Manchester Uniteds ungdomsmatcher

Matcher och resultat för Manchester Uniteds ungdomslag – reserverna och juniorerna – säsongen 2019/20, med lagstatistik, tabeller och kalender. Använd länkarna längst upp för mer information om säsongen och arkivet för tidigare säsonger.
 • Poäng per match användes för tabellernas fastställande. U23 slutade tvåa och blir uppflyttade till Premier League 2, Division 1. U18 slutar sexa i serien. Fortfarande inga besked om FA Youth Cups fullföljande.

Tabellkommentarer

 • Inställda matcher U23: Middlesbrough (H), Sunderland (B), Swansea City (H), Fulham (B) och Aston Villa (H).
 • Inställda matcher U18: Newcastle United (H), Middlesbrough (B), Manchester city (H), Liverpool (H), West Bromwich Albion (H), Stoke City (B).

Tabellinformation

 • Uniteds resultat anges alltid först.
 • Vi vill precisera att spelschemat för ungdomslagen är preliminärt och ofta ändras med kort varsel, framför allt vintertid. Vi uppmanar dig därför att dubbelkolla alla detaljer om du har tänkt se något av ungdomslagen spela i samband med en resa.
 • Samtliga angivna tider är svensk tid.
 • Med reservation för fel.

Tabellförklaring

 • B: bortamatch
 • ET: EFL Trophy
 • F: förlust
 • FAY: FA Youth Challenge Cup
 • H: hemmamatch
 • N: match på neutral plan
 • O: oavgjort
 • P18: U18 Premier League
 • P2B: Premier League 2, Division 2
 • PIC: Premier League International Cup
 • PL2: Premier League 2, Division 1
 • PLC: U18 Premier League Cup
 • TR: träningsmatch eller träningsturnering
 • UYL: Uefa Youth League
 • V: vinst

 

Tabellförklaring

 • +/-: målskillnad
 • FÖR: gjorda mål
 • M: spelade matcher
 • MOT: insläppta mål
 • O: oavgjorda matcher
 • P: poäng
 • POS: position
 • V: vunna matcher

 

Tabellförklaring

 • F: förlorade matcher
 • FÖR: gjorda mål
 • M: spelade matcher
 • MOT: insläppta mål
 • O: oavgjorda matcher
 • PL INTERNATIONAL CUP: Premier League International Cup
 • PREMIER LEAGUE 2 D1: Premier League 2, Division 1
 • PREMIER LEAGUE 2 D1: Premier League 2, Division 2
 • V: vunna matcher

  

Turneringsinformation

Här ger vi den grundläggande informationen för de turneringar som Manchester United deltar i.

EFL Trophy

Turnering för de 48 klubbarna i League One och League Two samt 16 inbjudna akademilag. Turneringen inleds med ett gruppspel där de 64 lagen först delas in geografiskt i norr och söder och sedan lottas in i 16 grupper om 4 lag, varav ett akademilag i varje grupp. Enkelmöten gäller i gruppspelet och akademilaget spelar samtliga matcher på bortaplan. Efter oavgjorda matcher i gruppspelet genomförs en straffläggning där vinnaren får en bonuspoäng. De två bästa lagen i varje grupp går till slutspel. I slutspelet gäller enkelmöten hela vägen. Till och med semifinalen går oavgjorda matcher direkt till straffläggning medan det spelas förlängning om finalen är oavgjord efter ordinarie tid. I slutspelets första omgång lottas gruppvinnarna mot grupptvåor, med hemmaplansfördel för gruppvinnarna. Den regionala uppdelningen gäller till och den andra slutspelsrundan (åttondelsfinalerna), från och med kvartsfinalerna är det fri lottning.

De inbjudna akademilagen måste starta med minst sex spelare som är 21 år eller yngre den 30 juni det kalenderår som säsongen inleds. I tillägg gäller att akademilagen maximalt får använda två spelare som var äldre än 21 år när säsongen inleddes och som innan säsongen inleddes hade gjort 40 seniormatcher eller mer.

Officiellt regelverk 2019/20.

