be om. Förhoppningsvis kan vi njuta av de återstående matcherna.

”Det är bara en sak som är säkert, jag kommer inte att driva med honom! Om jag gör det kommer jag att sitta på läktaren med honom! Skämten flyger runt och grabbarna är på fantastiskt humör men när det är dags för avspark blir det allvarligt. Alla skämten flyger ut genom fönstret, det är allvar och vi måste gå ut och producera.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-27,
16.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Van Gaal vill ha Giggs som assistent

Det mesta tyder på att Louis van Gaal kommer att bli nästa manager för Manchester United. The Mirror uppger att Van Gaal vill ha Ryan Giggs som sin assisterande manager. I övrigt ska Van Gaal föredra en holländsk tränaruppsättning. Patrick Kluivert ska få en nyckelroll medan målvaktstränaren Frans Hoek, analytikern Max Reckers och psykologen Jos van Dijk också ska ansluta till United. Spontant är min känsla att tidningen spekulerar fritt, men att det ändå är spekulationer som skulle kunna stämma.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-26,
22.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Det var en drömdag

Ryan Giggs var förstås mycket belåten när han efter dagens seger mot Norwich pratade med Sky Sports.

 • ”Jag njöt av det. Ni vet, 4-0, det var en drömdag för oss. Och, yeah, väldigt nöjd med prestationen.”
 • ”I första halvlek var vi lite långsamma. Jag påminde dem om att tempot behövde vara lite högre, vi behövde vara lite snabbare. Och de reagerade bra på det.”
 • ”Okej, jag är tillfällig manager men jag är också deras lagkamrat och att lämna de utanför laget var tufft.”
 • ”Jag ville ha erfarenhet i laget för jag visste att det skulle vara en emotionellt laddad dag. […] Och de erfarna spelarna gjorde mig inte besviken.”
 • ”Det kan inte bara vara för en match, det måste vara längre än så. Varje gång du spelar för Manchester United måste du hålla den standarden. Standarden som de satte idag måste de hålla mot Sunderland.”
 • ”Jag har inte haft tid att träna den här veckan, så jag hade inte energi [för att spela]. […] Jag kommer att komma tillbaka till planen och jag kan inte vänta för att vara ärlig.”

Mer från matchen följer.

Hoppa till Skysports.com för ett videoklipp.

Publicerat:
2014-04-26,
21.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata och Rooney efter segern

Tvåmålsskyttarna Juan Mata och Wayne Rooney pratade med Sky Sports efter segern mot Norwich.

Mata:

 • ”Vi gjorde fyra mål och släppte inte in något [det var skillnaden mot tidigare].”
 • ”I andra halvlek visade vi vad Manchester United kan göra på hemmaplan. Försöka göra mål, försöka vara ett starkt lag, försöka assistera och spela på den andra planhalvan och jag tycker att vi gjorde det väldigt bra.”
 • ”För mig är det en glädje att spela under honom som manager. När jag var ett barn, jag kommer ihåg honom som spelare. Han är en riktigt Manchester United-pojke. Han var nästan född här. För Wazza, för mig, för alla spelarna är det en glädje att vara med honom på träningsplanen, på alla matcher. […] Nu måste vi njuta av att vara med honom till slutet på säsongen.”

Rooney:

 • ”Det var bra för oss att få målet innan halvtid och vi visste att vi var tvungna att göra mål igen. När vi gjorde det kunde vi bryta ner dem mycket enklare. Det var fallet och tack och lov fick vi de fyra målen och en bekväm seger.”
 • ”Det var konstigt [att ha Giggs som manager], efter att ha spelat med honom de senaste tio åren. Vi vet att Giggsy är en erfaren spelare och har varit en del av tränarstaben den här säsongen. Han är byggd för att vara en manager. Som ett lag kan vi se det. Vi kan se på sättet som han har agerat sedan han tog över. Det var fantastiskt att gå ut och ge honom en seger.”

Fler kommentarer från matchen följer.

Vill ni se Mata och Rooney prata kan ni hoppa till Skysports.com för ett videoklipp.

Publicerat:
2014-04-26,
21.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Det svåraste var att lämnar spelare utanför

Inför sin första match som Unitedmanager sa Ryan Giggs bland annat följande:

 • ”Förberedelserna har varit bra. Vill bara gå ut och njuta av det nu. Grabbarna ser fram emot det och det gör jag också.”
 • ”Det har definitivt var surrealistiskt. Det har varit det svåraste den här veckan att lämna spelare utanför laget. Träningarna har, som jag sa på presskonferensen igår, varit vassa och bra. För att vara ärlig kunde jag ha tagit ut två lag. Men det är därför jag har jobbet. Det var inte kul men jag var tvungen att göra det.”
 • Sin laguttagning förklarade Giggs genom att säga att Juan Mata lämnades utanför då han ville spela med två anfallare. Danny Welbeck fick starta då han gjorde mål mot Norwich tidigare under säsongen och Shinji Kagawa fick starta efter sitt hattrick mot Norwich förra säsongen. Marouane Fellaini hade ”otur” som inte fick plats på bänken.

Hoppa till Skysports.com för ett videoklipp.

Publicerat:
2014-04-26,
20.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United vann med 4-0 mot Norwich

United vann med 4-0 då Ryan Giggs debuterade som manager. Wayne Rooney inledde målskyttet på straff i slutet på den första halvleken, sedan Danny Welbeck blivit fälld. Rooney gjorde sitt andra mål tidigt i den andra och matchen var avgjord. United sprang sedan iväg till 4-0 efter två mål av inhopparen Juan Mata.

Mer om matchen följer.

Publicerat:
2014-04-26,
17.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18 bortabesegrade Fulham

Uniteds U18-lag vann idag mot Fulham med 4-1 på bortaplan. Demetri Mitchell gjorde två mål för United medan Marcus Rashford och Ruairi Croskery bidrog med varsitt mål.

Mer om matchen följer.

Publicerat:
2014-04-26,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs ord i matchprogrammet

Publicerat:
2014-04-26,
16.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den nya bossen är på plats

Publicerat:
2014-04-26,
16.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal uppges vara klar för United – United förnekar

Den holländska tidningen De Telegraaf uppger på lördagen att Louis van Gaal är nästa manager för Manchester United. United och Van Gaal ska ha kommit överens om ett avtal på fredagskvällen, efter några dagars förhandling.

Läs mer på Telegraaf.nl.

Ingenting är dock officiellt än, även om det förefaller vara rimligt att den holländska tidningen – som ska vara pålitlig – har goda kontakter i frågan. De engelska tidningarna rapporterar historien som trovärdig. United säger att man inte har signerat en ny manager men man förnekar inte att samtal med Van Gaal har ägt rum.

