Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 16, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

  • Ett håglöst United förlorade mot Everton.
  • U21 vann mot Tottenham och spelade oavgjort mot Norwich.
  • U18 förlorade mot Sunderland.
  • Frank Kopel är död.
  • Debatt om Singing Section.
Publicerat:
2014-04-21,
17.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Då stänger vi den här upplagan av nyhetsbörsen.
Nyhetsbörsen för vecka 17 hittas här.

Publicerat:
2014-04-20,
23.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mark Ogden: Det handlar om när, inte om, Moyes får sparken

Mark Ogden, respekterad journalist på The Telegraph, tror att det nu bara är en tidsfråga innan David Moyes får sparken.

”Det värsta för David Moyes i att se sina spelare kapitulera på Goodison Park är att de måste ha vetat hur mycket han ville vinna den här matchen. Kanske är det därför de gjorde så lite för att prestera för en manager som majoriteten av dem inte längre har mage eller vilja att spela för.

”Under en säsong som har producerat mer avfallsplatser än en soptipp, känns den här som den allra farligaste för Moyes. Nu verkar det som att det är en fråga om när, snarare än om, hans ödesdigra tid som manager kommer till sitt slut.”

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-20,
20.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dimitar Berbatov

Publicerat:
2014-04-20,
19.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes: Vi spelade bra

David Moyes verkar inte riktigt ha sett samma match som alla andra.

”Vi gav bort två fruktansvärda mål. Vi passade bollen briljant, vi spelade väldigt bra i den första halvleken. Men vi hade inte en avslutande genomskärande passning och vi hade inte en sista avslutning, det var en besvikelse. Jag kan inte hitta brister i hur vi spelade då vi höll bollen väldigt bra.”

Mer följer vad det lider.

Publicerat:
2014-04-20,
19.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evra skadad

Patrice Evra missade Uniteds förlust mot Everton. Anledningen är att Evra är knäskadad.

Publicerat:
2014-04-20,
19.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Förlust mot Everton

United var chanslösa mot Everton. Förlusten stannade vid 2-0. Baines sköt 1-0 på straff sedan Phil Jones tagit med handen i straffområdet. Mirallas gjorde 2-0 i slutet av den första halvleken. United fick egentligen bara en chans på hela matchen, men Rooney – som matchen igenom var direkt dålig – avslutade mycket svagt i friläge.

United har nu inte ens en teoretisk chans att nå Champions League nästa säsong. Även möjligheten att nå Europa League är liten, då United i nuläget (förvisso med en match mindre spelad) är sex poäng bakom Tottenham.

Publicerat:
2014-04-20,
15.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Läsning inför eftermiddagens match

Det är knappt två timmar kvar till avspark mellan Everton och Manchester United i den här veckans enda Premier League-match. United kämpar om en historisk Europa League-plats medan Everton kämpar om en plats i någon märklig turnering, som alldeles säkert är mindre intressant.

Publicerat:
2014-04-20,
15.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones: Viktigt att avsluta bra

Partilinjen är tydlig – det är viktigt att avsluta säsongen bra.

”Det är väldigt frustrerande [att klubben inte är involverad i titelkampen], men vi har fem matcher kvar och det är fem matcher vi vill vinna, vi behöver vinna dem också. Vi vill sluta säsongen så högt som vi kan i ligatabellen och för att göra det måste vi vinna dessa matcher.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-20,
15.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Viktigt att avsluta bra

”Det är en besvikelse och det är frustrerande [att inte slåss om en titel] men vi måste bara fortsätta och försöka vinna matcher och avsluta säsongen bra. Det är inte roligt men det är fotboll, ibland vinner du, ibland gör du det inte. Vi måste komma över det snabbt och försöka göra det bra i de fem sista matcherna och plocka maximala poäng. Det är stora matcher, även om det inte är en titel som står på spel. Vi vill fortfarande avsluta säsongen bra.”
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-18,
17.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Phil Neville: Tom känsla

Phil Neville var igår expertkommentator i MUTV då Uniteds U21 spelade 2-2 mot Norwich. Under sändningen berättade han att han inte alls är nöjd med a-lagets säsong.

