Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 vann mot Spurs

James Wilson gjorde matchens enda mål när Uniteds U21-lag besegrade Tottenham på White Hart Lane. Segern innebär att United tog ett stort steg mot semifinal och man säkrade också en plats i toppdivisionen till nästa säsong.

Tottenham, i behov av poäng för att nå toppdivisionen till nästa säsong, kom till spel med ett starkt lag stärkta av a-lagsspelare som Moussa Dembele och Nabil Bentaleb. Även förre Unitedspelaren Zeki Fryers ingick i startelvan.

Warren Joyce ställde emellertid enbart upp med U21-spelare och United inspirerades av Tottenhams laguppställning. Till exempel kommenterade Ben Pearson efter matchen att ”det var som att gå från spel mot pojkar till spel mot män”.

Det var föga överraskande Tottenham som dominerade spelet. United försvarade sig emellertid bra, målvakten Ben Amos och mittbacken Charni Ekangamene förtjänar extra beröm. Läget blev ännu svårare för United när Guillermo Varela fick en otäck huvudskada och tvingades byta. Det var emellertid inte värre än att Varela kunde se slutet på matchen från avbytarbänken.

I slutet av första halvleken kom United bättre in i matchen och trenden fortsatte i inledningen på andra halvlek. Med knappa timmen spelad fick United ett par bra chanser, först då Reece James tvingade Tottenhams målvakt till en bra räddning och sedan då James Weir nådde högst på den efterföljande hörnan, men målvakten räddade på nytt.

United skulle emellertid ta ledningen kort därefter. Saidy Janko vann bollen och gav den till Weir som utmanade. Weir hittade Wilson på straffområdeslinjen. Wilson tog emot och lurade backen genom att gå i sidled och samtidigt lade han upp för skott. Skottet blev mycket välplacerat och rullade in precis vid stolpen, otagbart för målvakten.

Den sista halvtimmen visade United prov på ett utmärkt försvarsspel och även om Tottenham hade mycket boll så skapade de egentligen ingenting. Förutom redan nämnda Amos och Ekangamene så går beröm till mittfältaren Pearson och förstås till målskytten Wilson, som visar att han egentligen är för bra för den här nivån.

Segern innebär att United nu är sexa i tabellen, då man har två matcher kvar att spela. Fulham (tre poäng före) och Southampton (två poäng före) har emellertid redan spelat klart och inget lag hotar bakifrån, varför United säkrar som sämst en fjärdeplats om man vinner en av de två återstående matcherna (United har betydligt bättre målskillnad än Fulham). Det troliga scenariot är att United slutar fyra och får möta Chelsea (som man spelade 0-0 mot för några veckor sedan) i semifinal, men matcherna ska ju spelas först. United möter Norwich på Old Trafford på torsdag och avslutar sedan på bortaplan mot Reading på måndag.

Tottenham Hotspur U21 – Manchester United U21 0-1

Uniteds mål: Wilson (58)
United: Amos; Varela (Weir 20), Ekangamene, McNair, James; Janko, Pearson, Rothwell, A Pereira, Rowley (Harrop 78); Wilson