”Det finns ingenting att rapportera. Vi har inte signerat en ny manager. När vi har någonting att rapportera kommer vi att annonsera det,” sa klubben i ett uttalande.

Läs mer på Theguardian.com.

Vi får nog placera det här i det troliga till mycket troliga facket.

Publicerat:
2014-04-26,
16.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bryan Robson om Giggs, Moyes och Uniteds framtid

Unitedlegenden Bryan Robson har låtit sig intervjuas av BBC. Här följer några av höjdpunkterna av vad Robson sa.

 • ”David [Moyes] är en hårt arbetande hederlig kille. Han brukade ta hand om alla träningssessioner. Ibland kan det vara ett fall av att du försöker för hårt. Han försökte så hårt att han inte kunde slappna av.”
 • ”Ryan borde få en bra respons från spelarna. Jag har sagt hela tiden att spelarna har underpresterat som individer och att bättre kommer att komma från dem. De bevisade det de två tidigare säsongerna då de vann ligan [en året] och bara förlorade på målskillnad [andra året]. Det är samma trupp av spelare så de borde ha gjort det bättre oavsett vad folk säger om David Moyes.”
 • ”Ryan kommer att bli en manager. Han är managermaterial. Han har starka åsikter och är dedikerad till spelet och det är därför han har haft en sådan fantastisk karriär. Han kommer att få respekten direkt från fansen och spelarna. Förhoppningsvis får han det svaret och att klubben kommer att vinna de sista fyra matcherna.”
 • ”Han kan vara [en framtida Unitedmanager]. Det är upp till Ryan att visa vad han går för. Jag har faktiskt inte sett Ryan träna och det är en helt annan femma. Pep Guardiola kom genom leden i Barcelona och fick sedan en chans och var väldigt framgångsrik. Ryan är en stark man men huruvida han är en bra tränare eller om han kan delegera och hämta in bra tränare under honom kan bara tiden utvisa.”

Läs hela intervjun på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-04-26,
16.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Butt: Spelarna respekterar Giggs

”Han har spelarnas respekt, vilket är viktigt. Han skrattar fortfarande och skämtar med dem på träning och vill fortfarande vara en av grabbarna. Men du måste distansera dig som manager och han förstår det. Under de senaste två eller tre åren har han tagit det där steget in i tränaryrket, umgåtts med tränarna och managerna och försökt dra nytta av det.

”Den bra saken med Ryan är att han inte är en superstjärna som är för stor för det ena eller det andra. Han kommer att prata med vem som helst, och han är tillräckligt smart för att ta in lite råd här och där.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-26,
15.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United längre ifrån Europa League efter Evertons förlust

Uniteds Europa League-dröm fick sig en törn då Everton förlorade mot Southampton efter två självmål. Evertons förlust innebär att klubbens möjligheter att nå Champions League nu är mycket små. Detta påverkar United då sjuan i ligan skulle få en Europa League-plats om Arsenal skulle sluta femma i ligan och samtidigt vinna FA-cupen, men detta tycks inte längre vara en realistisk möjlighet.

United får nu slåss med Tottenham om sjätteplatsen i ligan. Tottenham ligger för närvarande sex poäng före United men har en match mer spelad och United har dessutom bättre målskillnad.

Publicerat:
2014-04-26,
01.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mark Hughes sympatiserar med Moyes

”Det kommer inte att vara enkelt för David, det kommer att smärta den här veckan och det kommer att smärta ett bra tag. För det påverkar inte bara dig, utan din familj och folk nära dig. I slutändan bedöms vi på resultat och jag är säker på att David kommer att erkänna att resultaten kanske inte gick så bra som han skulle ha hoppats på.”

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-26,
01.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs förväntas lita på de rutinerade spelarna

The Guardian rapporterar att Ryan Giggs kommer att välja Rio Ferdinand och Nemanja Vidic som mittbackar i sin första match som manager för United. Tidningen menar att Giggs kommer att agera pragmatiskt för att se till att United tar tolv poäng på de avslutande fyra matcherna, vilket skulle vara positivt för Giggs framtida möjligheter att få chansen som manager i United.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-26,
01.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evra: Stå bakom den nya managern

”Det är väldigt tråkigt, men vi måste gå vidare. Det är en ny manager på plats – det är Ryan Giggs – och vi måste säkerställa att vi ställer hos bakom manager. Många människor kallar honom Ryan men han är bossen och vi måste säkerställa att vi står bakom honom och klubben.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-26,
01.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lingard fortsätter att göra mål och imponera

Publicerat:
2014-04-26,
01.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United hedrar Tito Vilanova

Barcelonas förre tränare Tito Vilanova dog på fredagen. Manchester United tog till Twitter för att sända sina kondoleanser till Vilanova.

Publicerat:
2014-04-26,
01.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Irländska förbundet: Vi räknar med att Keane stannar

Det har ryktats att Roy Keane ska vara aktuell som assisterande manager i Manchester United nästa säsong. Det irländska fotbollsförbundet tror dock att Keane kommer att hedra sitt kontrakt med landslaget. Förbundets verkställande direktör John Delaney säger:

”Jag pratade med Martin O’Neill häromdagen och jag räknar helt och hållet med att både Martin och Roy kommer att vara med det irländska laget till EM 2016. Jag tror att det bara är spekulation.”

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-26,
01.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Joyce: Vi hade ingen rätt att vara i den här positionen

Uniteds U21-tränare Warren Joyce tycker att hans lag har överpresterat den här säsongen, framför allt med tanke på hur många spelare som har varit utlånade under säsongen.

”För att vara rättvis mot dem, vi satte en utmaning med att ha fyra finaler kvar den här säsongen. Vi var tvingade att vinna i Reading. Om vi inte gjorde det skulle vi inte spela igen men nu är det en annan final mot Liverpool. Vi måste vinna den för att spela i en annan final och sedan har vi en annan final mot Manchester city [i Manchester Senior Cup]. Förhoppningsvis kan vi spela i alla fyra finalerna.

”Kanske är det egentligen så att vi inte hade någon rätt att vara i den här positionen med tanke på den mängd spelare vi skickade iväg på lån. Alla andra klubbar behöll sitt folk och har tagit tillbaka dem från lån för att spela sina starkaste lag, men vi valde att vara kort om folk på flera positioner. Det var bara en utmaning som vi kastade ut för att försöka förbättra och utveckla dem som människor såväl som fotbollsspelare, och de har definitivt svarat.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-26,
00.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 mot Liverpool på fredag

United vann mot Reading i en dramatisk match i torsdags och säkrade en semifinalplats. United slutade trea i ligan och får möta tvåan Liverpool på bortaplan i semifinalen. Matchen kommer att spelas på Anfield, fredagen den 2 maj, med avspark 20.45.

