Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Cupseger för juniorerna blev veckans glädjeämne

Manchester Uniteds herrar såg ut att ge oss lite extra studs i dojan in till lördagskvällen när Burnley gästade, men som så många gånger förr hittade man ett sätt att vika ner sig på. Vek ner sig gjorde däremot inte damerna, som segrade mot Leicester City med 1-0 under söndagen. Glädjeämnet i veckan som gick ger vi dock till juniorerna, som besegrade Manchester City i U18 Premier League Cup. 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Manchester United – Sheffield United 4-2

Manchester United gick ut ganska piggt från start mot jumbon Sheffield United och skapade en hel del. Uniteds vana trogen blev det dock en blandad komplott. Vinsten säkrades till slut mycket tack vare Bruno Fernandes, som var inblandad i nästan allt framåt.

Allt om matchen

PL: Manchester United – Burnley 1-1

Manchester United fick under lördagen nöja sig med en poäng mot nästjumbon Burnley. Detta sedan lagen delat på poängen på Old Trafford, efter Burnleys sena kvittering på straff. Uniteds mål stod, hör och häpna, Antony för.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WSL: Leicester City – Manchester United 0-1

I en match där United dominerade spelet mot men hade förtvivlat svårt att skapa bra målchanser var det till slut ett läckert distansskott från Ella Toone som skulle bli avgörande i bortamatchen mot Leicester.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PLC: Manchester United – Manchester City 2-1

Manchester United tog hem U18 Premier League Cup! Detta efter 2-1 mot Manchester City i finalen på tisdagskvällen. Ethan Wheatley gjorde båda målen för United. Det var ett United som inledningsvis skapade chanser. Wheatley öppnade målskyttet på halvvolley och dubblade sedan ledningen mitt i första halvlek.

Matchrapport

PL2: Nottingham Forest – Manchester United 0-0

I säsongens näst sista match knep United ett kryss borta mot Nottingham Forest efter en mållös historia. Forwarden Charlie McNeill hotade några gånger och var närmast att spräcka målnollan för United, men lyckades inte denna gång. Den avslutande ligamatchen är mot Southampton borta idag och därefter väntar slutspel.

P18: Manchester United – Sunderland 1-3

Juniorerna åkte på sin andra ligaförlust när Sunderland kom till Manchester och segrade med 3-1. Det 16-åriga löftet Bendito Mantato gjorde målet för United. På lördag väntar säsongens sista match hemma mot Everton. United har sedan tidigare säkrat ligasegern i den norra divisionen och ska senare spela final mot segraren från den södra divisionen.

Nyheter och annat

Vårdslöshet i trafik, bänkvärmande (om ens det) och något enstaka mål

En skammens cupvinst

#5 – Donny van de Beek

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

13.00 / U21 / PL2
Southampton – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet, Grattis Gerry Daly 70 år!

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet, damkollen

Fredag

14.45: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, krönika

Lördag

12.00 / U18 / P18
Manchester United – Everton

Muss.se: Unitedsvepet, inför dam

Söndag

15.00 / DAM / WSL
Liverpool – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, dagens lag dam, resultatpost dam, inför Crystal Palace