Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtråd: Manchester United – Chelsea 1-1

Manchester United klarade 1-1 mot Chelsea sedan Robin van Persie kvitterat i den fjärde tilläggsminuten.

Efter en mållös, men underhållande, första halvlek tog Chelsea ledningen genom Drogba i början på andra. Chelsea spelade sedan på resultatet och gick mot seger. I slutet forcerade dock United. Ivanovic fällde Di Maria och blev utvisad. Di Maria tog hand om frisparken och hittade Fellaini som tvingade målvakten till en bra räddning. På returen dök Van Persie upp med ett superhårt skott som ingen stod i vägen för.

En härlig poäng. Som kunde ha varit en seger, men såg ut att bli en förlust.

Embed from Getty Images

Publicerat:
2014-10-26,
22.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie: Det var en stor lättnad

Det var en stor lättnad för supportrarna, för spelarna och för alla i Manchester United att vi fick målet i slutet. Hela arenan exploderade och det gav oss ett stort lyft,” säger Robin van Persie efter 1-1 mot Chelsea.

Om du tittar på chanserna vi skapade idag borde vi ha gjort åtminstone ett eller två mål. Om du tittar på fakta, efter 90 minuter låg vi under med 1-0. Det säger inte allt, men du måste göra mål på dina chanser.

Louis van Gaal var inte nöjd med att Van Persie tog av sig tröjan, och blev varnad, efter målet. Van Persie förklarar:

Jag vet att det är en av reglerna att du måste behålla din tröja på, men ibland glömmer du och allting kommer samman och hela stället exploderar. Det var en av de fantastiska stunderna och huvudsaken idag är att vi fick något från den här matchen, eftersom vi förtjänade det.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-10-26,
22.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mourinho nöjd med prestationen, men inte resulatet

Vi var fantastiska, framför allt i andra halvlek,” skröt Jose Mourinho efter matchen.

Det var en toppklassprestation. Vi kunde ha gjort ett par mål till. Resultatet är inte vad vi ville. Vi kom för att vinna men prestationen är fantastisk. Resultatet inte så, men acceptabelt.

Vilket kanske inte speglar den riktiga bilden av matchen, då Chelseas målvakt blev utsedd till matchens bästa spelare.

Mourinho försökte annars säga att domaren var färgad, utan att säga det. Han lyckades väl sådär.

Det röda kortet, jag såg det komma [ja, det brukar hända när man sparkar ner motståndaren så fort man hamnar efter, red. anm]. Om jag måste prata om det andra gula måste jag prata om många saker.”

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-10-26,
22.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal gillar inte Van Persies firande

Jag är väldigt glad att [Van Persie] gjorde ett mål eftersom det var viktigt både för honom och klubben. Men jag gillar inte att han tog av sig tröjan när han firade. För ett gult kort är inte bra för oss.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-10-26,
22.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Vi kunde ha vunnit

Det är samma sång igen. Vi har skapat chanser men vi har inte tagit vara på chanserna,” kommenterade Louis van Gaal efter matchen.

Chelsea gör det första målet och då är det mycket svårare.

Chelsea kunde spela på ledningen men Van Gaal tyckte att United förtjänade kvitteringen.

Jag såg att vi kunde ha vunnit, också mot Chelsea. Jag säger det nästan varje match. Men det är ett bra tecken tycker jag, eftersom Chelsea är toppnivå. Och vi var åtminstone lika bra.

Rafael tog hand om Drogba på hörnan som gav målet. Har United för få långa spelare? ”Ja, det är sanningen som jag har sagt många gånger. Men det var också en miss i kommunikationen mellan Fellaini och Rafael. […] Daley Blind måste hjälpa till.

Van Gaal var nöjd med att United, som mot West Brom, kom tillbaka och inte slutade springa, trots underläget. ”Det är det bästa jag har sett idag.

Han ville dock inte veta av att det psykologiskt var värt mer än en poäng: ”Vi kunde ha vunnit. Men trots allt vann vi inte. Och det är vårt fel. Inte motståndarens fel. […] Men det är ett bra tecken.

Thibaut Courtois utsågs till matchens bästa spelare. När Van Gaal fick en fråga om det konstaterade han att det är fel att bedöma individuella spelare och passade i nästa stund på att hylla sin egen målvakt: ”Jag har sett David de Geas räddning och den var fantastisk. Och en sådan räddning gjorde inte Courtois.