Publicerat:
2014-04-26,
00.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Conte på Uniteds lista

The Telegraph fortsätter på spåret att United är intresserade av Juventus tränare Antonio Conte.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-26,
00.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Steve Bruce önskar Ryan Giggs lycka till

”Jag önskar honom allt det bästa. Han är den mest dekorerade spelaren i det engelska spelet, och jag tvivlar på att det kommer att vara någon annan som kommer att vinna det antal medaljer han har gjort. Men nu är han i heta stolen, så lycka till.

”Huruvida han gillar det eller inte, det är den stora frågan. Gör inget misstag, när du väljer ditt första lag och när du genomför ditt första lagsnack, det är svårt och då kommer du att förstå hur svårt jobbet är.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-26,
00.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United och Moyes överens om avgångsvederlag

Manchester United och David Moyes är nu överens om vilken kompensation David Moyes ska få efter att han fått sparken med fem år kvar på kontraktet. I ett kort officiellt uttalande som publicerades både på Uniteds officiella hemsida och på tränarföreningens hemsida står följande:

”League Managers Association och Manchester United är glada att bekräfta att villkoren för förlikningen har beslutats mellan klubben och David Moyes vad gäller avslutandet av hans anställning.

”Ett avgångsvederlag är på väg att avslutas. Inga ytterligare kommentarer kommer att göras i den här frågan.”

Publicerat:
2014-04-26,
00.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ancelotti och Mourinho inte intresserade av United

Om United var intresserade av att Jose Mourinho eller Carlo Ancelotti skulle bli nästa manager för klubben blev man besvikna på fredagen då de båda tränarna bedyrade att de vill stanna i sina respektive klubbar.

”Givetvis [behöver Chelseasupportrarna] inte [oroa sig för att jag ska lämna jobbet]. Jag förstår inte hur någon kan tänka på det. Jag lämnade Real Madrid specifikt för att komma till Chelsea och jag signerade ett fyraårskontrakt,” sa Mourinho.

”Jag sa till Chelsea att de aldrig behöver oroa sig för mig eftersom jag inte vill lämna. Så jag kommer att stanna här så länge som klubben vill att jag ska stanna. Det finns inget jobb som skulle flytta mig från Chelsea.”

Läs mer på Skysports.com.

”Jag trivs här i Real Madrid,” sa Ancelotti, som uppges vara en av huvudfavoriterna till jobbet som nästa Unitedmanager.

”Jag har turen att få jobba i den bästa klubben i världen [du är inte i United än, red. anm.] och min plats är här. Jag har stor respekt för Man United. Jag var besviken för David Moyes, men min plats för tillfället är här.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-26,
00.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wenger oroad för framtiden för brittiska tränare

Arsenals manager Arsene Wenger menar att managers behöver tid på sig för att lyckas.

”Om du vill ha kvalitetsfolk i något jobb måste du ge dem tid att utvecklas och bli bra. Annars kommer inte folk med kvaliteten att komma till vårt jobb något mer. Den genomsnittliga tiden [för en manager] i en engelsk professionell klubb är elva månader för tillfället, och det är ganska ostabilt. Varje kille som är gift, har en familj, kommer att tveka innan han går in i det spelet.”

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-25,
12.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den tillfälliga tränarstaben

Publicerat:
2014-04-25,
12.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Vi är Manchester United

Ryan Giggs har idag hållit sin första presskonferens som tillfällig Unitedmanager och han passade också på att ge en intervju i MUTV.

 • ”Vill bara offentligt tacka David för att han gav mig min första chans som tränare.”
 • Jag måste säga att det är det stoltaste ögonblicket i mitt liv. Jag har varit en Manchester United-supporter hela mitt liv.
 • ”Jag kan inte vänta på att klockan ska bli lördag 18.30. Att gå ut, jag vet att stället kommer att gunga, jag vet att supportrarna kommer att vara bakom oss och det är ett ögonblick som jag har sett fram emot hela veckan.”
 • ”Vi är Man United, vi är på hemmaplan och jag förväntar mig en seger och jag förväntar mig bra spel.”
 • Giggs berättade också att Rafael da Silva och Robin van Persie fortfarande är skadade, medan övriga spelare är redo för spel.

Mer från intervjun och presskonferensen kommer i en separat artikel lite senare.

Publicerat:
2014-04-25,
02.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Keanetvillingarna om att möta varandra

Michael Keane är för närvarande utlånad till Blackburn medan Will Keane är utlånad till QPR. För en tid sedan spelade de mot varandra och MUTV var på plats och fick kommentarer från tvillingarna.

”Vi har varit i United sedan vi båda var tio men vi har faktiskt aldrig kommit upp mot varandra,” berättade Will. ”Han brukar spela mittback så det skulle ha varit ännu konstigare om han inte hade spelat högerback. Han spelade bra och det var bra att se honom bidra till deras lag.

”Det var en jämn match. Vi skapade chanser men lyckades inte sätta dem och det är små marginaler. Jag träffade stolpen, men det är fotboll. När är inte tillräckligt nära.”

Michael Keane tyckte också att det var konstigt att möta sin tvilling:

”Jag tyckte att Will gjorde det ganska bra. Han skulle kanske ha gjort mål, men generellt gjorde han det okej. Det var konstigt då hela familjen var där, så det var ett bra tillfälle.”

Annars trivs Michael med att spela a-lagsfotboll: ”Det är en enorm skillnad på utmaningen mot att spela reservlagsfotboll. Det kan vara lite mer direkt emellanåt men, på många sätt, är det också mer realistiskt i form av vad det betyder.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-25,
02.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jonny Evans: Jag brukade gråta när United förlorade

”Det är svårt att sätta ord på exakt vad Manchester United betyder för mig. Från en ung ålder var jag fanatisk för United och jag brukade gråta när laget förlorade. Det är hur mycket det betydde som en grabb. Nu känner jag mig väldigt privilegierad att dra på mig tröjan och gå ut där och försöka göra en skillnad och representera fansen på planen.”
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-24,
23.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Antonio Conte ett alternativ

The Telegraph rapporterar att Antonio Conte har dykt upp som en dark horse i kampen om att bli nästa manager för Manchester United. Juventustränaren Conte har tidigare inte tillhört de mest diskuterade namnen men han ska ses som ett alternativt val av Ed Woodward.

