Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Singing Section permanent nästa säsong

Efter framgångsrika försök under hemmamatcherna mot Real Sociedad och Fulham har Manchester United beslutat att Singing Section kommer att bli en permanent sektion.

Stämningen på Old Trafford har ofta kritiserats och Old Traffords Singing Section – helt enkelt en sektion för supportrar som önskar att sjunga under matcherna – skapades i ett försök att förbättra stämningen. Idén har funnits ett tag och den första tanken var att sektionen skulle placeras där bortasupportrarna befinner sig, detta bedömdes dock inte vara praktiskt genomförbart.

Istället är det den nedre delen av den nordöstra kvadranten (dvs. läktarsektionen närmast planen, inte den relativt nybyggda sektionen högre upp) som kommer att användas när sektionen blir permanent. Den delen av Old Trafford var förr känd som J Stand och den sjungande sektionen kommer att rymma ungefär 1600 supportrar.

Idén till Singing Section kommer framför allt från supporterhåll, varefter supportergrupper, akustikexperter och viktiga intressenter (t.ex. polisen) har konsulterats. Två undersökningar har också genomförts hos säsongskortsinnehavare och representanter för klubben.

United berättar i sitt officiella meddelande – som kan läsas i sin helhet här – att Singing Section har fått ett stort stöd och att stämningen på Old Trafford var förbättrad (baserat på mätningar av ljudvolym). I de undersökningar som genomfördes önskade 78 procent att Singing Section skulle bli permanent, med 12 procent osäkra medan 10 procent var emot idén.

De största motståndet mot den sjungande sektionen finns, föga överraskande, hos de säsongskortsinnehavare som tvingas flytta till följd av att sektionen blir permanent. I den gruppen var 44 procent motståndare till idén.

Singing Section kommer att vara ett permanent inslag på samtliga a-lagsmatcher på Old Trafford under nästa säsong. Supportrar som deltog i försöken har prioritet på att köpa säsongskort på sektionen.

United noterar att det inte kommer att vara tillåtet att stå på sektionen, då Old Trafford – enligt regelverket – är en arena med enbart sittplatser. Det finns emellertid en del som tyder på att matchvärdarna på sektionen inte kommer att tvinga stående supportrar att sätta sig ner. Här kan det vara värt att påpeka att även om det är lag på att arenorna i Premier League enbart ska ha sittplatser så är det inte olagligt att låta supportrar stå på sittplats. Den generella trenden i England tyder på en mer positiv inställning till sittplats och det är möjligt att ståplats återigen kommer att bli en del av den engelska fotbollen.


Källa: Manutd.com