FA Youth Challenge Cup

Ren utslagsturnering för U18-spelare. I samtliga omgångar avgörs det i ett enkelmöte, där lotten avgör vilka som har hemmaplan. Om en match slutar oavgjord avgörs det genom förlänging och straffar.

Säsongen 2019/20 gäller att spelarna ska vara födda tidigast den 1 september 2001 och senast den 31 augusti 2004.

I matcher som går till förlänging är det tillåtet med ett fjärde byte.

Officiellt regelverk 2019/20.

Premier League 2

Reservlagets liga, sedan 2016/17 en U23-turnering. Totalt deltar 24 lag, uppdelade i två divisioner om 12 lag vardera. United spelar säsongen 2019/20 i andradivisionen. Dubbelmöten mot alla lag i samma division är det som gäller och efter 22 matcher vinner laget med flest poäng serien. (Sedan säsongen 2014/15 spelas inget slutspel.)

Reglerna tillåter tre överåriga utespelare plus en överårig målvakt i varje lag, utöver det tillåts endast U23-spelare. Säsongen 2019/20 räknas spelare födda tidigast den 1 januari 1996 som U23-spelare.

Officiellt regelverk 2019/20.

Premier League 2, Division 1

Högstadivisionen. Vinnaren blir U23-mästare. De två sämsta lagen degraderas till Division 2.

Premier League 2, Division 2

Andradivisionen. Vinnaren är klar för Division 1. Lag 2-5 gör upp om den andra platsen i playoff. Playoff spelas i form av semifinal och final i enkelmöten. I semifinalerna möts lag 2 och 5 samt lag 3 och 4. I såväl semifinal som final har laget som slutade bäst i serien fördel av hemmaplan.

Premier League International Cup

Cup för U23-lag (åldersreglerna från Premier League 2 tillämpas). Manchester United deltar inte säsongen 2019/20. Säsongen 2018/19 deltog 24 lag, 12 engelska och 12 internationella. De 24 lagen delas in i sex grupper om fyra lag (varav två engelska och två utländska) och lagen spelar en match mot övriga lag i gruppen. När gruppspelet är färdigspelat går de sex gruppvinnarna och de två bästa tvåorna till kvartsfinal. Slutspelet avgörs i form av enkelmöten. Samtliga matcher spelas i England.

Träningsmatcher och träningsturneringar

Samma förkortning används för träningsmatcher för reservlaget som för juniorlaget. I spelschemat inkluderas bara de matcher som Manchester United informerar om på den officiella hemsidan. Eventuella turneringar där det är färre än elva spelare per lag (gäller primärt vissa inomhusturneringar) inkluderas inte. Dock kan turneringar där matcherna är kortare än 2×45 minuter inkluderas. Åldersregler bestäms från träningsmatch till träningsmatch eller träningsturnering till träningsturnering.

U18 Premier League

Juniorlagets liga, för U18-spelare. Säsongen 2019/20 är de 24 lagen geografiskt indelade i två grupper om tolv lag vardera. United spelar i den norra gruppen. Alla lag spelar hemma och borta mot alla lag i samma grupp. Därefter spelas en final mellan vinnaren i den södra gruppen och vinnaren i den norra gruppen för att avgöra vilka som blir engelska juniormästare. De slutspelsgrupper som tidigare fanns är borttagna från och med säsongen 2017/18.

Reglerna tillåter en överårig målvakt (U19), medan alla utespelare måste vara U18-spelare. Som U18-spelare räknas säsongen 2019/20 spelare födda tidigast den 1 september 2001.

Officiellt regelverk 2019/20.

U18 Premier League Cup

En turnering som introducerades säsongen 2017/18. De 24 lagen som är med i U18 Premier League delas in i sex grupper om fyra lag. Enkelmöte, hemma eller borta, mot övriga lag i gruppen. De sex gruppvinnarna och de två bästa tvåorna går till kvartsfinal. I slutspelet är det enkelmöten, med förlängning och straffar vid behov, som avgör. Samma åldersregler som i U18 Premier League.

Uefa Youth League

Uefa Youth League är Uefas U19-turnering. Manchester United deltar inte säsongen 2019/20. Manchester United har två möjliga vägar in i turneringen:

 1. Om a-laget kvalificerar sig för Champions League får United en plats i Uefa Youth League.
 2. Om a-laget inte går till Champions League får United en plats i Uefa Youth League genom att bli engelska juniormästare.