Louis van Gaal och Carlo Ancelotti kvarstår emellertid som favoriter. Enligt tevepersonligheten Eamonn Holmes ska Sir Alex Ferguson ha sagt att han föredrar en lösning där en kortsiktig lösning tar över nu, varefter Ryan Giggs skulle kunna ta över om tre år.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-24,
23.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-04-24,
21.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 till semifinal

Manchester United är klara för semifinal i U21-ligan, efter att ha vunnit med 3-2 mot Reading i en mycket dramatisk match. Mittbacken Paddy McNair avgjorde i den 93:matchminuten. James Wilson gav United ledningen innan Reading vände. James Weir kvitterade då det återstod ungefär tio minuter.

United är därmed klara för semifinal och kommer att sluta trea i tabellen. Det borde innebära en semifinal mot tvåan Liverpool, men slutspelen är inte alltid helt logiska.

Mer om matchen följer.

Publicerat:
2014-04-24,
21.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Klopp: Ingen kontakt med United

Borussia Dortmunds tränare Jurgen Klopp förnekar att han har haft någon kontakt med Manchester United och säger att diskussionerna gör honom obekväm. Han säger också att han avser att stanna i Dortmund så länge som Dortmund vill ha honom kvar.

”Jag tycker verkligen att Manchester United är en fantastisk klubb. Men det är också ett fall av att så länge saker fortsätter att gå som de gör här så har jag en klar överenskommelse med Borussia Dortmund.

”Därför kan det inte ha något att göra med storheten hos ett lag, även om det skulle finnas ett erbjudande. Och att reagera på det här är lite obekvämt när det inte har funnits något erbjudande. Så att avslå ett erbjudande innan ett erbjudande kommer är personligt pinsamt för mig.”

Läs mer och se ett videoklipp på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-24,
21.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Neil Adams om att möta Giggs istället för Moyes

Norwich manager Neil Adams har pratat om Norwich på lördag möter ett United som leds av Ryan Giggs istället för David Moyes.

”Givetvis tycker jag synd om David. Det är aldrig trevligt när managers förlorar sina jobb.

”Jag är inte alltför brydd över tidpunkten. Vi måste bara hantera det. Det kommer att vara mycket spekulation. Är det fördelaktigt för oss? Kommer det att vara ett hinder?

”Det är vad det är. Vi spelar mot ett bra lag, med bra spelare som kanske inte har gjort det så bra som de hade önskat den här säsongen. Därav vad som hände den här veckan.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-24,
20.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Butt: Det är ett stolt ögonblick för oss

I väntan på Ryan Giggs första kommentarer som tillfällig Unitedmanager – presskonferens 10.30 imorgon – har Giggs assistent Nicky Butt pratat med MUTV.

”Det kommer att bli massivt för oss, ett stolt ögonblick för oss alla. Att vara tillsammans är lite av en surrealistisk sak. Vi vandrade in här tillsammans när vi var tolv och att vara här nu, jag är inte 40 än men Giggs är, och jag själv och Scholes är nästan där också. Så för oss och Phil att vara här tillsammans är ett väldigt stolt ögonblick.

”Vi är här för att försöka hjälpa klubben att få de resultat vi vill ha från nu fram till slutet på säsongen. Vem vet vad som händer efter det?”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-24,
20.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-04-24,
20.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ioannou till Cypern

Försvararen Nicholas Ioannou fortsätter sin karriär i Cypern.

Uppdatering: Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-24,
19.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-04-24,
18.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sky Sports: United kommer inte att granskas

Sky Sports rapporterar att Manchester United inte kommer att granskas för eventuella felaktigheter i samband med att David Moyes fick sparken. United ska ha agerat enligt börsens regelverk.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-04-24,
18.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mitchell landslagsuttagen

Demetri Mitchell är med i den trupp som ska representera England i U17-EM i Malta nästa månad. England möter, i tur och ordning, Malta, Turkiet och Holland i gruppspelet. Åtta lag är med i turneringen och de två bästa i varje grupp går till semifinal.

Publicerat:
2014-04-24,
18.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Försök att förändra ungdomsakademin fällde Moyes

Stuart Mathieson, som bevakar Manchester United för Manchester Evening News, uppger att det var ett försök att förändra Uniteds ungdomsakademi som kostade David Moyes jobbet som manager för United. Mathieson uppger att Moyes ville att akademin skulle producera mer atletiska spelare, snarare än bollskickliga.

”Olyckligtvis är det underförstått att Moyes effektivt rubbade på sin egen jobbsäkerhet genom att försöka producera en mer atletisk nästa generation med mindre fokus på bollskicklighet. Ett antal av tränarstaben som jobbade med de yngre spelarna kände sig oroliga över förändringen och ganska många inrotade i Fergies sätt att utveckla akademispelare undrade om de skulle få en signal att gå till Moyes kontor för att få reda på att de skulle få lämna sina jobb.”

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-24,
18.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingen VM-garanti för Januzaj

Adnan Januzaj bestämde sig igår för att välja det belgiska landslaget. Beslutet, enligt Januzajs agent Dirk De Vriese, fattade Januzaj på personliga grunder och utan någon form av garanti om en landslagsplats redan till sommarens VM. Januzaj ska inte ha pratat med Belgiens förbundskapten Marc Wilmots.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-24,
18.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roberto Martinez: Moyes kommer tillbaka

Managers gillar inte när managers får sparken. Roberto Martinez efterträdde David Moyes i Everton och han sympatiserar med sin efterträdare.

”Det är ingen trevlig situation när en manager förlorar sitt jobb, framför allt någons som har så starka kopplingar till vår klubb. Det har varit en tuff erfarenhet men alla erfarenheter är bra erfarenheter i det här spelet, tyvärr.

”Vi vet att David Moyes kommer att se fram emot nästa fotbollskapitel. Vi vet alla att han är en väldigt framgångsrik man och har en väldigt stark vinnarmentalitet och han kommer att göra sig redo för att studsa tillbaka direkt.”

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-24,
18.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chosen One-bannern är borta

När David Moyes tog över Manchester United sattes en banner med texten ”The Chosen One” upp på Old Trafford av den kontroversiella supportergruppen Stretford End Flags. Bannern hatades av de flesta – och David Moyes var en av de som hatade den – men nu är den borta. Vad som kommer hända med bannern är fortfarande oklart men på platsen där den satt förväntas en hyllning till Sir Bobby Charlton att dyka upp.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-24,
18.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lawrence drar nytta av tiden i Yeovil

Tom Lawrence är för närvarande utlånad till Yeovil. Klubben ligger förvisso sist i Championship men Lawrence har tagit en ordinarie plats i laget. Uniteds U21-tränare Warren Joyce tycker att Lawrence utnyttjar lånet på bästa sätt.