Se ett videoklipp med Van Gaal på Skysports.com.

Publicerat:
2014-10-26,
21.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao snart tillbaka, värre med Jones

United saknade Radamel Falcao och Phil Jones mot Chelsea. Enligt Louis van Gaal ska Falcao snart vara tillbaka, medan det ser sämre ut för Jones.

Falcao fick en smäll på träning i torsdags och kunde inte spela på grund av det. Vi måste vänta och se, men jag tror inte att skadan är så allvarlig. Dagens match kom för tidigt för honom.

Jones har smärtor på framsidan av underbenen, så vi måste vänta och se, eftersom det inte är så enkelt att återhämta sig från.

Förtydligande angående Jones: Van Gaal använde termen ”shin splints” som, enligt Wikipedia, definieras så här: ”Den engelska termen shin splints kan referera till ett flertal sjukdomstillstånd med smärtor på framsidan av underbenen, där benhinneinflammation är ett.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2014-10-26,
19.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Persie poängräddare på tilläggstid

United var på väg mot en förlust mot Chelsea när man fick en frispark på tilläggstid. Di Maria hittade Fellaini som tvingade målvakten till en bra räddning. Returen föll dock till Robin van Persie som tog i för kung och fosterland och forcerade in bollen i mål. Därmed räddade United en poäng mot Chelsea.

Vi borde ha vunnit. […] Till slut kan vi vara glada över en poäng,” kommenterade Van Persie efter matchen.

Den första halvleken var underhållande, om än mållös. Det var två lag som gick för seger. Det var möjligen gästerna som dominerade, men deras dominans räckte mest till att skapa hörnor. United kom däremot till flera bra chanser, där Van Persie till exempel hade tre bra lägen, ofta framspelad av Januzaj. Även Mata hade en bra chans, men spanjoren sköt högt över.

Den andra halvleken blev en annan match. Hazard fick ett friläge men David de Gea svarade för en drömräddning. På den efterföljande hörnan kunde dock Drogba nicka in 1-0. Då hade det gått 53 minuter.

Chelsea kunde sedan spela på resultatet och de såg ut att lyckas. Efter målet följde en period på 20 minuter där Chelsea dominerade fullständigt, i sina försök att inte släppa in mål.

Den sista kvarten vaknade dock United igen och forcerade för en kvittering. Men den såg inte ut att komma.

På tilläggstid sprang Di Maria ifrån Ivanovic på kanten. Ivanovic svarade med att sparka ner Di Maria, eftersom det är så man gör om man spelar i Chelsea. Domaren plockade upp det gula kortet, vilket var Ivanovic andra.

Och på frisparken hittade United kvitteringen.

Blandade känslor, kan man säga. Eufori över kvitteringen, men samtidigt en känsla av att det var en match som United skulle ha vunnit. Mest glädjande var kanske att se Uniteds två belgare. Januzaj dominerade mot Ivanovic i första halvlek och hade sedan övertag på Luis när han bytte kant med Di Maria. Och Marouane Fellaini gjorde antagligen sin bästa match för United.

Publicerat:
2014-10-26,
16.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

47. 49. James Wilson

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-26,
16.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Tankar om startelvan

Skadorna slår till igen. Radamel Falcao visste vi var tveksam men Louis van Gaal tvingas också avvara Phil Jones. Även Ashley Young uppges ha skadat sig inför matchen.

Defensiven känns inte helt trygg, med Smalling och Rojo i mittförsvaret. Ytterligare en nykomponerad backlinje.

Längre fram noterar vi att Ander Herrera petas till bänken och att Marouane Fellaini får chansen i startelvan. Trion Mata, Di Maria och Januzaj får ge understöd till Van Persie.

United har ingen etablerad offensiv spelare på bänken. Om vi behöver jaga ett mål får hoppet ställas till supertalangen James Wilson.

I Chelseas lag noterar vi framför allt att Diego Costa inte kommer till spel. Drogba tar Costas plats på topp, i övrigt ser Chelsea ut som förväntat.