”Vi har inte haft mycket positivt den här säsongen. Det kommer att vara viktigt att gå in i sommaren och skicka hem våra supportrar, spelarna och managern med vetskapen att vi avslutade säsongen starkt. Det är målet och utmaningen.

”När du kommer till den här fasen av säsongen är det en främmande känsla för den här gruppen och den här fotbollsklubben att vara utslagna ur alla turneringar och inte slåss om en titel. Det är en riktigt tom känsla och det är en tom känsla i min mage.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-18,
16.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Weir missnöjd över att U21 tappade poäng

James Weir gjorde två mål för U21 igår men det räckte inte då Norwich kom tillbaka med två sena mål. U21 måste nu besegra Reading i den sista matchen för att gå till semifinal.

”Det är väldigt tufft att ta,” sa Weir efter matchen. ”Vi ledde med 2-0 med 15 minuter kvar att spela, vi skulle ha hållit undan. Vi hade otur med straffen och sedan ett annat mål som styrdes in. Vi måste bara hålla upp våra huvuden och åka och besegra Reading nu.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-18,
16.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inga Unitedspelare nominerade

Listan på de som nominerats till PFA Player of the Year och PFA Young Player of the Year, som är spelarföreningens priser till årets bästa spelare och årets bästa unga spelare i England, offentliggjordes idag. Inga Unitedspelare nominerades. När årets lag senare utses är det väl egentligen bara David de Gea som har en chans att ta plats.

Nominerade till årets spelare: Steven Gerrard (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Adam Lallana (Southampton), Daniel Sturridge (Liverpool), Luis Suarez (Liverpool) och Yaya Toure (Manchester city).

Nominerade till årets unga spelare: Eden Hazard (Chelsea), Raheem Sterling (Liverpool), Ross Barkley (Everton), Aaron Ramsey (Arsenal), Luke Shaw (Southampton) och Daniel Sturridge (Liverpool).

Kriterierna för att nomineras till årets unga spelare är förstås helt galna, men det är som det är.

Publicerat:
2014-04-18,
16.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sjuka barn besökte Carrington

Manchester Evening News berättar att en grupp på 18 sjuka barn fick chansen att besöka Carrington. Under besöket fick barnen, som är allvarligt eller obotligt sjuka, chansen att se United träna och sedan träffa klubbens spelare och ledare.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-18,
16.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rajib Roy lämnar slummen i Calcutta för att träna med United

The Mirror skriver om den 16-åriga indiska pojken Rajib Roy, son till en sexarbetare, som får chansen att träna med Manchester United. Rajib är en av elva ungdomar som får resa till Manchester för att träna fotboll under ett par veckor.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-18,
16.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Inget varmt mottagande för Moyes på Goodison

David Moyes återvänder på söndag till Goodison Park för första gången sedan han lämnade Everton. Trots att Moyes spenderade elva år i Everton kan han dock inte förvänta sig ett vänligt mottagande på sin gamla hemmaarena. Chris Bascombe – känd för att Googla hundar under fotbollsmatcher skriver i The Telegraph om varför Evertonpubliken inte kommer att välkomna Moyes tillbaka som en hjälte. Everton gör en bra säsong och spelar tvivelsutan en mer underhållande fotboll under Roberto Martinez, varvid stämningen i Everton nu är bättre än den var under Moyes. Bascombe menar dock också att Moyes har en stor del i de framgångar som Everton skördar nu.

Läs hela artikeln på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-18,
16.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dearnley och Williams i spel för U16-landslaget

Englands U16-landslag är i Sydkorea på turnering. Förlusten mot Saudiarabien (se mer längre ned) följdes upp med 1-1 mot Sydkorea. Zachary Dearnley spelade hela matchen för England medan Ro-Shaun Williams blev inbytt i den 68:e minuten.

Publicerat:
2014-04-18,
16.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Skadeläget, Everton och transferplaner

Här följer en kort sammanfattning av dagens presskonferens. Vi återkommer med en längre artikel.

Om skadeläget: Marouane Fellaini och Wayne Rooney förväntas vara spelklara, medan Jonny Evans gör framsteg. Rafael da Silva är dock fortfarande skadad och Robin van Persie är fortfarande kvar i Holland för rehabilitering.

Om att möta Everton: ”Matchen handlar inte om mig, det handlar om Everton och Manchester United.”

