Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Sheffield United 4-2
En klubb som ingen annan

Efter fyra ligaomgångar som verkligen tog på hälsan så stutsade United tillbaka mot tabelljumbon. Lite guppig var vägen in i mål, men det var aldrig någon fråga vilket lag som dominerade tillställningen.

Men när vi ser tillbaka på den här matchen om några år är det förhoppningsvis en nostalgisk tillbakablick på debuten av en då etablerad spelare: Ethan Wheatley. Det här är en klubb som ingen annan.

Det var många stjärnor som stod rätt på himlen ändå till slut. Höjlund bröt en måltorka, och Bruno Fernandes vred tillbaka klockan och påminde oss om vilka insatser han har i sig. Stjärnorna stod även rätt på Goodison Park och på Selhurst Park, kan vi tillägga.

Att Bruno levererar en sådan insats som igår färsk från en tvåtimmars-match i helgen och med bandage runt handen värmer åtminstone mitt påfrestade fotbollshjärta. Jag blir aldrig mindre chockad hur mycket fotboll hans kropp orkar med. Att kritisera spelare har man all rätt att göra, men när det kommer till kritan är vi lyckligt lottade att ha en spelare som Bruno Fernandes.

Men det är en spelare som tog strålkastarljuset. Ethan Wheatley är alltså den 250:e akademispelaren att representera United. En häpnadsväckande siffra kan man tycka, tills man tar sig ett tankevarv till och påminner sig själv om vad den här klubben är byggd på. Att lokal förankring är centralt i Manchester Uniteds verksamhet är en starkt bidragande faktor till att det här är världens bästa klubb. Det finns ingen annan klubb i hela världen som mäter sig. Det ska bli omåttligt spännande att följa vår nästa generation, och jag håller tummarna att Wheatley fullbordar sin stora talang.

Höjdpunkter

Höjdpunkterna från gårdagens batalj går att se på Uniteds YouTube.

Ten Hags presskonferens

  • Bruno är i väldigt bra form. Vi satte honom i rätt position och han hittar rätt lägen. När han är i den positionen och i det sinnestillståndet skapar han mycket, gör mål, gör assist. Mycket nöjd med hans insats och hans attityd.
  • Bruno visar sitt ledarskap i den här matchen. Även hans energi, hans kontringsspel och hans förmåga att få igång laget är väldigt viktiga egenskaper.
  • Vi var helt i kontroll av matchen. Tycker du [journalisten] något annat så såg vi en annan match. Vi gav bort två mål och låg under två gånger i matchen, på ett av målen var vi ofokuserade och på det andra odisciplinerade. I övrigt var vi i total kontroll och det är inte lätt mot ett så kompakt lag som Sheffield United. Men vi var lugna, vi lät de springa, vi hittade varandra på plan och vi spelade bra i försvaret.
  • Det är frustrerande att se laget skapa problem för sig själva. Vi kan inte fortsätta göra sådana misstag på högsta nivån. Vill vi vinna titlar måste vi hålla fokus och disciplin. Livet blir betydligt lättare när man inte gör sådana misstag. Men laget tar kliv framåt, det är bara kolla på hur många mål vi har gjort sedan januari. Men försvar är den viktigaste faktorn i fotboll, och där har vi inte rutinerna inne, men det spelar ingen roll vem som spelar där för vi måste leverera. Idag gjorde de det.
  • Höjlund har tappat lite av sin rytm sedan skadan. Det här målet var väldigt viktigt för honom. Det ger honom självförtroende och det är det anfallare behöver. Jag är glad för honom och glad för laget för framöver kommer han vara väldigt viktig, för vi behöver få i gång så många offensiva spelare som vi kan.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Fernandes står när flera faller