”Tom har varit en massiv succé. Han startade försäsongen exceptionellt bra men det var spelare som behövde bedömas ovanifrån som var äldre än han. Så han fann möjligheterna svåra i den tidiga delen av säsongen, trots att han antagligen var en de bästa, om inte den bästa, spelaren under försäsongen. Han höll dock huvudet högt på träning, även om han inte gjorde det lika bra som tidigare när han kom in som inhoppare.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-24,
15.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 möter Reading

Uniteds U21-lag åker ikväll, avspark 20.00, till Reading för vad som kan vara säsongens sista match. En seger garanterar dock fortsatt spel i kampen om att försvara titeln som Englands bästa U21-lag. Oavgjort kan räcka, men då måste Aston Villa ta poäng mot Manchester city på söndag, vilket inte är speciellt sannolikt. Förlust innebär att det definitivt är färdigspelat för United.

James Wilson förväntas vara spelklar efter att ha blivit utbytt skadad i den senaste matchen.

Reading ligger på sextonde plats i tabellen, men laget har mycket att spela för då då kan klättra till elfte plats – vilket innebär spel i toppdivisionen nästa säsong – med två segrar på sina två sista matcher. Laget är inte ofarligt, vilket visade sig då de vann U21-cupen, genom att besegra Manchester city i finalen (United ställde inte upp i cupen).

Matchen kan förhoppningsvis ses på en fulstream nära dig.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-24,
00.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glazerfamiljen till Manchester i jakten på ny manager

The Guardians Jamie Jackson rapporterar att Glazers flyger till Manchester på fredag för att tillsammans med Ed Woodward upprätta en strategi för hur rekryteringen av en ny manager ska gå till.

Jackson skriver också att Louis van Gaal är favorit men att tiden börjar bli knapp. Van Gaals VM-förberedelse med det holländska landslaget börjar nämligen den 7 maj och om han inte har gjort klart med en ny klubb då kommer han att vänta tills VM är över.

Läs mer på Theguardian.com.

The Telegraphs Jason Burt menar emellertid att Carlo Ancelotti skulle vara perfekt för United. I samma tidning skriver Mark Ogden att det är nödvändigt för den nya managern att få Class of ’92 på sin sida. Ogden menar att David Moyes underskattade deras inflytande hos United och hos Uniteds supportrar.

David McDonnell, The Mirror, säger att Louis van Gaal är favorit men att United ännu inte har avskrivit Carlo Ancelotti.

Publicerat:
2014-04-23,
19.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Januzaj väljer Belgien

Adnan Januzaj har till slut bestämt sig och han väljer att spela sin landslagsfotboll för Belgien. Detta bekräftades nyligen av Belgiens förbundskapten Marc Wilmots. Det återstår att se om han får plats i sommarens VM-trupp.

Publicerat:
2014-04-23,
18.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fortune: Jag önskar Giggs lycka till

Quinton Fortune har pratat med MUTV om att Ryan Giggs nu är ansvarig för a-laget.

”Jag önskar bara Giggsy allt det bästa. Han är en fantastisk kille, en otrolig spelare att spela med och nu har han givetvis ett annat jobb. De senaste säsongerna och framför allt den här säsongen har jag sett honom kliva in och hjälpa till att ta hand om träningen. Den mängd respekt som spelarna har för honom är otrolig.

”Det var lite konstigt att se honom stå där som bossen den här morgonen, med Nicky Butt bredvid sig, men samtidigt känns det normalt. Jag åkte till träningen och tänkte på hur vackert det är eftersom han växte upp här, han spelade här, samma sak med Nicky Butt, och nu är han tillfällig manager för a-laget. Det var en vacker syn för klubben att se de två där.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-23,
18.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Eric Harrison: Giggs är exalterad

Eric Harrison, som var tränare för Uniteds legendariska ungdomslag Class of ’92, säger att Ryan Giggs är exalterad över chansen att få leda United i fyra matcher. Detta säger Harrison i en intervju med Talksport.

”Jag pratade med Ryan den här morgonen och han är totalt exalterad. Han kommer att ta Paul Scholes och Nicky Butt med sig, de tre musketörerna. Det kommer definitivt att vara en annan atomsfär på träning och på Old Trafford och fansen kommer att köpa det. Så snart som Ryan går ut genom tunneln kommer platsen att explodera.”

Lyssna på intervjun på Talksport.com.

Publicerat:
2014-04-23,
18.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United: Vi har agerat enligt börsens regler

Det är inte bara tränarföreningen som ifrågasätter sättet som David Moyes blev sparkad på. Det diskuteras även om United har agerat mot börsen regler då nyheten om att David Moyes skulle få sparken läckte till media, långt innan det officiella beskedet kom. Detta är inte tillåtet enligt börsens regler då den typen av läckor skulle kunna användas för att manipulera aktiekursen.

United förnekar förstås att man ska ha gjort något felaktigt: ”Vi uppfyller helt och hållet regelverket hos [New York Stock Exchange] och [Securities and Exchange Commission].”

Allt dock på att media fick nyheten om att Moyes skulle få sparken serverade av en högt uppsatt person i Uniteds verksamhet. Det förefaller också vara högst otroligt att läckan skulle ha varit en person som av misstag bara råkade få veta att Moyes skulle sparkas.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-23,
17.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Manchester United: Vi har inte varit oprofessionella

Manchester United håller föga överraskande inte med om att man har hanterat situationen med David Moyes oprofessionellt.

”Vi accepterar inte att det hanterades på ett oprofessionellt sätt. Beslutet togs inte förrän sent i måndags kväll och kommunicerades ansikte mot ansikte direkt i tisdags morse. När rapporterna började dyka upp på internetsidor i måndags eftermiddag, inget beslut hade tagits vid den tiden.”

Citat: Theguardian.com

Publicerat:
2014-04-23,
16.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Irish Examiner: Roy Keane som assisterande manager

Irish Examiner rapporterar att Louis van Gaal, om han får jobbet som manager för United, vill ha Roy Keane som assisterande manager. Van Gaal, om han går till en klubb i England, uppges vilja ha en assisterande manager som är känner omgivningen mycket bra. Ryan Giggs skulle förvisso uppfylla den biten men Van Gaal uppges föredra någon med erfarenhet som manager och som kan vara en ny röst i omklädningsrummet.

Keane är förvisso för närvarande assisterande tränare för det irländska landslaget, med kontrakt till och med EM 2016, men det ska inte innebära något problem. Det ska heller inte vara något problem att Keane lämnade United under bittra omständigheter efter att ha blivit ovän med Sir Alex Ferguson.

Läs mer på Irishexaminer.com.