Om sommarens transferplaner: ”Det är svårt då spelarna kommer att vara borta för VM så det är kanske inte riktigt så enkelt då alla klubbar helst skulle vilja få arbetet gjort tidigt. Vi kan inte garantera det, men vi ska försöka få det att hända.” Inspirerande ord.

Publicerat:
2014-04-18,
00.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney spelklar

De engelska fotbollstränarna umgicks under torsdagen med de engelska fotbollsskribenterna. Uniteds manager David Moyes berättade att Wayne Rooney är spelklar igen.

Rooney spelade mot Bayern München med hjälp av smärtstillande medel och United var rädda för att han hade en spricka i ett ben i sin fot. En dryg vecka senare är man dock övertygade om att det bara var en kraftig smäll han hade fått, varvid han utan problem ska kunna spela mot Everton.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-17,
22.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata: Inte läge att leta syndabockar

Juan Mata, i en sponsrad intervju, har pratat om Uniteds situation.

”Vi måste stå tillsammans. Nu är inte tiden att skylla på någon. Nu är inte tiden att leta efter skyldiga människor. Nu är tiden att stå tillsammans, men managern, med hans stab, spelarna, och med folket i styrelsen för den här klubben. Vi behöver fortsätta framåt, behålla managern. Vi behöver tro på honom, eftersom vi som spelare vet att vi måste förbättra oss.

”Det är inte bara managern, det är inte bara taktiken. Det är oss alla. Det är inte läge att bara skylla på en person. Vi är alla tillsammans i det här.”

Mata är också övertygad om att det kommer förstärkningar i sommar och att United snart kommer att slåss för att vinna titlar igen.

”De vet och jag vet att vi är i en övergångsperiod. Men i sommar kommer de att försöka köpa några spelare och jag har tro på att de kommer att ta in toppspelare. Jag är säker på att den här klubben kommer att komma tillbaka och kämpa om varenda trofé. Sedan jag var ett barn har Manchester United kämpat för alla titlar och det läget kommer med säkerhet att komma tillbaka.”

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-17,
22.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Matty James: Svårt att tacka nej till United

Mittfältaren Matty James lämnade Manchester United för Norwich City sommaren 2012. Detta trots att han hade blivit erbjuden ett nytt kontrakt av United. Ett par år senare har han varit med och tagit Leicester till Premier League. Han medger att det var svårt att tacka nej till United men idag har han knappast någon anledning att ångra sitt beslut.

”Det var ett svårt beslut. Jag kom från en ganska svår skada och jag visste inte var min framtid låg. United erbjöd mig ett kontrakt men det var inte tillräckligt i form av säkerhet. Jag var lite nervös för att stanna.

”Jag pratade med min familj eftersom vi visste att Leicester var intresserade. Det är en klubb med stor ambition och tradition, fantastiskt publikstöd och jag visste att det var en klubb som var på väg att bli en Premier League-klubb. Det var bara en fråga om hur lång tid det skulle ta.”

Läs mer på Leicestermercury.co.uk.

Publicerat:
2014-04-17,
22.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 spelade 2-2 mot Norwich

Uniteds U21-lag gick mot en säker seger mot Norwich på Old Trafford då inhopparen James Weir gjorde två mål. Laget tappade dock koncentrationen och Norwich kunde komma tillbaka till 2-2 med två sena mål.

Mer negativt för United var att James Wilson gick ut skadad tidigt i den andra halvleken.

Poängen betyder att United klättrar till fjärde plats i tabellen. Manchester city på sjätte plats är emellertid bara en poäng bakom United och har en match mindre spelad (femteplacerade Southampton har spelat klart). United har två poäng upp till Fulham, som har spelat klart. Tabelläget betyder att United sannolikt måste vinna den avslutande matchen, mot Reading på bortaplan på torsdag, för att gå till slutspel.

Publicerat:
2014-04-17,
19.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Publicerat:
2014-04-17,
18.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Unitedaktien stiger under rykten om ett nytt sponsoravtal

Värdet på Uniteds aktie steg igår ordentligt. Detta tolkas som att United är på väg att annonsera ett nytt sponsoravtal. Det är det nuvarande avtalet med Nike, som går ut sommaren 2015, som ska ersättas. Nike är favoriter att fortsätta men även Adidas, Puma och Warrior uppges vara aktuella.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Enligt det senaste numret av utmärkta United We Stand siktar United på att få till det första sponsoravtalet värt en miljard dollar (vilket motsvarar ungefär 600 miljoner pund).

