Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Vårdslöshet i trafik, bänkvärmande (om ens det) och något enstaka mål

Det går mestadels ganska dåligt för Manchester Uniteds utlånade spelare.

Några undantag finns förstås. Jadon Sancho ska spela semifinal i Champions League medan Álvaro Fernández och Sam Mather har gjort mål. Dessutom har Joe Hugill och Radek Vítek prisats som matchens lirare.

Sonny Aljofree (Altrincham, dual-registration)

Aljofree har inte varit involverad i någon match för Altrincham. Spelar regelbundet i Uniteds U21. Altrincham har bara playoff kvar den här säsongen och där kommer Aljofree givetvis inte medverka om det inte blir tal om extrem skadekris.

Rhys Bennett (Stockport County)

Bennett har inte varit med i någon matchtrupp sedan senaste lånekollen. Istället kom United och Stockport överens om att han kunde göra ett par matcher i Uniteds U21. Stockport har vunnit League Two och kanske får Bennett speltid i säsongsavslutningen.

Álvaro Fernández (Benfica)

När Benfica föll mot Sporting i ligan försvann i praktiken deras chans att vinna ligan. Då fick Fernández chansen som vänsterback mot Moriense, i en match där större delen av startelvan vilades, inför Europa League-returen mot Marseille.

Det blev till slut förlust på straffar mot Marseille och Fernández fick 210 minuter på bänken i dubbelmötet.

I måndags fick Fernández starta för andra ligamatchen i rad, då i ett mer ordinarie lag. Han tog vara på chansen, då han säkrade segern mot Farense med sitt 3-1-mål, framspelad av den före detta Unitedspelaren Ángel Di María.

Fyra ligamatcher återstår och där borde Fernández kunna få en hel del speltid, då laget inte har mycket att spela för (Benfica har sju poäng upp till ettan Sporting och elva ner till trean Porto). Utgångstipset måste ändå vara att Benfica inte utnyttjar köpoptionen.

Will Fish (Hibernian)

Fish är fortsatt given i Hibernians startelva. Laget lyckades inte placera sig på övre halvan i tabellen och får därmed spela mot de sämre lagen under säsongsavslutningen.

Dan Gore (Port Vale)

“Dan Gore, det är ett bestående problem,” sa Port Vales manager Darren Moore i slutet av mars. “Om vi känner att han kommer att vara tillbaka för någon del av den här säsongen, vi är inte säkra, det ser inte bra ut för honom just nu.”

Redan degraderade Port Vale har bara en match kvar den här säsongen och Gore ser ut att stanna på ett framträdande för klubben.

Hannibal (Sevilla)

Två matcher som oanvänd avbytare och en utanför matchtruppen blev det i det här svepet för Hannibal.

Joe Hugill (Burton Albion)

En som får spela är Joe Hugill. Fem matcher från start och två inhopp sedan senaste lånekollen. Produktionen lämnar mer att önska, en enda assist blev det under den här perioden. Men trots att han lämnade planen poänglös mot Barnsley utsågs han till lagets bästa spelare.

Burton Albion avslutar säsongen borta mot redan nedflyttningsklara Fleetwood Town. Där måste Burton vinna för att säkra nytt kontrakt i League One, alternativt hoppas att Cheltenham Town inte vinner sin avslutningsmatch.

Sam Mather (Rochdale, dual-registration)

Mather fick speltid i Rochdales sju avslutande matcher, fyra starter och tre inhopp. Mot Oldham klackade han in lagets mål på en hörnvariant.

Rochdale slutade på elfte plats i National League.

Sam Murray (Rochdale, dual-registration)

Murray var inte involverad i någon match för Rochdale. Istället spelade han regelbundet för Uniteds U21.

Maxi Oyedele (Forest Green Rovers)

Oyedeles lån till Forest Green Rovers är avslutat, om inte officiellt så åtminstone i praktiken. Han spelar regelbundet i Uniteds U21.

Facundo Pellistri (Granada)

Efter landslagsuppehållet fick Pellistri nöja sig med att spela andra halvlek mot Cádiz. Sedan spelade han 90 minuter mot Valencia, men han missade matchen mot Athletic Bilbao på grund av sjukdom.

Granada har tretton poäng upp till säker mark, med sex matcher kvar att spela.

Jadon Sancho (Borussia Dortmund)

Sancho visar i Borussia Dortmund att han fortfarande kan spela fotboll och han är given i startelvan. Kanske kan det ge United en slant i sommar.

Snart ska Sancho spela semifinal i Champions League.

Donny van de Beek (Eintracht Frankfurt)

Någon slant för Donny van de Beek lär United inte få. Han är mestadels fastfrusen på Eintracht Frankfurts bänk.

I det här svepet av matcher blev det en halv halvlek, borta mot Stuttgart, när matchen redan var förlorad.

Radek Vítek (Accrington Stanley)

Vítek höll nollan mot Crewe och prisades som lagets bästa spelare. Annars får han ofta hämta bollen ur eget nät, men det beror nog mer på utespelarna än på målvakten.

Brandon Williams (Ipswich Town)

Brandon Williams har inte varit med i någon matchtrupp för Ipswich sedan nyårsdagen. I mars uttryckte Kieran McKenna att Williams kan vara ett alternativ under slutskedet av säsongen, ifall han hinner bli spelklar.

Hur det verkligen står till med hans fysiska status är oklart och lösa rykten har indikerat att hans frånvaro från truppen beror på disciplinära skäl.

Det vi definitivt vet är Williams har varit uppe i rätten, till följd av att han den 20 augusti – några dagar innan han blev utlånad till Ipswich – var involverad i en bilolycka. Williams anklagas för dangerous driving (vilket väl skulle vara en motsvarighet till vårdslöshet i trafik) och för att ha kört utan att ha försäkring. Han bedyrar sin oskuld och kommer nu att få försvara sig i en tre dagars rättegång med start den 17 mars 2025, rapporterar BBC. Williams är tills vidare släppt mot borgen.

Tom Wooster (Macclesfield, dual-registration)

Wooster har inte varit involverad i någon match.