Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Hannibal prisad som årets U23-spelare i Manchester United

Den franska mittfältaren Hannibal har utsetts till Denzil Haroun U23s Player of the Year, det vill säga priset som säsongens U23-spelare i Manchester United. Återstår att se om Hannibal som belöning får vara med i a-lagstruppen mot Wolves på söndag.

Värvad från Monaco i september 2019 är Hannibal (tidigare känd som Hannibal Mejbri) fortfarande juniorspelare. Det var dock i U23 han spenderade i stort sett hela säsongen. På 24 matcher i U23 bidrog han med 5 mål och 7 assists.

Hannibal är en väldigt flexibel spelare. Han har använts som sittande mittfältare och som tia. Dessutom har han i vissa matcher spelat ytter och han har även testats som falsk nia.

”Det är en väldigt stolt stund för mig och min familj,” sa Hannibal i samband med att han fick ta emot sin trofé.

Efter att ha tackat lagkamrater och tränare säger han att han har lärt sig mycket under säsongen.

”Tränaren hjälpte oss mycket med vår teknik och hur vi behöver arbeta. För mig personligen var det bra, jag lärde mig mycket. Jag var tvungen att bli starkare. Jag var jämnare i matcherna och jag gjorde fler mål och assists än säsongen innan. Det är alltid bra att ta det steget, så det var bra.”

Vinnaren av det här priset utses av tränarna och U23-tränaren Neil Wood är full av beundran:

”Jag tycker att han har varit på en otrolig resa egentligen. När han först kom upp var han full av energi och han sprang överallt, ibland till lagets nackdel.

”Hans disciplin har förbättrats ordentligt, med och utan boll, så även hans defensiva ansvar. Han börjar förstå det lite mer.”

Hannibal får många smällar när han spelar men Wood slår fast att han kan ”ta hand om sig själv” och ”han är en tuff pojke”.

Förra säsongen var det James Garner som fick priset. Tidigare vinnare inkluderar Nicky Butt, John O’Shea och Darren Fletcher.

Vi gratulerar Hannibal till priset som säsongens spelare i Manchester Uniteds U23!