Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Mest bara lån som inte fungerar

Lånekollen skulle nästan kunna döpas om till fiaskokollen. Så dåligt är det faktiskt.

United har skickat 16 spelare på lån. Av dessa är det bara ett halvdussin som får någon nämnvärd speltid.

Sonny Aljofree (Altrincham, dual-registration)

Aljofree har ännu inte varit involverad i någon match för Altrincham. Istället spelar han mestadels i Uniteds U21. Från utsidan är det svårt att förstå det här lånet.

Rhys Bennett (Stockport County)

Bennett fick debutera borta mot Tranmere Rovers i mitten av februari. Den matchen slutade med fiasko för laget, då Tranmere vann med 4-0. Bennett var sedan oanvänd avbytare i den efterföljande matchen mot Gillingham. Därefter har han varit frånvarande från matchtruppen.

Därmed är det svårt att se annat än att vi kommer sammanfatta det här lånet som ett fiasko.

Álvaro Fernández (Benfica)

Vi har kommit till ytterligare ett misslyckat lån. Fernández har startat en match för Benfica. Det var i 2-1-segern mot Vizela i cupen.

I ligan har han varit inhoppare i fyra av de sex matcherna sedan senaste lånekollen och oanvänd avbytare i två matcher. Tre av inhoppen summeras emellertid till tio spelade minuter, så han får inte mycket till möjlighet att spela sig in i laget.

Borta mot Porto fick han mycket överraskande spela andra halvlek. Då låg Benfica redan under med 2-0 och det skulle till slut bli en förnedrande 5-0-förlust, sedan de spelat med decimerat manskap den sista halvtimmen.

Den förlusten var ett hårt slag för Benficas titelambitioner.

Will Fish (Hibernian)

En som alltid spelar är Fish. Mot Celtic blev det förstås förlust men Fish bidrog med en assist till den före detta Unitedspelaren Dylan Levitt.

Sedan senaste lånekollen har Hibernian avverkat nio matcher i liga och cup. Fish spelade 810 minuter. På 30 ligamatcher har han spelat 2696 av 2700 möjliga minuter.

Hibernian har nu hittat någon form av stabilitet och har tre vinster och tre oavgjorda på de sex senaste.

Dan Gore (Port Vale)

Gore har varit skadad och därför har det inte blivit något spel sedan senast. Vi har ingen prognos för när han kan vara tillbaka i spel, men han förefaller ha stannat i Port Vale under rehabiliteringen.

Hans Port Vale håller på att spela sig ur League One och de har inte enda vinst efter årsskiftet.

Hannibal (Sevilla)

Hannibal är mestadels oanvänd avbytare i Sevilla. Hans enda chans i startelvan kom i segern mot Real Sociedad, då han blev utbytt tidigt i andra halvlek.

Det förefaller inte finnas någon kärlek mellan Hannibal och lagets tränare Quique Sánchez Flores. Faktiskt har det gått så långt att spelarens representanter har vänt sig till Estadio Deportivo för att kritisera klubben och tränaren för hur de hanterar Hannibal.

Joe Hugill (Burton Albion)

Hugill fick ingen speltid i de två första matcherna efter senaste lånekollen. Därefter har han emellertid arbetat sig in i laget. Tre inhopp följdes av tre matcher från start. I förlusten mot Peterborough bidrog han med en assist.

En assist på sex matcher låter kanske inte så imponerade men det betyder faktiskt att Hugill på de sex matcherna har varit involverad i hälften av alla mål som laget gjort.

Sam Mather (Rochdale, dual-registration)

Mather spenderade hela februari utanför Rochdales matchtrupp. Därefter fick han sitta på bänken mot Ebbsfleet och sedan fick han speltid tre matcher i rad. I två av dessa spelade han från start och mot Oxford City bidrog han med ett mål.

I den senaste matchen var Mather emellertid utanför matchtruppen.

Rochdale ligger i mitten av National League och har ingen realistisk chans till uppflyttning.

Sam Murray (Rochdale, dual-registration)

Murray däremot har inte varit involverad alls för Rochdale. Istället spelar han för Uniteds U21.

Maxi Oyedele (Forest Green Rovers)

Spelar för Uniteds U21 gör Oyedele också. Efter den senaste lånekollen fick han först två matcher som oanvänd avbytare i Forest Green Rovers. Därefter blev han inbytt inför andra halvlek mot Crawley Town bara för att bli utbytt dryga halvtimmen senare.

Oyedele blev efter matchen kritiserad offentligt av sin manager och det ryktas att United inte uppskattade det. Någon officiell bekräftelse på det hela har vi inte fått men det förefaller vara så att lånet är avslutat. Vad vi definitivt vet är att Oyedele i mars har spelat ett par matcher i Uniteds U21 och han har inte synts till i Forest Green Rovers matchtrupp sedan han lämnade planen mot Crawley.

Facundo Pellistri (Granada)

Pellistri är given i Granadas startelva. Borta mot Barcelona gjorde han både mål och assist. Därmed blev han den yngsta spelaren att göra det i en ligamatch borta mot Barcelona sedan Samuel Eto’o i april 2000.

Det blev även en assist hemma mot Real Sociedad.

Laget är emellertid tämligen uselt och kommer (om inget sensationellt inträffar under säsongsavslutningen) att bli nedflyttade.

Jadon Sancho (Borussia Dortmund)

Det går bra för Sancho i Borussia Dortmund. Han startar i stort sett varje match och mot Werder Bremen gjorde han sitt första mål på nästan ett år. Det följde han upp med det avgörande målet när Dortmund slog ut PSV Eindhoven i Champions League.

Donny van de Beek (Eintracht Frankfurt)

Van de Beek har startat en match, gjort två inhopp och varit oanvänd avbytare i tre matcher sedan den senaste lånekollen.

Radek Vítek (Accrington Stanley)

Vítek är given i Accrington Stanleys mål. Han prisades som lagets bästa spelare i segern mot AFC Wimbledon.

Det blir en del insläppta, då Accrington inte är så värst bra. Vítek imponerar emellertid.

Brandon Williams (Ipswich Town)

Williams är på väg tillbaka, skrev vi i senaste lånekollen. Så blev det icke. Han är kvar i United, då han fick ett bakslag i rehabiliteringen.

Tom Wooster (Macclesfield, dual-registration)

Wooster har inte varit involverad i någon match för Macclesfield.