Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Butt favorit att bli huvudtränare för akademin

För en tid sedan berättade vi att Brian McClair har lämnat United för en roll i det skotska fotbollsförbundet. Därmed behöver United hitta en ersättare till McClair, som hade posten akademidirektör.

Enligt Mark Ogden i Telegraph kommer det dock inte att bli en direkt ersättare. En arbetsgrupp arbetar med att strukturera om akademin. Arbetsgruppen består av vice verkställande ordförande Ed Woodward, sekreteraren John Alexander och John Murtough, som är ansvarig för Elite Performance i klubben.

McClairs roll kommer att delas upp i två, dels en huvudtränare för akademin och dels en mer administrativ post. Huvudtränaren kommer att arbeta direkt under Louis van Gaal. Nicky Butt ska vara den ledande kandidaten till rollen som huvudtränare för akademin. Någon kandidat för den administrativa rollen nämns inte.

Ogden skriver inget om U21-tränaren Warren Joyce och U18-tränaren Paul McGuinness. Ett rimligt antagande är att de kommer att fortsätta i sina roller, men framöver rapportera till Butt.

Läs mer på Telegraph.