Will Fish

Manchestersonen Will Fish är en produkt ur Manchester Uniteds akademi. Våren 2021 var mittbacken för första gången involverad i a-lagssammanhang. Säsongen 2023/24 är han utlånad till Hibernian.

Född i Manchester i februari 2003 var Will Fish säsongen 2018/19 lagkapten för Manchester Uniteds U16-lag. Han var oanvänd avbytare i Uefa Youth League i december 2018 men fick inte debutera i juniorlaget som schoolboy.

Sommaren 2019 signerade Fish för United som förstaårsjunior. Redan i september 2019 debuterade han i U23, i 1-0-segern mot Fulham. Då hade han bara gjort två matcher i juniorlaget. Därefter skulle han under säsongen primärt spela i U18, där han var given plats i startelvan. I mars 2020 signerade han sitt första proffskontrakt.

Säsongen 2020/21 inledde Fish i Uniteds U23 och han fick ofta äran att bära kaptensbindeln i laget. Som andraårsjunior spelade han bara sporadiskt i juniorlaget.

I april 2021 var han för första gången involverad i a-laget, då han var oanvänd avbytare mot Granada. Fish fick sedan göra sin a-lagsdebut med ett kort inhopp i Premier League-avslutningen mot Wolves i maj.

Inför säsongen 2021/22 blev han utlånad till Stockport County för hela säsongen. Fish fick nästan ingen speltid alls och lånet avslutades i januari. Återstoden av säsongen spelade han i Uniteds U23.

Efter att ha spenderat försäsongen 2022 med Uniteds a-lag flyttade Fish till skotska Hibernian på lån över säsongen 2022/23. Under hösten blev speltiden bara sporadisk men efter nyår spelade han till sig en ordinarie plats i laget.

Fish spelade tre träningsmatcher för United sommaren 2023. Därefter återvände han till Hibernian på ett säsongslångt lån.

Will Fish har representerat England upp till U19-nivån.

Spelarkaraktär

Will Fish spelar vanligen som mittback. Han är en klassiskt skolad försvarare som gillar den defensiva delen av spelet. Fish har mycket god fysik för sin ålder och han gillar att tacklas. Han är hygglig med bollen och har ledaregenskaper. Fish svaghet är att hans lägstanivå är för låg.

Rekommenderad läsning

 • Ungdomskollen: Ungdomslagens främsta spelare höstsäsongen 2020/21

  Ungdomskollen: Ungdomslagens främsta spelare höstsäsongen 2020/21

 • Juniorlaget 2019/20: Det tog slut när vi precis hade kommit igång

  Juniorlaget 2019/20: Det tog slut när vi precis hade kommit igång

Senaste artiklarna om Will Fish

 • Vítek håller nollan och Hannibal varnas

  Vítek håller nollan och Hannibal varnas

 • Fish spelar alltid, de andra mest inte alls

  Fish spelar alltid, de andra mest inte alls

 • Det luktar fiasko lång väg

  Det luktar fiasko lång väg

 • En soloräd i riktning Premier League

  En soloräd i riktning Premier League

 • Bollskickliga försvarare som ska ta nästa steg

  Bollskickliga försvarare som ska ta nästa steg

 • Charlie McNeill hittade målet direkt

  Charlie McNeill hittade målet direkt

Biografin uppdaterad i juli 2023 (uppdateras på säsongsbasis). Statistiken uppdateras efter varje match.