Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Fish spelar alltid, de andra mest inte alls

Will Fish spelar varenda minut i Skottland men annars går det mest bara dåligt för våra utlånade spelare. Charlie McNeill spelar inte alls medan Álvaro Fernández och Brandon Williams är mer utanför planen än på den.

Álvaro Fernández (Granada)

Det går inget vidare, varken för Álvaro Fernández eller Granada. Laget ligger näst sist i La Liga med sju poäng upp till säker mark. Det låter kanske inte så mycket med mer än halva säsongen kvar att spela, men Granada har bara spelat ihop åtta poäng på 18 matcher. Så precis allt talar för att de rasar ur högstadivisionen.

Fernández får speltid i de flesta matcherna men primärt som inhoppare. Sedan senaste lånekollen blev det en start, tre inhopp och en match som oanvänd avbytare. Matchen från start kom borta mot Deportivo Alavés, då han tog plats som vänsterytter.

Det är kanske det värsta för Fernández, han får inte spela som vänsterback, annat än i kortare inhopp. Carlos Neva är given som vänsterback och bär som regel kaptensbindeln.

Will Fish (Hibernian)

Will Fish blev idag utbytt efter 86 minuter, när Hibernian med en sen kvittering räddade oavgjort hemma mot Motherwell. Därmed har Fish inte längre spelat varenda minut i ligaspelet.

Annars gör han det bra. Given i startelvan och i segern mot Aberdeen nickade han in 2-0-målet.

Någon Manchester United-framtid kan jag inte se att Fish har. Troligare är nog att han efter säsongen flyttar permanent, även om han fortfarande är ung för en mittback (fyller 21 i februari).

För Hibernian blir det en kamp om att vara bland de sex bästa när serien delas upp efter 33 omgångar. Deras resultatrad i ligaspelet är nu 6-7-7, efter bara en poäng på de tre senaste.

Charlie McNeill (Stevenage)

Charlie McNeill har inte spelat en enda minut sedan senast. Ja, han har faktiskt inte spelat en enda minut sedan den 23 september. I ligan syns han inte till över huvud taget. Han har inte ens varit med i matchtruppen sedan den 28 oktober.

Med i matchtruppen var han hemma mot Port Vale i FA-cupens andra omgång. Då blev han kvar på bänken matchen ut och till omspelet var han, som i ligaspelet, utanför truppen.

Lånet har varit ett fullständigt fiasko och alla indikationer är att McNeill återkallas till United inom kort.

Donny van de Beek (Eintracht Frankfurt)

På nyårsdagen bekräftades att Donny van de Beek flyttar till Eintracht Frankfurt på lån. Tyska ligan återupptas i mitten av januari.

Brandon Williams (Ipswich Town)

I höstas började det ljusna för Brandon Williams och han startade fyra ligamatcher i rad under oktober. Sedan blev han sjuk och därefter har det gått sämre.

Ipswich har avverkat tio matcher sedan senaste lånekollen. Williams har startat tre och gjort ett par inhopp (tre matcher som oanvänd avbytare). En av matcherna missade han på grund av avstängning, då han på sina första 684 minuter i Championship drog på sig fem varningar. En statistik som inte förvånar någon.

Det kan tänkas att det fortsätter så här för Williams ibland. Startelvan ibland, inhoppare ibland, utan speltid ibland. Någon Manchester United-framtid har han givetvis inte.

För Ipswich går det just nu tungt. De har en svit på fem matcher utan seger (fyra oavgjorda). Samtidigt har Southampton varvat upp medan Leicester mest bara vinner. Där Ipswich tidigare tycktes ha ett stabilt grepp om en Premier League-plats har de nu bara tre poäng ner till trean Southampton medan Leicester i praktiken har lagt beslag på en av de två platserna. Så mycket tyder på att det blir playoff för Ipswich.

Res med oss till Manchester!