Publicerat:
2014-04-17,
18.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 möter Norwich

Uniteds U21-lag möter Norwich på Old Trafford ikväll, i en match som sparkar igång 20.00. A-lagstränaren Phil Neville kommer att agera expertkommentator i MUTV:s sändning.

U21-tränaren Warren Joyce passade på att berömma James Wilson inför matchen:

”Det är ingen tvekan om att han är en speciell talang. Jag kollade på Uefa Youth League U19-semifinalerna i fredags och det finns inga spelare där med samma kvaliteter som han har, det är ett som är säkert. Han måste bara fortsätta arbeta och vi måste fortsätta arbeta på att utveckla honom. Han avslutar bra och gör också ett bra arbete för laget.”

En seger i kvällens match innebär i praktiken att U21 säkrar en semifinalplats. Lyckas man inte ikväll får man en ny chans i bortamatchen mot Reading på torsdag.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-17,
01.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini spelklar igen

The Telegraph rapporterar att Marouane Fellaini har överkommit de vadproblem som stoppade hans chanser att delta i Uniteds förlustmatch mot Bayern. Fellaini är alltså spelklar till mötet med hans gamla klubb Everton på söndag.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-16,
19.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Joyce: U21 överträffar förväntningarna

”Det huvudsakliga målet var att hålla oss på den övre halvan och spela i förstadivisionen nästa år men vi har gjort det bättre än vi egentligen förväntade oss och vi måste bara fortsätta nu.”
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-16,
17.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferguson säljer vinsamling

Sir Alex Ferguson var inte bara tidernas bästa manager, han var också en vinsamlare. Nu har han emellertid bestämt sig för att göra sig av med sin vinsamling. Samlingen, på runt 5000 flaskor, förväntas säljas för tre miljoner pund, då den auktioneras ut i Hongkong, London och på internet.

”Att bli intresserad av vin tillät mig att ha ett intresse utanför spelet,” säger Ferguson. ”Du behöver ha andra intressen för att distrahera dig från intensiteten och pressen du kommer under som en fotbollsmanager.

”Och helt plötsligt, för två eller tre år sedan, när jag gick igenom min samling, så insåg vi att det här måste vara en häpnadsväckande mängd av vin. Jag pensionerade mig förra året och att jag tänkte att det här var ett bra tillfälle att sälja det.”

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-16,
17.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18 förlorade mot Sunderland

Uniteds U18-lag förlorade idag med 3-2 mot Sunderland på bortaplan. United kvitterade två gånger, genom Marcus Rashford åtta minuter efter Sunderlands 1-0-mål och genom Ruairi Croskery minuten efter 2-1. När Sunderland gjorde 3-2 i den 86:e minuten var dock inte tiden tillräcklig för ännu en Unitedkvittering.
Mer om matchen följer i en separat artikel vad det lider.

Publicerat:
2014-04-16,
17.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Debatt om Singing Section

Publicerat:
2014-04-16,
17.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Williams och Dearnley i spel för U16-landslaget

Unitedjuniorerna Ro-Shaun Williams och Zachary Dearnley spelade båda den första halvleken när Englands U16-landslag förlorade med 2-0 mot Saudiarabien i en turnering i Sydkorea. De båda spelarna har den här säsongen gjort sina debuter för Uniteds U18-lag.

Publicerat:
2014-04-16,
17.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Frank Kopel är död

Vi har redan berättat att Frank Kopel är död. För mer information om Kopel rekommenderar vi:

Publicerat:
2014-04-15,
22.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kritik mot Singing Section

United har annonserat att Singing Section blir permanent nästa säsong. Även om många är positivt inställda så har Uniteds beslut mötts av en hel del kritik. Primärt är det placeringen av den sjungande sektionen, på det som kallas J Stand, som kritiseras, då många som har haft säsongskort i många år tvingas lämna sin plats.

