Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 klara för playoff

U21 är, efter stor dramatik, klara för semifinal i U21-serien efter 3-2 borta mot Reading. Mittbacken McNair klev fram i matchens sista minut och avgjorde.

United tog ledningen efter 17 minuters spel när Pearson vinner en duell, bollen hamnar hos Rothwell som snabbt slår den i djupet till Wilson som fri med målvakten inte gör något misstag. Talande att det var just den trion som låg bakom målet. United gick också till pausvila med en 1-0 ledning i en annars ganska intetsägande halvlek.

Efter en timmes spel tappar United bollen på helt fel ställe och en Readingspelare kan ta ett snabbt avslut utanför straffområdet som går lågt vid bortre stolpen utan chans för Amos. Reading tar också ledningen med tio minuter kvar på en retur efter att Amos räddat första skottet. United visar dock moral och James Weir kvitterar till 2-2 bara minuten efteråt, med god hjälp av Ben Pearson som spelade fram men också av målvakten som fumlade in den. Matchen ser ut att sluta oavgjort men 92:40 (det var tre minuters stopptid) spelar Varela i sidled till McNair som följt med upp i anfallet och han sätter den behärskat från straffområdeslinjen intill första stolpen och vilda glädjeyttringar från Unitedspelarna.

Starkt av United att vinna och förstås var James Wilson inblandad så länge han spelade (han byttes ut efter 60 minuter, förmodligen på grund av att han just kommit tillbaka från skada). Skulle Manchester United få ett friläge i en Champions League final på stopptid med chans att avgöra matchen så skulle jag vilja att James Wilson får det läget. Så säker är han i avslutningsmomentet. Även Joe Rothwell imponerade med sitt naturliga spel där han flyter omkring. Ben Pearson är hjärtat i mittfältet, vinner mycket dueller och fördelar alltid klokt. Dessa tre var inte ordinarie när säsongen startade, men har tagit det kliv de förväntats att göra när i princip alla de äldre blivit utlånade eller sålda.

United möter nu Liverpool i playoff. Sedan tidigare är Chelsea redan klara medan den sista platsen kommer att tas av antingen Fulham eller Manchester city.

Reading – Manchester United U21 2-3 (0-1)

Uniteds mål: Wilson (17), Weir (81), McNair (93)
United: Amos – Varela, McNair, Ekangamene, James – Rowley, Pearson – Janko, Rothwell (Harrop 69), A.Pereira – Wilson (Weir 60)