Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scholes går in i ledarstaben

Uniteds tillfällige spelande manager Ryan Giggs får hjälp av Paul Scholes som går in i Uniteds ledarstab. Nicky Butt, Phil Neville och Chris Woods ingår också i ledarstaben medan United slutligen har bekräftat att Steve Round och Jimmy Lumsden tvingades lämna klubben då David Moyes fick sparken.

Uniteds medieapparat fortsätter att röra sig i långsam takt och mestadels reagerar klubbens kanaler på nyheten om Moyes fick sparken genom att inte säga någonting.

Idag har United åtminstone bekräftat hur den nya och tillfälliga tränarstaben, under Ryan Giggs kommer att se ut. Som väntat kommer Nicky Butt att assistera Giggs. Butt har tidigare under säsongen arbetat med Uniteds U19-lag och U21-lag. Phil Neville behåller sin plats i tränarstaben. Chris Woods, som av allt att döma har gjort ett mycket bra arbete med David de Gea, fortsätter som målvaktstränare.

Nytt i tränarstaben är att Paul Scholes är tillbaka i United. Scholes arbetade tillsammans med Butt i Uefa Youth League tidigare under säsongen men det här är Scholes riktiga återkomst till United, efter att han lade skorna på hyllan för ungefär ett år sedan.

Även den tillfälliga tränarkonstellationen har begränsad erfarenhet som tränare så är det ändå rutinerade herrar som ska leda United under säsongens fyra sista matcher. Giggs, Butt, Neville och Scholes har tillsammans gjort 2453 matcher för United och Butt och Neville har ju dessutom erfarenhet från spel i andra klubbar än United.

Den nya tränarstaben tog hand om träningen på onsdagen och kan nu börja förberedelserna inför matchen mot Norwich på lördag.

Jakten på en ny permanent manager fortgår. Louis van Gaal och Carlo Ancelotti uppges vara favoriter till posten. Däremot uppges det vara uteslutet att Giggs ska få chansen redan nästa säsong.


Källa: Manutd.com