Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Burnley 1-1
Individuella misstag blev avgörande igen

Mot Sheffield United så hade hemmalaget på Old Trafford problem, men lyckades ändå till slut vinna med stabila 4-2. Idag så kom nästa nedflyttningskandidat till “The Theatre of Dreams” för att rädda sig själva, denna gång så hade hemmalaget ännu större problem. En match som såg ut att sluta med en ihopskrapad trepoängare blev istället ännu ett fiasko när hjärnsläppen i eget straffområde var framme igen.

Ett nedflyttningshotat Burnley kom till Old Trafford med endast en förlust på de sju senaste matcherna. Det blev en jämn första halvlek där hemmalaget började anfallsglatt och kom nära vid ett par tillfällen, Bruno Fernandes kom närmast med en stolpträff. Efter drygt 25 minuter spel så vänder dock matchen till Burnleys favör när United tappar ner intensiteten och Andre Onana får göra några riktigt vassa räddningar för att hålla nollan intakt in i halvtid.

Andra halvlek blev en svängig historia där Manchester United för det mesta återtog taktpinnen. Det var ytterspringarna Garnacho och Antony som tog sig till de bästa av lägen för de rödklädda men lyckades ej överlista Muric i Burnleymålet. Medans United sökte ett ledningsmål så verkade mittfältet öppnas mer och Burnley fick flera gånger springa rakt genom mittplan mot Casemiro och Maguire. Vincent Kompanys lag stod upp väl och kom till lägen men med drygt tio minuter från slutvisslan så spelar Sander Berge bollen rakt i gapet på Antony som kan springa igenom och rulla bollen förbi Burnleymålvakten för sitt första Premier League mål för säsongen. Det borde såklart blivit mer då United potentiellt ska ha straff när en Burnleyspelare tar med handen men visst skulle Antonys kasse ändå räcka till vinst? självklart inte.

När ska man lära sig att dagens Manchester United är helt okapabla att hålla en ledning? Med bara några minuter kvar av matchen så får Casemiro för sig att nicka hem till målvakt Onana i ett minst sagt pressat läge. Brassen misslyckas totalt med nicken som därefter tvingar Onana ut från sitt mål för att försöka boxa undan bollen, det lyckas han inte med utan träffar istället en Burnley spelare rakt i plytet, straff. Zeki Amdouni rullar säkert in 1-1 och sätter punkt för ännu ett tillfälle där en Unitedspelare får hjärnsläpp i slutminuterna av en match, man kan snart inte räkna på händerna hur många gånger det hänt denna säsong.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Andre Onana: 6,5

Står för några riktigt fina räddningar när Burnley hade en bra period i första halvlek, fortsätter att se stabil ut i andra. Minus för straffsituationen trots att det egentligen inte var hans fel…

Aaron Wan-Bissaka: 5

Helt oduglig i anfallsspelet och övertygar inte defensivt.

Casemiro: 4

Kostar oss matchen där han ska vara kylig och nicka hem bollen till Onana. Casemiro spelar ur position men det funkar inte alls, vars är alla mittbackar?

Hjärnsläppen i boxen fortsätter…

Harry Maguire: 7

Det går inte snabbt när han springer men 31-åringen är fortsatt den riktigt stabila punkten i backlinjen

Diogo Dalot: 5,5

Ganska osynlig idag, lyckas inte alls med det offensiva spelet.

Kobbie Mainoo: 6

Utbytt 65. Gör en bra första halvlek men försvinner i andra. Hänger inte alls med defensivt vid ett par tillfällen när Burnley anföll.

Christian Eriksen: 6

Utbytt 81. En bättre insats idag från Eriksen trots att tempot inte finns där. Flyttar bollen bra men försvinner lite i andra halvlek.

Bruno Fernandes: 7

Under de första 70 minuterna så var det världsklass på Bruno Fernandes i passningsspelet, synd att anfallarna inte kunde avsluta lägena han skapade. Han blir sedan slarvig mot slutet i bollmottagning och passningar men det kan nog förklaras med trötthet.

Antony: 6,5

1 mål. Gör det bra när han får bollen av Burnleyspelaren vid 1-0 målet och avslutar fint men visst borde det blivit fler mål från brassen idag? Väldigt vaken prestation och är bäst på planen när matchen skulle avgöras på slutet.

Äntligen så fick Antony göra sitt första Premier League mål för säsongen. Ett mål som borde blivit matchavgörande.

Alejandro Garnacho: 6,5

Likt Antony så var Garnacho väldigt pigg och kom till många lägen, borde dock göra det bättre i avslutningslägen.

Rasmus Höjlund: 5

Utbytt 65. Smärtsamt anonym idag och måste lära sig att ta sig in i fler anfallssituationer på ett bättre sätt. Idag så skapade Manchester United många lägen, då måste nian vara mer involverad.

Scott McTominay: 5

Inbytt 65, utbytt 90. Ganska osynlig vid inhoppet. Ser ut att dra på sig en knäskada på slutet och måste bytas ut. Vi håller tummarna att det inte är något allvarligt.

Amad: 6

Inbytt 65. Piggt inhopp och visar att han vill mycket. Det finns stor potential där.

Sofyan Amrabat: n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Mount: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6,5

Idag så coachade Erik ten Hag sitt lag till vinst och det hade det blivit om Casemiro inte fått hjärnsläpp och domarna gjort sitt jobb. Han ställer ut rätt lag på planen enligt mig och sätter även bytena väl med det kontroversiella beslutet att ta av Rasmus Höjlund istället för Antony (vilket sedan resulterade i mål). Speliden var tydlig idag med en fartfylld inriktig, bara tråkigt med resultatet.