Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtråd: Hull City – Manchester United 0-0

Embed from Getty Images

United avslutade säsongen genom att spela 0-0 mot Hull på bortaplan. United slutar därmed fyra i ligan på 70 poäng, 17 poäng bakom mästarna Chelsea. Hull slutar på 18:e plats och får ta nya tag i Championship nästa säsong.

Marouane Fellaini blev utvisad för en ful stämpling och är därmed avstängd de tre första ligamatcherna nästa säsong.

Publicerat:
2015-05-24,
20.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Höjdpunkter från matchen

Långa (12.03):

Korta (1.37):

Publicerat:
2015-05-24,
20.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om Hullmatchen och framtiden

  • Det var en speciell atmosfär. Jag har aldrig sett fans till ett lag som kommer att bli degraderade vara så stöttande till slutet. […] Det var svårt för oss att matcha deras aggression och deras motivation, de slogs för en räddning.
  • Om Valdes:Han är väldigt snabb och explosiv, han är väldigt bra på linjen.” Van Gaal påpekade dock att det kunde ha varit en annan agenda om Hulls mål när Valdes hängde tvätt i inledningen inte hade blivit avblåst för offside.
  • Om Fellainis utvisning:Jag kunde inte se det från bänken men jag tror att det var en utvisning för spelaren behövde sju minuter för att ställa sig upp. […] Det var väldigt dumt av [Fellaini]. Nästa säsong börjar han som avbytare eftersom han måste sitta på läktaren avstängd. Det är väldigt dåligt för spelaren men också för managern och laget.
  • Om Di Maria: Utbytt som en försiktighetsåtgärd och det är nog inget allvarligt.
  • Om framtiden:Vi vet nu vilka som måste gå och vilka spelare vi vill hämta in, men det är en process, så man vet aldrig. De här sakerna beror på olika parter: klubben, spelaren och Manchester United givetvis. Det kommer att bli en [aktiv] sommar.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-05-24,
18.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hull City – Manchester United 0-0

Så var säsongen slut. United avslutade med att spela 0-0 mot Hull och hur matchen såg ut behöver man bara kolla på resultatet för att se. United slutar fyra i ligan och får spela Champions League-kval i augusti. Hull åkte ur.

Ja, så kan man också ta med sig att Marouane Fellaini blev utvisad för en mycket ful stämpling, det kan man ju inte riktigt utläsa av resultatet. Därmed kommer Fellaini att vara avstängd i de tre första ligamatcherna nästa säsong.

Redan efter någon minut var det tydligt att det här var en match som United inte brydde sig så mest mycket om. Victor Valdes var Victor Valdes och blandade fantomräddningar med att hänga tvätt i luftrummet. Hull var dock för dåliga för att utnyttja Valdes tabbar. De sparkade förvisso in bollen i mål två gånger på kort tid i början av första halvlek, men båda gångerna vinkade linjemannen, korrekt, för offside.

Angel Di Maria haltade ut skadad mitt i första halvlek.

I andra halvlek passade Hulls inhoppare Abel Hernandez på att slå Phil Jones i magen. Domaren missade dock detta men det förefaller vara självklart att Hernandez blir avstängd i efterhand. Några minuter senare hämnades Fellaini, även om han blandade ihop Hernandez med Paul McShane. Lätt hänt, liksom.

Därmed stänger vi den här säsongen. Fotbollen återvänder natten mellan den 17 och 18 juli, då United möter Club America i Seattle. Avspark vid femtiden, ungefär.

Going on up to the spirit in the sky,
It’s where I’m gonna go when I die,
When I die and they lay me to rest,
I’m gonna go on the piss with Georgie Best.

Publicerat:
2015-05-24,
15.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Tankar om startelvan

David de Gea bedöms inte vara frisk nog att spela, varför Victor Valdes för första gången får starta en match för Manchester United. Det blir spännande att se hur han klarar sig.

Annars är det mest notabla i startelvan att Angel Di Maria har plockats upp ur frysboxen för sin första start sedan utvisningen mot Arsenal i FA-cupen. I utgångsläget gissar jag att Di Maria tar över Marouane Fellainis (som får nöja sig med en plats på bänken) position rakt av, men det är inte uteslutet att Juan Mata går centralt och Di Maria på kanten.

Radamel Falcao saknas i truppen. Detta en dag då det rapporteras att Falcao har fått besked om att det inte blir någon fortsättning i United. Det förra hör dock, enligt Louis van Gaal, inte ihop med det senare – Falcao ska ha skadat sig på den sista träningen inför matchen.

En sån här dag är det ju inte utan att man känner lite sympati för Steve Bruce, vars Hull måste vinna. Undertecknad skulle inte direkt börja gråta ifall en Unitedförlust skickade Newcastle till Championship.

Publicerat:
2015-05-24,
15.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hulls laguppställning

Publicerat:
2015-05-24,
15.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Uniteds lag: Valdes i mål, Di Maria startat

Manchester United

Valdes
Valencia, Smalling, Jones, Rojo
Blind,
Mata, Herrera, Di Maria, Young
Rooney

Avbytare: Lindegaard, McNair, Blackett, Fellaini, Januzaj, Van Persie, Wilson

Publicerat:
2015-05-24,
14.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Robin van Persie mot Hull i höstas

Publicerat:
2015-05-24,
14.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wayne Rooney mot Hull 2013

Publicerat:
2015-05-24,
14.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Darron Gibson 2009

United har avslutat ligasäsongen borta mot Hull förr, nämligen 2009 då Darron Gibson gjorde matchens enda mål. Precis som nu slogs Hull för överlevnad, men den gången klarade de sig tack vare att andra resultat gick deras väg – i år finns inte den möjligheten.

Publicerat:
2015-05-24,
14.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Säsongens sista matchposter

Matchinformation

Hull City 0
Manchester United 0
Turnering: Premier League, omgång 38
Tid: Söndagen den 24 maj 2015, 16.00
Plats: Hull City Stadium, Hull
Publik: 24 745
Domare: Lee Probert

Matchhändelser

57Daley Blind
77Marouane Fellaini
Orsak: Allvarligt otillåtet spel
90Michael Dawson
90+2Chris Smalling
90+3Stephen Quinn

Manchester United

Valdes
Valencia, Smalling, Jones, Rojo
Blind
Mata, Herrera, Young, Di Maria
Rooney

Januzaj för Di Maria (23)
Fellaini för Young (59)
Wilson för Mata (73)

Avbytare: Lindegaard, Van Persie, McNair, Blackett

Hull City

Harper
Chester, Dawson, McShane
Elmohamady, Meyler, Huddlestone, Quinn, Brady
N’Doye, Jelavic

Hernandez för Chester (70)
Aluko för N’Boye (71)
Robertson för Meyler (86)

Avbytare: McGregor, Rosenior, Bruce, Sagbo

Allt om matchen »

Res med oss till Manchester!