En som tvingas lämna sin plats är Pete Molyneux, som har haft sin plats på J Stand sedan 1988. Molyneux, som var mannen bakom bannern med texten ”3 years of excuses and it’s still crap, ta ra Fergie”, har skrivit en krönika på Stretty News om varför han inte uppskattar att behöva lämna sin plats.

Publicerat:
2014-04-15,
21.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Billigare biljetter i Europa League

Om United kvalificerar sig för spel i Europa League kommer biljetterna, enligt The Telegraph, till klubbens hemmamatcher att vara 25 procent billigare än biljetter till övriga matcher. Vidare kommer Europa League-matcherna inte att ingå i Automatic Cup Scheme (ACS). Säsongskortsinnehavare måste köpa biljetter till de matcher som ingår i ACS, vilket tidigare har varit Champions League och FA-cupen, medan ligacupen har varit exkluderad. Säsongskortsinnehavarna kan alltjämt välja att automatiskt köpa biljetter till samtliga cupmatcher, vilket är ett krav om man vill vara berättigad att ansöka om biljetter till bortamatcher.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-04-15,
16.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pirlo kritiserar Ferguson

Våren 2010 lekte Manchester United med Milan i Champions League. Åttondelsfinalen vanns med 7-2 och United var så pass överlägsna att klubbens supportrar kunde spendera större delen av dubbelmötet med att hylla David Beckham, som tillfälligt gästspelade i Milanoklubben.

En som fortfarande är bitter efter den förlusten är mittfältaren Andrea Pirlo som tycker att Sir Alex Ferguson förstörde sitt rykte då han lät Park Ji-Sung punktmarkera Pirlo.

I sin självbiografi skriver Pirlo:

”Inte ens Sir Alex Ferguson, managern med den lila näsan som gjorde Manchester United till ett skräckinjagande slagskepp, kunde motstå frestelsen. Han är en man utan fläckar men han förstörde den renheten bara för ett ögonblick när det kom till mig. En flytande skabbighet kom över legenden den kvällen.

”I Milano släppte han lös Park Ji-Sung för att skugga med. Han sprang omkring med hastigheten av en elektron. Han kastade sig efter mig, hans händer över hela min rygg, för att försöka skrämma mig [han verkar ha lyckats, red. anm.].

”Han kollade på bollen och visste inte vad den var till för. De hade programmerat honom för att stoppa mig. Hans hängivenhet till uppgiften var nästan rörande. Trots att han var en känd spelare gick han med på att användas som en vakthund.”

Citat: Manchestereveningnews.co.uk

Publicerat:
2014-04-15,
16.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Klopp är Uniteds förstaval om Moyes får sparken

Enligt The Mirror är Borussia Dortmunds tränare Jurgen Klopp Uniteds förstaval som ny manager om man skulle besluta sig för att ge David Moyes sparken. Enligt tidningen är det emellertid fortfarande inte uteslutet att Moyes får fortsatt förtroende. Louis van Gaal är en annan kandidat till posten. Men Klopp, som även Barcelona uppges vara intresserad av, ska alltså vara Uniteds förstaval.

Mirror är inte den mest trovärdiga tidningen i världen men trovärdigheten ökar markant då Martin Lipton, som är tidningens främsta fotbollsskribent, är en av signaturerna på artikeln.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-04-15,
16.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pearson trivs med att spela mot erfarna motståndare

United vann igår med 1-0 mot Tottenham i U21-ligan. Mittfältaren Ben Pearson var en av Uniteds bästa spelare och efter matchen berättade han att eggades av det faktum att Tottenham ställde upp med erfarna spelare som Nabil Bentaleb och Mousa Dembele.

”Vi fick reda på det omkring en halvtimme innan avspark att de två var involverade och det gör det verkligen bara till en ännu större utmaning. Det är vad du vill spela i, att gå från pojkars fotboll till mäns fotboll. Det är ett riktigt test så det var en bra seger. Willo [James Wilson] fixade det åt oss igen.

”Vi behövde bara lite hårt arbete i den matchen då de hade massor av bollinnehav. Vi visste att de var bra med bollen så var taktik var att sjunka ner och straffa dem på kontringar. Det var perfekt för mig att få in min fot och bryta upp spelet. Det har bara handlat om att få flera matcher i rad för mig. Det är verkligen vad jag behöver.”