Om United deltar i Champions League deltar juniorlaget i gruppspelet i Uefa Youth League (”Champions League path”). Gruppspelet i Youth League spelas parallellt med gruppspelet i Uefa Champions League. U19-laget spelar då mot samma lag som a-laget möter i Champions League. Vanligen spelas matcherna i Youth League på förmiddagen samma dag som a-laget spelar i Champions League, men undantag förekommer. Gruppettan går till åttondelsfinal medan grupptvåan får spela playoff på bortaplan mot ett av lagen som går vidare från ”domestic Champions route”.

Om United har kvalificerat sig för turnering som juniormästare deltar laget domestic Champions route. Här ställer 32 lag upp och två utslagsomgångar spelas för att avgöra vilka åtta lag som ska gå till playoff. Utslagsomgångarna spelas i dubbelmöten enligt Uefas regler med bortamål. Om det är oavgjort även när bortamålen har räknats blir det emellertid straffläggning direkt, ingen förlängning spelas.

I slutspelet möts de åtta grupptvåorna från Champions League path och de åtta kvarvarande lagen från domestic Champions path i playoff i bäst av en match, där laget från domestic Champions path har fördel av hemmaplan. I playoff får lag från samma land inte mötas, i övrigt inga restriktioner.

De åtta vinnarna från playoff går till åttondelsfinal tillsammans med de åtta gruppvinnarna från Champions League path. Här gäller fri lottning med det undantag att lag som möttes i gruppspelet inte får mötas. Från kvartsfinal och framåt gäller helt fri lottning. Precis som i playoff är det enkelmöten som gäller. Ett hemmalag lottas fram för åttondelsfinalerna, kvartsfinalerna och semifinalen medan finalen spelas på neutral plan.

Om det är oavgjort efter full tid i slutspelet avgörs det genom straffläggning. Ingen förlängning spelas.

Säsongen 2018/19 måste spelarna vara födda den 1 januari 2000 eller senare för att räknas som U19-spelare. Lagen får emellertid registrera tre överåriga spelare, födda tidigast den 1 januari 1999. Spelare som deltar i minst tre matcher i Uefa Champions League eller Uefa Europa League under säsongen får inte längre spela i Uefa Youth League.

Nytt för säsongen 2018/19 är att lagen får göra maximalt fem byten under matchen. Utbytta spelare får inte bytas in. De fem möjliga bytena får göras vid maximalt tre avbrott i spelet (ett extra bytestillfälle erhålls i samband med halvtidsvilan).

Officiellt regelverk 2018/19.

 

Hemmamatcher

Reservlaget spelar säsongen 2019/20 majoriteten av sina hemmamatcher på Leigh Sports Village, med avspark 19.00 lokal tid.

Från Manchester tar en sig dit med buss V1, 34 eller X34 till Leigh Bus Station och sedan är det en promenad på ungefär tio minuter till Pennington, Sale Way/Leigh Sports Village. Totalt får en räkna med att resan tar en dryg timme, enkel väg.

Minst tre hemmamatcher i Premier League 2 ska spelas på Old Trafford, vilka meddelas efter hand.

Andra arenor kan komma att användas vid enstaka tillfällen.

Hemmamatcher i juniorligan spelas vanligen på Uniteds träningsanläggning Trafford Training Centre, mer känd som Carrington. Allmänheten har normalt sett inte tillträde till matcherna. Några utvalda matcher spelas emellertid inför publik, på Uniteds gamla träningsanläggning The Cliff, på Moss Lane i Altrincham eller på Leigh Sports Village.

Hemmamatcher i FA Youth Cup spelas alltid på en riktig arena, troligen Leigh Sports Village eller Old Trafford, men det kan hända att någon match läggs på en annan arena.

För information om vilken arena som gäller för vilken match hänvisar vi till Manutd.com.

 

 

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2020 MUSS.SE   |   OM MUSS & MUSCS   |   HJÄLP MUSS   |   OM MUSS.SE   |   BLI SKRIBENT   |   INTEGRITETSPOLICY   |   KONTAKTA OSS