Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Förändringar i klubbledningen

Manchester United har ikväll bekräftat temporära och permanenta förändringar i klubbens högsta ledning.

Det mest notabla beskedet ikväll är att Omar Berrada kommer att tillträda som klubbens VD den 13 juli. Anställningen av Berrada bekräftades den 20 januari och han påbörjar alltså sin tjänst ungefär ett halvår senare.

Vi får också ett helt nytt namn i ledningen. Detta då Roger Bell tillträder som CFO (chief financial officer eller finansdirektör). Bell har tidigare varit CFO för Ineos.

Samtidigt bekräftas att Patrick Stewart och Cliff Baty lämnar United efter den här säsongen. Det kommuniceras att de lämnar under ömsesidigt samtycke.

Stewart är för närvarande klubbens tillförordnade VD. En roll han kombinerar med uppdraget som klubbens General Counsel (chefsjurist). Vem som efterträder Stewart som chefsjurist framgår inte (det är mycket möjligt att den rollen tillsätts utan pressmeddelande). Baty har varit klubbens CFO. Både Stewart och Baty sitter i klubbens styrelse.

Perioden från säsongens slut fram till den 13 juli, då Berrada tillträder, kommer Jean-Claude Blanc att verka som tillförordnad VD. Blanc är VD för Ineos Sport och han sitter i Manchester Uniteds styrelse.

Joel Glazer säger:

Jag vill tacka Patrick och Cliff för deras hängivna arbete för Manchester United och önskar dem lycka till i framtiden. Båda har varit en källa till ovärderlig rådgivning och expertis under många år och Patrick har haft en viktig roll som tillförordnad VD under den här övergångsfasen.

Sir Jim Ratcliffe säger:

Jag vill personligen tacka både Patrick och Cliff för deras stöd till att hjälpa oss lära känna klubben och få oss att känna oss välkomna och jag respekterar deras beslut att nu gå vidare då vi etablerar en ny ledning i klubben.

Anställningen av Bell styrker tesen att det nu är Ineos som styr United, även om Glazerfamiljen fortfarande äger majoriteten av klubben.

Sedan Sir Jim Ratcliffes delägande bekräftades har Omar Berrada anställts som klubbens VD. Blanc och Sir Dave Brailsford har tagit plats i styrelsen.

Samtidigt har förändringar skett i den högsta fotbollsledningen. Där har fotbollschef John Murtough lämnat klubben. Av allt att döma kommer Murtough ersättas av Dan Ashworth. I tillägg har Jason Wilcox tillträtt som teknisk chef.