Läs mer och se ett kort videoklipp på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-15,
16.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea: Viktiga matcher återstår

David de Gea blev utsedd till månadens bästa spelare i United och har nu pratat med Manutd.com. Det hela mynnade ut i ett videoklipp som kan ses på Manutd.com.

”Det är fortfarande många viktiga matcher kvar att spela,” sa De Gea. ”Vi är Manchester United och det är vår plikt att vinna varje match vi deltar i.

”Det är vad vi kommer att försöka göra nu eftersom vi vill sluta så högt som vi kan i ligan, och säkerställa att vi spelar i en europeisk turnering nästa säsong, och visa att vi fortfarande finns och att vi aldrig kommer att ge upp.”

Publicerat:
2014-04-15,
16.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cleverley, Welbeck och Young bötfällda

Kvällen efter förlusten mot Bayern München tyckte Tom Cleverley, Danny Welbeck och Ashley Young att det var lämpligt gå ut på stan och festa. De fångades, naturligtvis, på bild och nu blir de bötfällda. Anledningen till att de blir bötfällda ska vara att Uniteds förhållningsregler stipulerar att spelarna inte ska vara ute sent inom 48 timmar efter en match. I slutet av mars blev även Chris Smalling bötfälld under liknande omständigheter.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-04-15,
15.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Till minne av Hillsborough

Idag går våra tankar till de 96 Liverpoolsupportrar som dog i den tragiska Hillsborougholyckan. Våra tankar går också till deras familjer och till deras vänner.

Det var den 15 april 1989. Supportrarna skulle se sitt lag i en FA-cup-semifinal. De var män, kvinnor och barn. De kunde ha varit vilka män, kvinnor och barn som helst. Extremt olyckliga omständigheter, som inkluderar en dålig arena och ett kriminellt inkompetent polisarbete, ledde till att de aldrig fick återvända hem.

När 25 år nu har passerat sedan olyckan verkar det som att de anhöriga äntligen ska få någon form av rättvisa.

Publicerat:
2014-04-14,
22.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 vann mot Spurs

Ett disciplinerat och hårt arbetande United besegrade Tottenham, med spelare som Dembele och Bentaleb i startelvan, med 1-0 på White Hart Lane. James Wilson, förstås, gjorde Uniteds mål med ett välplacerat skott precis utanför straffområdet, efter fint förarbete av James Weir. Mer om matchen följer.

Publicerat:
2014-04-14,
18.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 möter Tottenham ikväll

Uniteds U21-lag möter Tottenham på White Hart Lane ikväll. Matchen sparkar igång 20.00 och kan ses på en fulstream nära dig.

”Det primära målet är att sluta på den övre halvan i tabellen den här säsongen då ligan delas i två. Med lite tur, ser det ut som att vi är på väg att göra det,” sa tränaren Warren Joyce inför matchen.

”Det har varit ett hyggligt test för de unga pojkarna. Även om det har varit lite frustrerande emellanåt när vi inte har haft anfallare eller mittbackar. Vi har anpassat oss ganska bra till ovana omständigheter.”

Läs mer på Manutd.com.

Nästa säsong förändras U21-ligan igen och de elva bästa lagen från årets säsong spelar då i den högsta ligan, medan övriga elva lag spelar i en ny andradivision. United har i praktiken redan säkrat en plats på den övre halvan och kämpar fortfarande för att nå en slutspelsplats. Räknar jag rätt så säkrar United en slutspelsplats om man tar sex poäng på de tre återstående matcherna. (Tabellen.)

Publicerat:
2014-04-14,
18.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mark Clattenburg dömer Everton – United

Premier League har meddelat att Mark Clattenburg kommer att döma matchen mellan Everton och United på söndag. Clattenburg blir således inte straffad trots att han gjorde tre, potentiellt, avgörande misstag (city borde ha fått två straffar och Suarez borde ha blivit utvisad) i gårdagens match mellan Liverpool och Manchester city.

Clattenburg har dömt 24 ligamatcher den här säsongen, med tre utvisningar, sex straffar och 81 varningar.