Publicerat:
2014-04-23,
01.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferguson involverad i valet av ny manager, Ancelotti och Van Gaal favoriter

Natten mellan tisdag och onsdag rapporterar tidningarna – bland annat The Guardian, The Telegraph och The Mirror – att Sir Alex Ferguson kommer att vara involverad när United utser David Moyes efterträdare. Ferguson ska även ha godkänt att beslutet att sparka Moyes. Den här gången kommer dock Glazerfamiljen och Ed Woodward att fatta det slutgiltiga beslutet om vem som blir ny manager.

Louis van Gaal är fortsatt en av huvudkandidaterna till att få efterträda Moyes. Carlo Ancelotti har emellertid kommit fram som en av huvudkandidaterna de senaste timmarna och enligt The Telegraph är Ancelotti högst upp på Uniteds önskelista. Ancelotti, som är vän med Ferguson, har förvisso ett gällande kontrakt med Real Madrid men det verkar inte avskräcka United.

Diego Simeone finns alltjämt kvar som en outsider men United uppges föredra en mer erfaren manager. En stor nackdel för Simeone är dessutom att hans engelska inte är den bästa.

Ryan Giggs ska inte vara ett alternativ och Jurgen Klopp har avskrivit sig själv, vilket United uppges respektera. Laurent Blanc är heller inte aktuell.

En som däremot inte utesluts helt och hållet är Jose Mourinho. Uniteds styrelse ska vara av åsikten att man gjorde ett misstag när man valde Moyes då Mourinho var tillgänglig. I slutändan blir det dock svårt, på gränsen till omöjligt, för United att få Mourinho då han ju har kontrakt med Chelsea. Där Real Madrid kanske skulle kunna övertygas lär Chelsea inte vara intresserade av att tappa sin manager till en av sina bittraste rivaler.

Publicerat:
2014-04-23,
00.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Moyes är arg och äcklad

David Moyes har ännu inte uttalat sig sedan han fick sparken och det kan säkert dröja tills han väljer att tala ut. The Mirror påstår emellertid att Moyes ska vara ”arg och äcklad” över hur han har behandlats av Manchester United. Det är att han fick sparken som gör honom arg utan sättet som han fick beskedet på.

När nyheterna dök upp under måndagen ska Moyes varit ha upptagen med att planera för nästa säsong – han uppges ha diskuterat värvningar av Luke Shaw och Toni Kroos samtidigt som han försökte lösa framtiden för Nick Powell och Wilfried Zaha.

United hade dock redan bestämt sig för att sparka Moyes, dock utan att berätta det för honom. Moyes ska ha ringt in Richard Bevan, som är chef för tränarföreningen, inför mötet med Ed Woodward för att säkerställa att han ska få den kompensation han är berättigad till.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-22,
22.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mitten: Han misslyckades med att imponera redan från början

Initierade Andy Mitten kommenterar att David Moyes har fått sparken i en krönika i Daily Post.

”Den första reaktionen var den mest talande. Beskedet att David Moyes skulle ersätta Sir Alex Ferguson som Manchester United-manager togs inte emot alltför bra när det först fördes på tal i maj förra året. Inte bland spelarna … inte heller hos före detta spelare eller framträdande åsiktsmakare i klubben och viktig personal.

”När Moyes bekräftades stängde alla sina munnar, bet ihop och gjorde sina jobb så bra som deras förmåga tillät. Det var häpnad från början.

[…]

”I slutet av juli, under Uniteds försäsong, började Moyes få över folk på sin sida. Spelare började vänja sig vid dubbla träningssessioner och var beredda att ge den nya managern en chans.”

Läs mer på Dailypost.co.uk.

Publicerat:
2014-04-22,
21.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Must kommenterar att Moyes får sparken

Manchester United Supporters Trust (Must) har på tisdagskvällen kommenterat det faktum att David Moyes har fått sparken som manager för United. Must är föga överraskande kritiska mot Glazerfamiljen. Även om man inte ifrågasätter beslutet att ge Moyes sparken så menar stiftelsen att det är Uniteds ledning som har huvudansvaret för Uniteds misslyckade säsong.

I ett officiellt uttalande skriver Must:

”Vi förstår alla att fotboll är en resultatorienterad verksamhet och det är tydligt att resultaten inte har varit så bra så det var ingen överraskning att managern betalade priset för det misslyckandet.

”Vi tror emellertid att orsaken till Manchester Uniteds problem ligger mycket djupare än det enskilda utnämnandet av en man som manager. Vi behöver titta framåt nu och om nästa manager ska ha den bästa chansen att skina, behöver bredare frågor lösas för att skapa de rätta förutsättningarna för framgång.

[…]

”Det är inte att säga att vi vill att United ska operera under ägande av en rik individ, vi ser mycket hellre att klubben helt enkelt har möjligheten att återinvestera de pengar den själv genererar, snarare än att de pengarna sugs ut ur klubben.

”Glazers historik av anställningar i Tampa Bay Buccaneers är verkligen fruktansvärt så det borde inte komma som någon stor överraskning att se samma mönster uppstå i Manchester United när skölden bestående av Sir Alex Ferguson inte längre är där för att skydda dem.

”Ju snabbare ägarna inser att klubbens nuvarande problem är underbyggda av deras ägarmodell snarare än bara identiteten på managern desto bättre.”

Läs mer på Joinmust.org. Passa också på att bli medlem om du inte redan är det!

Publicerat:
2014-04-22,
21.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs inte ett alternativ

Både BBC och The Guardian rapporterar att Ryan Giggs inte är ett alternativ som manager för United nästa säsong. Uniteds ledning anser att Giggs saknar nödvändig erfarenhet.

Louis van Gaal är alltjämt favorit till posten, även om United har vissa betänkligheter då Van Gaals engagemang i det holländska landslaget gör att det dröjer tills han kan tillträda på jobbet.

Läs mer på Bbc.co.uk och Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-22,
17.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lee Probert dömer på lördag

Lee Probert har utsetts till domare i lördagens match mellan Manchester United och Norwich. Probert har dömt 18 Premier League-matcher den här säsongen och har på dessa matcher tagit fram det gula kortet 26 gånger och det röda kortet två gånger. Han har dessutom dömt fem straffsparkar.

Lördagens match blir Proberts elfte Unitedmatch. På de tio tidigare matcherna har United åtta segrar och två oavgjorda. Probert har aldrig blåst straff mot United men han har å andra sidan bara gett United en enda straff. Det röda kortet har han låtit stanna i fickan då han dömt United. Den här säsongen har han dömt United en gång, i segermatchen mot Fulham (3-1) på bortaplan.