Publicerat:
2014-10-26,
16.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Manchester Uniteds startelva

De Gea
Rafael, Smalling, Rojo, Shaw
Blind, Fellaini
Januzaj, Mata, Di Maria
Van Persie

Avbytare: Lindegaard, Blackett, Fletcher, Carrick, Herrera, Pereira, Wilson

Publicerat:
2014-10-26,
16.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chelseas startelva

Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Luis; Fabregas, Matic; Willian, Oscar, Hazard; Drogba
Avbytare: Cech, Zouma, Ake, Mikel, Baker, Salah, Schurrle

Publicerat:
2014-10-26,
14.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spekulation kring startelvan

Så, vilka elva spelare är det som ska göra det för United idag? Tja, defensiven med De Gea, Rafael, Jones, Rojo och Shaw är inget att orda om (såtillvida inte Jones har gått och blivit skadad, vilket ju alltid är en faktor att beakta). Blind är också given i elvan, liksom Di Maria och, tyvärr, Van Persie.

Ander Herrera borde ha en plats, trots att han blev utbytt redan efter 45 minuter i måndags. Men det hänger nog mycket på hans fysiska status. Mot West Brom var han märkbart hämmad av sin skada. Om han fortfarande har ont och inte klarar av att gå in fullständigt i duellerna är det läge att bänka honom.

Carrick gjorde comeback efter skada i fredags, men han är knappast aktuell idag, med tanke på hur Van Gaal tidigare har hanterat skadade spelare.

Fellaini gjorde ett bra inhopp mot West Brom och har helt plötsligt blivit aktuell för startelvan. Min känsla är att Blind behöver hjälp på mittfältet, av en spelare som i första hand tar ett defensivt ansvar. I diamanten har Herrera och Di Maria haft ett stort offensivt fokus och i måndags hade Mata och Herrera inga stora funderingar på defensivt arbete. Om det ser likadant ut idag kommer Chelseas offensiva mittfält att springa i cirklar runt Blind.

Det är möjligt att Valencia får chansen från start. Det är möjligt att Van Gaal spelar med två anfallare, vilket i så fall betyder att Falcao startar, om han nu är i speldugligt skick. Mata kan få chansen att visa sitt rätta jag mot sin gamla klubb. Till sist är även Januzaj aktuell, även om han inte imponerade mot West Brom.

Totalt innebär det att det nu är svårare att gissa Van Gaals startelva än det har varit på slutet. De senaste matcherna har det varit tämligen enkelt att sätta i alla fall tio av elva spelare i startelvan.

Jag skulle vilja se en 4-3-3-uppställning, med Fellaini och Herrera framför Blind och en anfallstrio bestående av Di Maria, Falcao och Januzaj. Men det tror jag inte är aktuellt. Istället gissar jag på följande:

De Gea
Rafael, Jones, Rojo, Shaw
Blind, Fellaini
Valencia, Mata, Di Maria
Van Persie

Publicerat:
2014-10-26,
14.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Upp till bevis

Efter en säsongsinledning där United har tagit alldeles för få poäng (enligt Van Gaal borde United ha 20 poäng) kommer nu det första riktigt stora testet för Louis van Gaals Manchester United. Förra säsongen tog vi emot Chelsea i ett läge där United fortfarande var United, David Moyes och Jose Mourinho tycktes båda resonera att en poäng var acceptabelt och då blev det förstås 0-0.

När vi åkte till London senare under förra säsongen var United inte längre United. Vi hade förvisso en bra inledning på matchen men över 90 minuter var Chelsea överlägsna. Under våren följde sedan förnedrande förluster mot Manchester city och Liverpool.

Nu är det en ny tid. Manchester United måste visa att man kan matcha Chelsea. Idag är kravet en match där Chelseas målvakt inte har en lugn stund.

Jag är nästan inne på att en match som mot Leicester – där vi är överlägsna första timmen och sedan kollapsar – är bättre än match där vi är utspelade men på något märkligt sätt lyckas stjäla en seger.

We’re Man United, we’re at home, I expect to win,” som Ryan Giggs uttryckte det en gång i tiden.

Publicerat:
2014-10-26,
14.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao kan missa matchen

Radamel Falcao fick en smäll på träningen i fredags och det är därför osäkert om han kan spela mot Chelsea. Detta bekräftar Louis van Gaal, som dock förnekar att det ska vara relaterat till anfallarens knäskada.

