Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Hannibal lånas ut till Sevilla resten av säsongen

Manchester Uniteds tunisiske mittfältare Hannibal lånas ut till spanska Sevilla resten av säsongen. Detta bekräftas av båda klubbarna på måndagskvällen.

Hannibal kom till United under hösten 2019 och har sedan dess gått från akademin upp till herrlaget. Den här säsongen har har 20-åringen spelat som mest i seniorfotboll, men det har trots det bara blivit drygt 300 minuters speltid totalt sett. Hannibals första mål kom mot Brighton & Hove Albion tidigare i höstas i en match som United dock förlorade.

Nu blir det alltså spel i La Liga-klubben Sevilla under återstoden av säsongen. Väl där ser det ut att bli en kamp för överlevnad i den spanska högstaligan, då laget placerar sig på en sjuttonde plats för närvarande.

Affären är per nu endast ett lån, men spanjorerna har en köpoption på £14 miljoner, plus £3 miljoner i bonusar.

United har sedan i sin tur, i händelse av att Sevilla köper loss Hannibal, en klausul där man kan köpa tillbaka den tunisiske landslagsmannen fram till juni 2026. Skulle han däremot säljas vidare från Sevilla till en annan klubb har United även i det scenariot en vidareförsäljningsklausul inskriven i affären.

Till att börja med får vi helt enkelt att se vilket avtryck Hannibal sätter i Spanien och därefter vad United och Sevilla kommer överens om.

Vi önskar Hannibal lycka till på sitt låneäventyr i Sevilla!