Norwich har Probert dömt vid 13 tillfällen, fem i Premier League, sju gånger i Championship och en gång i League One. Norwich har sex segrar och fem förluster på dessa matcher. Probert har aldrig blåst straff för Norwich, men har samtidigt bara gett motståndarna en straff. En enda utvisning har han då han har dömt Norwich – den drabbade en Leedsspelare, vilket gör att vi genast tycker lite bättre om Probert.

Publicerat:
2014-04-22,
16.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gary Lineker med dagens bästa sammanfattning

Publicerat:
2014-04-22,
16.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes har lämnat Carrington

Efter att ha fått beskedet att han tvingas lämna United uppges David Moyes ha stannat på Carrington för att personligen säga hej då till spelarna. Nu uppges han emellertid ha lämnat Uniteds träningsanläggning.

Publicerat:
2014-04-22,
16.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fjortoft: Ingen möjlighet med Guardiola

Norrmannen Jan Aage Fjortoft, som har goda kontakter i den tyska fotbollen, utesluter Pep Guardiola som nästa Unitedmanager.

Publicerat:
2014-04-22,
13.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Red Issue: Woodward är inkompetent

Fanzinet Red Issue är inte kända för att vara försiktiga. United får stor kritik för hur man har hanterat situationen med David Moyes och allra störst kritik riktas mot Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward.

Publicerat:
2014-04-22,
12.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gary Neville: Managers behandlas illa

Publicerat:
2014-04-22,
12.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: United vill ha Guardiola

The Telegraph rapporterar att man kommer att vända sig till Pep Guardiola med en diskret förfrågan om han kan tänka sig att ta över United. Först därefter kommer United att vända sig till mer realistiska alternativ som Louis van Gaal eller Diego Simeone.

Det är ingen tvekan om att sannolikheten för att United skulle kunna få Guardiola är liten men tidningen menar att Guardiola inte är helt till freds med sin situation i Bayern München.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-22,
12.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal är favorit att ta över

United var väldigt tydliga med att Ryan Giggs är en tillfällig lösning. Hollands förbundskapten Louis van Gaal är favorit att ta över som nästa permanenta lösning.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-22,
11.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Giggs tar över

Då var det också officiellt att Ryan Giggs tar över ansvaret för Uniteds a-lag tills en permanent manager anställs.

Publicerat:
2014-04-22,
11.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs, Butt, Neville och Woods

Fortfarande har vi inte fått någon officiell bekräftelse men det mesta – ja, allt egentligen – tyder på att Ryan Giggs kommer att ta över som tillfällig manager under säsongsavslutningen. Giggs kommer att ha Nicky Butt som sin assisterande manager.

Phil Neville förväntas få vara kvar i tränarstaben.

Chris Woods förväntas fortsätta som målvaktstränare, åtminstone säsongen ut.

Publicerat:
2014-04-22,
11.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Klopp: Jag kan inte bryta med Dortmund

Det tycks vara helt uteslutet att det ska bli Jurgen Klopp som tar över efter David Moyes.

”Man Utd är en fantastisk klubb och jag känner mig väldigt förtrolig med deras underbara fans. Men min förbindelse till Borussia Dortmund och folket är kan inte brytas.”

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-22,
10.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ogden: Det blir inte Klopp

The Telegraphs Mark Ogden säger att Jurgen Klopp inte är aktuell som efterträdare till David Moyes.

Publicerat:
2014-04-22,
10.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Round och Lumsden får också gå

BBC rapporterar att assisterande managern Steve Round och a-lagstränaren Jimmy Lumsden också tvingas lämna United. Däremot inga uppgifter om den närmaste framtiden för a-lagstränaren Phil Neville och målvaktstränaren Chris Woods.

Publicerat:
2014-04-22,
09.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Moyes sparkad

Då var det officiellt. David Moyes har fått sparken som manager för Manchester United.
Mer information följer…

Publicerat:
2014-04-22,
00.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Troligen Van Gaal men kanske Klopp

The Mirror tror också att David Moyes kommer att få sparken under tisdagen. Tidningen säger att Louis van Gaal vill ta över United och att den holländska förbundskaptenen förväntar sig ett möte med United redan den här veckan. Tidningen har tidigare rapporterat om att United har haft möte med Van Gaal.

Där andra tidningar rapporterar att Jurgen Klopp inte vill lämna Dortmund skriver The Mirror istället att Klopp är intresserad av en flytt. Tidningen hänvisar till källor nära Klopp och menar att Klopp inte har kontaktats av United.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-21,
23.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Moyes får sparken idag (tisdag)

The Telegraph rapporterar att David Moyes kommer att få sparken idag (tisdag). Ryan Giggs tar över som manager under säsongsavslutningen, med Nicky Butt som assisterande manager.

Precis som The Independent (se längre ner) säger The Telegraph att den missade Champions League-platsen endast berättigar Moyes till ett år lön, trots att han har fem år kvar på kontraktet.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-21,
23.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gary Neville: Moyes förtjänar mer tid

För Gary Neville är det ingen tvekan om att David Moyes förtjänar mer tid som manager för United. Neville är som bekant expert för Sky Sports och sa under kvällens sändning (jag är lite osäker, men jag tror att det var någon träningsmatch mellan West Brom och något lag jag inte har hört talas om) följande:

”Jag tror genuint att när du ger en man ett sexårskontrakt så förtjänar han en möjlighet och tiden. Anledningen till att vi sitter [en en tevestudio] är eftersom vi tippar på skötseln av fotbollsklubbar och tänker på det som en värld av galenskaper, en absolut värld av galenskaper där den genomsnittliga managern sparkas var tolfte månad.

”Jag har alltid känt att Manchester United ska vara annorlunda och hålla sig själv som en klubb som i grund och botten står upp mot vad som händer i fotbollen. Vi brukade skratta åt Italien för 20 år sedan och säga att det var löjligt det som hände där, men nu har vi nästan blivit vana med det.

”Det är ingen tvekan om att den här övergången från slutet på Sir Alex Ferguson har varit tuff, gör inget misstag om det. Under tio år har alla befarat vad som skulle hända i klubben när Sir Alex Ferguson lämnade och när David Gill lämnade.

”Om du tänker på det så det här året behövdes David Gill antagligen av David Moyes och Ed Woodward behövde antagligen Sir Alex Ferguson för att anpassa sig. De har båda tvingats anpassa sig till sina nya jobb tillsammans och det har visat sig vara svårt för dem båda.

”Jag skulle personligen alltid tycka att managers skulle ges tid över ett par år för att anpassa sina lag.”

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Gary Nevilles bror Phil Neville är en del av David Moyes tränarstab. Tidigare under kvällen ska Gary Neville också ha krävt ett uttalande från United.

