Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Moyes sparkad [uppdaterad text]

David Moyes har fått sparken som manager för Manchester United. Detta bekräftades officiellt på tisdagsmorgonen.

I ett mycket kortfattat officiellt meddelande kommenterar United:

”Manchester United har annonserat att David Moyes har lämnat klubben.

”Klubben vill officiellt tacka för det hårda arbete, den ärlighet och integritet som han förde till rollen.”

Ryan Giggs kommer att leda United under säsongsavslutningen.

Efter mycket spekulation under gårdagen kom så det offentliga beskedet i morse. David Moyes anlände till Carrington mycket tidigt i morse och kunde gå in på träningsanläggningen utan att någon upptäckte honom. Därefter följde ett möte med Ed Woodward, United vice verkställande ordförande, där Moyes fick beskedet att hans tjänster inte längre var önskade av United.

I en historia med fadd bismak uppges det att ge Moyes besked då han sökte det under gårdagen. Desto starkare då av Moyes att han stannade kvar på Carrington för att personligen tacka sina spelare och säga hej då, innan han, osedd, lämnade Carrington.

”Jag tycker att det är motbjudande på det sättet som de här ryktena presenteras,” kommenterade Gary Neville det hela under gårdagen.

David Moyes fick således inte ens vara Uniteds manager i tio månader. Med undantag för Clarence Hilditch, som var spelande manager, och personer som har haft jobbet på tillfällig basis är Moyes därmed den manager i United som har haft rollen under kortast tid.

Nu har det ju onekligen varit en mycket dålig säsong för United och den här säsongens resultat är de sämsta sedan den högsta divisionen i Football League blev Premier League. Det står redan klart att United kommer att missa Champions League och sannolikheten är också stor att United missar Europa League. Moyes kunde inte heller rädda sig själv med bra resultat i cuperna.

Det är väntat att även Steve Round och Jimmy Lumsden kommer att tvingas sluta i United. Däremot förväntas Phil Neville och målvaktstränaren Chris Woods stanna i United. Detta är emellertid inte bekräftat.

Det är fortfarande oklart vem som kommer att ersätta Moyes på längre sikt, men Louis van Gaal är för närvarande favorit till posten. Tills vidare tar Ryan Giggs över ansvaret för Uniteds a-lag.

Den fortsatta utvecklingen följer vi i nyhetsbörsen.


Källor: Manutd.com, Telegraph.co.uk, Theguardian.com