Hannibal

Den tunisiska mittfältaren Hannibal är en produkt ur Manchester Uniteds akademi. Säsongen 2020/21 var han för första gången involverad i a-laget. Vårsäsongen 2024 är han utlånad till Sevilla.

Född i en Parisförort i början av 2003 skulle Hannibal – som valde att spela landslagsfotboll för Tunisien – i mycket ung ålder börjar spela för Paris FC. Han tränade också fotboll på franska akademin Clairefontaine. Efter en säsong för Athletic Club de Boulogne-Billancourt värvades han av Monaco 2018.

Manchester United hade länge haft ögonen på Hannibal och den franska mittfältaren värvades till Uniteds akademi hösten 2019. United rapporterades betala fem miljoner euro för Hannibal med klausuler värda ytterligare fem miljoner euro.

Under debutsäsongen i United spelade Hannibal till sig en given plats i juniorlaget och snart var fick han även chansen i U23. Som andraårsjunior säsongen 2020/21 skulle han i princip enbart spela för U23. I slutet av säsongen utsågs han till Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year.

Som belöning för de fina prestationerna i U23 fick han våren 2021 börja träna med a-laget. Han fick sedan a-lagsdebutera i Premier League-avslutningen mot Wolves den 23 maj. Därefter följde en säsong där Hannibal primärt spelade i U23.

I augusti 2022 gick Hannibal till Birmingham City på ett säsongslångt lån. Han fick speltid i de flesta men ofta som inhoppare. Hans enda mål för klubben, en frispark mot West Brom, röstades fram till säsongens Birminghammål.

Hannibal spelade tio matcher för United under första halvan av säsongen 2023/24. Han gjorde då sitt första mål för klubben. Därefter blev han utlånad till Sevilla för återstoden av säsongen. Lånet kom med en utköpsklausul som även gav United en återköpsklausul och en vidareförsäljningsklausul.

Hannibal spelade ungdomslandslagsfotboll för Frankrike men i maj 2021 valde han att representera Tunisien, som är hans föräldrars födelseland. Kort därefter landslagsdebuterade han som inhoppare mot DR Kongo. Den 15 juni 2021 gjorde han sin första landskamp från start, i en 1-0-seger mot Mali. Hannibal representerade Tunisien i VM 2022. Han tackade emellertid nej till spel i Afrikanska mästerskapet 2024, då hans klubblagsframtid var oviss.

Spelarkaraktär

Hannibal är en spelskicklig mittfältare med superb vision. Han är kreativ och har en energisk spelstil och han utmanar motståndarna med dribblingar och precisa passningar. Hannibal jobbar också hårt defensivt men han tenderar att bli överdrivet aggressiv i tacklingsspelet. Han drar på sig många varningar och har stundom haft problem med disciplinen.

Rekommenderad läsning

 • Juniorlaget 2019/20: Det tog slut när vi precis hade kommit igång

  Juniorlaget 2019/20: Det tog slut när vi precis hade kommit igång

 • Hannibal prisad som årets U23-spelare i Manchester United

  Hannibal prisad som årets U23-spelare i Manchester United

 • Ungdomskollen: Ungdomslagens främsta spelare höstsäsongen 2020/21

  Ungdomskollen: Ungdomslagens främsta spelare höstsäsongen 2020/21

Senaste artiklarna om Hannibal

 • Vítek håller nollan och Hannibal varnas

  Vítek håller nollan och Hannibal varnas

 • Hannibal lånas ut till Sevilla resten av säsongen

  Hannibal lånas ut till Sevilla resten av säsongen

 • Hannibal närmar sig flytt / Jankos mardrömsflyg

  Hannibal närmar sig flytt / Jankos mardrömsflyg

 • Flera klubbar kämpar om Hannibal / Månadens mål / Ungdomsturneringar

  Flera klubbar kämpar om Hannibal / Månadens mål / Ungdomsturneringar

 • Den största anledningen att kolla på Manchester United

  Den största anledningen att kolla på Manchester United

 • Trio förlänger / Ratcliffe inte ute efter pengar / Earps ryktas till PSG

  Trio förlänger / Ratcliffe inte ute efter pengar / Earps ryktas till PSG

Biografin uppdaterad i januari 2024 (uppdateras på säsongsbasis). Statistiken uppdateras efter varje match.