Han fick en smäll [i fredags] så vi måste vänta och se om han är tillräckligt fit. Men det är inget knäproblem. Han hade ett knäproblem, men inte längre. Vi måste bygga upp Falcao, det har jag också sagt på den första presskonferensen när han kom till vår klubb.

Det är svårt eftersom vi redan spelar. Det är svårt men vi har spelat honom eftersom jag gillar sättet han spelade på, så vi spelar med två anfallare. Nu måste jag välja mellan två anfallare, även tre eftersom Wilson också kan spela, den yngre spelaren.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2014-10-26,
13.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal hoppas på en oväntad seger

Louis van Gaal har stora planer för dagens match och han tror att en seger kan ge United ett ordentligt lyft:

Ja, jag tror det. Jag har sagt det till spelarna också, eftersom jag har många exempel [på det] under min tid som manager.

När du får ett bra resultat i ett läge som du kanske aldrig förväntar dig, så ger det dig massor av stimulation att fortsätta. Jag har haft många stunder som det här och kanske har vi en på söndag mot Chelsea.

Uniteds boss passar också på att skicka en passning till klubbens fantastiska supportrar.

Jag har redan sagt att jag aldrig har upplevt sådana bra och stora supportrar som Manchester Uniteds. Eftersom vi inte har haft så värst bra resultat, men de stöder laget som om de är på toppen, som Chelsea är nu. Det är remarkabelt och jag uppskattar det mycket.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-10-26,
13.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini pryder matchpostern

Det var ett fall av Äntligen! för Marouane Fellaini när han blev inbytt i måndags och kunde skjuta sitt första mål för Manchester United. Mycket tydde på att Fellaini skulle lämna United i somras, men så blev han skadad och kvar i United.

Många tror nu att belgaren, som enligt rapporter är mycket populär i omklädningsrummet och bland de anställda på Carrington, ska få chansen från start mot Chelsea senare idag. Vi får se hur det blir med den saken, klart är i alla fall att han pryder dagens matchposter.

[Twitter]

Publicerat:
2014-10-26,
13.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Van Persie behöver bara lite tur

Robin van Persie har haft en tung säsongsinledning och många argumenterar att holländaren borde bänkas. Louis van Gaal verkar dock inte ha några sådana planer och United trainer-coach menar att Van Persie är i toppform:

Han har lite otur. Som mot West Bromwich Albion när han sköt med högerfoten, det var svårt att tro att det skottet träffade stolpen och höll sig utanför målet. En anfallare behöver också lite tur och då blir hans självförtroende större. Men han har självförtroende så jag förväntar mig att han kanske ska göra mål mot Chelsea.

Jag tycker att han är i bättre fysisk form än någonsin. Men han har inte gjort så många mål. I det holländska laget har han gjort fler mål nu än för Manchester United och då [under VM] var han inte i lika bra fysisk form som nu.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Matchinformation

Manchester United 1
Chelsea 1
Turnering: Premier League, omgång 9
Tid: Söndagen den 26 oktober 2014, 17.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 327
Domare: Phil Dowd

Matchhändelser

12RAFAEL DA SILVA
22DIDIER DROGBA
39NEMANJA MATIC
50CESC FABREGAS
530-1DIDIER DROGBA
62OSCAR
65BRANISLAV IVANOVIC
77MAROUANE FELLAINI
88EDEN HAZARD
90+4BRANISLAV IVANOVIC
Orsak: Två varningar
90+41-1ROBIN VAN PERSIE
Assist: Fellaini
90+5ROBIN VAN PERSIE

Manchester United

De Gea
Rafael, Smalling, Rojo, Shaw
Blind
Januzaj, Mata, Fellaini, Di Maria
Van Persie

Wilson för Mata (67)

Avbytare: Lindegaard, Blackett, Carrick, Fletcher, Herrera, Pereira

Chelsea

Courtois
Ivanovic, Cahill, Terry, Luis
Fabregas, Matic
Willian, Oscar, Hazard
Drogba

Mikael för Oscar (67)
Schurrle för Hazard (90)
Zouma för Willian (90+3)

Avbytare: Cech, Ake, Baker, Salah

Allt om matchen »

Res med oss till Manchester!