United har han dömt 26 gånger, med 15 segrar, 5 oavgjorda och 6 förluster som resultat. Den här säsongen har han dömt United i ligamatcherna mot Arsenal (b, 0-0) och Liverpool (h, 0-3), i Community Shield mot Wigan (2-0) samt i ligacupmatcherna mot Liverpool (1-0) och Stoke (2-1).

Everton har han dömt tolv gånger (5-2-5). Den här säsongen i ligamatcherna mot Southampton (h, 2-1) och Tottenham (b, 0-1) samt FA-cupmatchen mot Arsenal (1-4).

Rättelse: Det här inlägg hävdade ursprungligen att Clattenburg har dömt fem straffar den här säsongen. Det korrekta är att han har dömt sex straffar.

Publicerat:
2014-04-14,
17.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Smalling: Det gör ont

”Varje gång vi har gjort framsteg den här säsongen har vi inte följt upp det i de kommande två eller tre matcherna, vilket har varit en besvikelse. Jag vet hur mycket supportrarna lider och vi lider också.

”Jag vill att supportrarna ska veta att vi alltid strävar efter att förbättra oss och, förhoppningsvis, kan vi bygga lite momentum mellan nu och slutet på säsongen eftersom fansen förtjänar det.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-14,
16.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata: Fem finaler kvar

”[Jag tänkte] också på spelschemat som är kvar innan säsongen är slut, och givetvis insåg jag att veckorna flyger förbi och det är bara fem matcher kvar. Sanningen är att jag känner mig väldigt bra och jag vill verkligen spela igen, då det har varit ett tag sedan jag senast gjorde det. Jag ser fram emot min nästa match! Vi har en bra träningsvecka framför oss för att vara redo för matchen.

”Som ni vet kunde jag inte spela i München men jag åkte ändå dit med mina lagkamrater. Vi kämpade för en plats i semifinalen och jag kände, uppriktigt, att vi var nära att lyckas ett par gånger. Först när Patrice gjorde det enastående målet för 1-0, och därefter med de två chanserna som vi missade. Under de sista minuterna var Bayern ändå väldigt starka och nu kommer de att möta Real Madrid.

”Så vi har fem finaler kvar att spela i Premier League och vi kommer att försöka vinna dem alla för att få så många poäng som möjligt. Den första mot Everton. De har en spektakulär säsong; det är ett väldigt farligt lag, ännu mer så på hemmaplan.”

Juan Mata skriver en blogg varje vecka. Läs den här veckans blogg i sin helhet.

Publicerat:
2014-04-14,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lingard ser fram emot att återvända till United

Jesse Lingard är för närvarande utlånad till Brighton, som är med i kampen om playoff till Premier League. När säsongen är över ser han emellertid fram emot att återvända till United.

”Jag kommer att återvända till Old Trafford med skyhögt självförtroende. Spelare som är utlånade måste fortsätta att spela vårt eget spel och se vart det tar oss.

”Matcherna som är kvar kommer att bli tuffa men, om vi tar med oss mentaliteten vi hade den här veckan mot Leicester och Charlton in i dessa matcher, vi kommer att gå för det.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-04-14,
16.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand vill stanna i United

”Givetvis, [att stanna i United] är drömmen. Jag lever drömlivet och jag skulle vilja fortsätta [i United]. Men vi måste vänta och se.”
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-04-14,
16.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs drömmål

Den här dagen för 15 år sedan möttes United och Arsenal i en episk FA-cupsemifinal. Efter 0-0 i det första mötet – där United felaktigt fick ett mål bortdömt – blev det omspel. David Beckham gav United ledningen och United dominerade. Dennis Bergkamp kunde dock kvittera för Arsenal och Londonlaget tog över. Nicolas Anelka trodde att han hade gjort 2-1 och jublade i en evighet men linjemannen vinkade, korrekt, för offside. Roy Keane blev utvisad och det såg tungt ut för United. I slutminuten fick Arsenal straff. Peter Schmeichel klev dock fram och räddade Bergkamps straff. I förlängningen kämpade Uniteds tio spelare för att få till en förlängning när Patrick Vieira gav bollen till Ryan Giggs. Resten är historia.

Publicerat:
2014-04-14,
16.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den 14 april 1999

Publicerat:
2014-04-14,
16.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nyhetsbörsen vecka 15

Förra veckans nyheter.