Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Marcos Rojo presenterad

Louis van Gaal tog med sig nyförvärvet Marcos Rojo på fredagens presskonferens. Rojo är dock inte aktuell för spel på söndag då hans arbetstillstånd ännu inte är klart. Van Gaal pratade också om skadeläget och Danny Welbeck.

Välkommen Marcos Rojo

Tack för välkomnandet. Jag är väldigt glad att vara här i den största klubben i världen. Det är en stor ära och jag är väldigt glad att vara här. Jag kommer att göra det bästa jag kan för klubben,” sa Marcos Rojo på fredagens presskonferens.

Det låter. Men tog det inte lite väl lång tid att komma hit?

Övergången var lite av en lång och komplicerad process. Men det viktigaste är att jag är här nu och jag är väldigt glad.

För mig är det här definitivt den största ligan i världen. Jag har alltid tittat på den när jag var yngre och en viktig aspekt är att det finns många unga spelare som kommer hit till Premier League för att förbättra sitt spel och jag hoppas att jag nu kan göra detsamma.

Det låter bra Marcos. Men om du gör succé här och om några år snackar om att du drömmer om Real Madrid eller Barcelona kommer vi aldrig att förlåta dig.

Argentina! Argentina! Argentina!

Louis van Gaal är nöjd med värvningen:

Jag mötte honom i VM när vi ställdes mot Argentina, så jag har haft chansen att analysera honom. Det är min filosofi att bara köpa spelare som passar profilen. Och jag tycker Marcos passar profilen som mittback till vänster och också som vänster vingback. Han spelade som vänster vingback för Argentina i VM, men som en mittback i Sporting Lissabon. Han var fantastisk i VM, så jag är väldigt nöjd.

Okej, men hur är han som spelare?

Först och främst behöver han ha bra spatial förmåga på planen, eftersom vi försvarar ytor. Det är det första jag sa till honom. Han behöver också vara bra på att nicka bollen eftersom lagen i den här ligan gillar att spela långbollar bakifrån.

Hans uppbyggnadsspel måste vara bra, men jag gillade sättet han spelade på i VM. Han kommer att behöva vara aggressiv vid de rätta tillfällena dock, det är kanske min enda kritik. Han måste kontrollera sig själv hela tiden för att förbättra sig, och kanske kan jag hjälpa honom.

Danny Welbeck

På fredagen dök det upp en massa hemska rapporter om att Van Gaal skulle ha sagt till Danny Welbeck att anfallaren får lämna United. Van Gaal tog inte tillfället i akt att förneka dessa.

[Pressen] talar. Jag vet vad jag har sagt till Danny och Danny vet exakt vad jag har sagt till honom. Jag tror att media gissar, de var inte i rummet.

Jag kommer inte att prata om det. Det är privat. Jag antar att Danny inte säger någonting om vår konversation. Ryan Giggs var också involverad under samtalet och han har inte sagt någonting heller, och jag tycker att det är så det ska vara. Jag är nöjd att ha det så.

Läget i laget

Uniteds skadeläge är möjligen något bättre den här veckan, då Van Gaal nu säger att sju spelare är skadade mot nio förra veckan. Negativt är att Ander Herrera är ny på skadelistan men vi fick positiva besked kring Robin van Persie, som förklaras spelklar. Vi får också vänta på att se Marcos Rojos första steg i Unitedtröjan, då argentinarens arbetstillstånd inte är klart.

Robin är redo att spela, så det är en stor fördel för vårt lag. Jag är väldigt glad att han nu är tillgänglig för spel.

Rojo är i form och redo att spela men han har inte arbetstillstånd så vi måste vänta.

Förra veckan hade vi nio skador och nu har vi sju. Det är alldeles för mycket. Det är första gången jag har det som manager. Vi måste leva med det här. Vi har fyra skadade mittfältare, Carrick från början, men nu också Herrera, Fellaini och Lingard. Så dessa fyra är skadade och vi har ont om mittfältare nu.

Lingard, Herrera (som vi får förmoda blev skadad mot Swansea) och Fellaini är nya på skadelistan sedan förra veckan. Då det är två färre skadade nu än då innebär det att fem skadade spelare är redo för spel. Vilka det är framkommer dock inte. Vi vet dock att Luke Shaw är ett av namnen på skadelistan.

Tom Cleverley var sjuk i lördags men ska vara frisk nu.

Efter kvällens U21-match mot Liverpool bekräftade också Warren Joyce att James Wilsons frånvaro berodde på att han är med i a-laget.

Med Shaw, Fellaini, Herrera, Lingard och Carrick på skadelistan ska vi addera ytterligare två namn. Alternativ är Anderson, Evans, Johnstone, Rafael, Valencia och Welbeck.

Ingen panik

Efter förra veckans uppsluppna stämning där Van Gaal kunde luta sig mot en fantastisk försäsong har känslan förändrats en aning i Manchester United.

För två veckor sedan var jag kungen av Manchester och nu är jag djävulen av Manchester,” kommenterade Van Gaal.

Det är fotbollsvärlden och framför allt i media är det här fotbollsvärlden. Jag tror att Manchester Uniteds supportrar är intelligenta. Jag har redan sagt det på presskonferenserna i USA att det ska vara svårt de tre första månaderna, för spelarna framför allt, men också för supportrarna.

Jag sa till Ed Woodward och Glazerfamiljen att det alltid är så att de har anställt mig på grund av min filosofi, inte för att jag är en väldigt trevlig person – vilket jag är! De anställde min filosofi. Jag är inte anställd för att få sparken, men för att bygga upp ett lag och det är en process som behöver tid. Jag har tagit med en annan filosofi till klubben och det är svårt.

Jag måste ge mycket information och nu är vi i processen med mycket information. Till exempel, jag måste för tillfället köra på vänster sida och då måste jag lägga stor uppmärksamhet på att köra ordentligt. Det kostar mig massor av energi.

Jag kan föreställa mig att supportrarna är oroliga. De har redan sett förra året och har nu också sett den första hemmamatchen och jag kan föreställa mig det.

Men du måste tro på filosofin vi tar till klubben och spelarna tror det. De har redan visat i USA, nu måste de visa det här. Det kräver tid, jag har redan sagt.


Källa: Manutd.com