Publicerat:
2014-04-21,
23.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Independent: Beslutet fattades redan i februari

Enligt The Independents Ian Herbert bestämde sig Manchester United för att sparka David Moyes redan efter förlusten mot Olympiacos i februari. Anledningen till att beskedet kommer först i april ska ha varit att Moyes bara är berättigad till ett års lön då United missade Champions League.

Det officiella beskedet förväntas komma under tisdagen.

Herbert skriver vidare att Jurgen Klopp toppar är högst upp på listan över ersättare, även om Klopp är ovillig att lämna Dortmund. Louis van Gaal framstår också som ett rimligt alternativ medan Laurent Blanc och Diego Simeone också ska finnas på listan. (I stort sett är det alltså samma namn som återkommer.) United ska ha jagat en ersättare till Moyes i fyra veckor.

Läs mer på Independent.co.uk.

Publicerat:
2014-04-21,
20.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Läsning efter Everton – United

Vi lägger David Moyes åt sidan för en stund och minns gårdagens match mot Everton. Förvisso inga trevliga minnen.

Publicerat:
2014-04-21,
19.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal är spelbolagens favorit

The Mirror går igenom spelbolagens odds och konstaterar att Louis van Gaal är favorit att ta över United efter David Moyes. Carlos Queiroz är, aningen överraskande, tvåa på listan. Sir Alex Ferguson dyker upp som trea på listan med chockerande låga odds. Jurgen Klopp – som många önskar – är fyra på listan (ja, egentligen är Klopp delad trea men så kan man ju inte ha det). Ryan Giggs, Diego Simeone, Antonio Conte, Pep Guardiola, Fabio Capello och Frank de Boer får också plats på listan.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-21,
19.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Klopp?

Mark Ogden, på The Telegraph, tycker att United måste satsa på Dortmunds Jurgen Klopp. Ogden tycker egentligen att någon ur trion Pep Guardiola, Jose Mourinho och Carlo Ancelotti skulle vara det bästa för United men han menar att de inte är tillgängliga.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Huruvida Klopp verkligen är tillgänglig är en annan fråga. Den tyska journalisten Raphael Honigstein menar att det nästan är uteslutet.

Publicerat:
2014-04-21,
18.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Publicerat:
2014-04-21,
18.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes kritiserar försvarsspelet

David Moyes var uppenbarligen inte alls nöjd med Uniteds försvarsspel i gårdagens match mot Everton. Han väljer att specifikt kritisera Phil Jones och Chris Smalling. Jag vet inte men jag känner att han förmodligen inte skulle kritisera Rio Ferdinand eller Nemanja Vidic på samma sätt.

”Vi kunde inte göra mål men vi skulle ha försvarat oss bättre eftersom vi gav Everton två mål. Vi har pojkar som behöver matcher. Vi försöker säkerställa att Phil Jones och Chris Smalling får speltid, men de måste resa sig inför utmaningen, vi har inte råd att ge bort mål.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-21,
18.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evans har fortfarande skadeproblem

”Vi visste alltid att det fanns en möjlighet att Jonny inte skulle avsluta matchen, eftersom han har haft ett problem med sin fotsula,” sa David Moyes efter gårdagens match.

Publicerat:
2014-04-21,
18.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mer landslagsspel för Dearnley och Williams

Englands U16-landslag slutade trea i turneringen i Sydkorea efter att ha vunnit mot Portugal (1-0) och Frankrike (5-3 på straffar, 2-2 efter full tid) i de två avslutande matcherna. United hade två representanter i laget i form av Zachary Dearnley och Ro-Shaun Williams. Dearnley agerade inhoppare mot Portugal och spelade sedan hela matchen mot Frankrike. Williams spelade hela matchen mot Portugal och första halvlek mot Frankrike.

Publicerat:
2014-04-21,
18.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Klopp, Simeone, Blanc och Giggs

The Telegraph går igenom fyra personer som skulle kunna vara aktuella som efterträdare till David Moyes. De namn som diskuteras är inga stora överraskningar – Jurgen Klopp, Diego Simeone, Laurent Blanc och Ryan Giggs – men det är notabelt att Louis van Gaal inte nämns i artikeln. Det kan dock noteras att det är en osignerad artikel, varvid det mest känns som ren spekulation.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-21,
18.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inga besked när börsen är öppen

Enligt Howard Nurse, BBC, får inga stora beslut meddelas under den tid då börsen är öppen. För Uniteds del är det New York Stock Exchange som är aktuell, varför eventuella besked skulle behöva komma efter klockan tio ikväll.

Publicerat:
2014-04-21,
17.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes har inte fått sparken

United har nu uttalat sig om ryktena som säger att David Moyes kommer att få sparken. Eller rättare sagt, United har sagt att Moyes ”definitivt inte har fått sparken”, men man vägrar att uttala sig om huruvida Moyes kommer att få sparken snart.

Publicerat:
2014-04-21,
17.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata: Jag hatar den här känslan

”Jag vet att du kan vinna eller förlora, det är den här sporten och det är en del av spelet. Men jag hatar den här känslan.

”Jag känner mig väldigt besviken idag. Det här är hur du känner dig när du spenderar två veckor i väntan på en match, du gör dig redo för den, och sedan går inte saker som du ville. Det hände på Goodison Park och sanningen är att det här inte är den första gången, som ni vet. Ärligt talat, allting såg bra ut i början och vi såg fram emot att vinna matchen för våra supportrar, men deras första mål från straffpunkten kom som en hård smäll. För dem hade det exakt den motsatta effekten: Everton fick större självförtroende, framför allt efter att ha gjort ett andra mål, och efter det ögonblicket gick manuset för matchen på ett sätt som passade deras behov.

[…]

”Jag säger hejdå nu och ser fram emot nästa match. Jag hoppas att den kommer så snart som möjligt, eftersom, som ni kan föreställa er, den här dåliga smaken gör mig ilsken. Och, givetvis, jag tackar er för alla era positiva meddelanden under de bra stunderna och, framför allt, under de dåliga. Utan er skulle allt vara mer komplicerat.”

Juan Mata skriver en blogg varje vecka. Läs den här veckans blogg i sin helhet.

Publicerat:
2014-04-21,
17.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den 21 april 1999

Den här dagen, för 15 år sedan, åkte United till Turin med 1-1 i bagaget. Juventus gick snabbt upp till 2-0 och drömmen om en Champions League-final såg ut att stanna i semifinalen. Roy Keane ville dock annat.

Publicerat:
2014-04-21,
17.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nyhetsbörsen vecka 16

Förra veckans nyheter.