Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Brian McClair lämnar United i maj

Manchester United har idag meddelat att Brian McClair kommer att lämna sin roll som direktör för ungdomsakademin i maj. McClair kommer istället att ta över som prestationsdirektör hos det skotska fotbollsförbundet.

Brian McClair har ett långt förflutet i United, både som spelare och ledare. Som spelare gjorde han 127 mål på 471 matcher i perioden 1987 till 1998. Under sin tid i klubben vann han bland annat fyra ligatitlar, cupvinnarcupen en gång och FA-cupen två gånger.

Efter spelarkarriären hade han en kort period som assisterande manager i Blackburn innan han i juli 2001 återvände till Manchester United som reservlagstränare. Han hoppade sedan lite i organisationen och var omväxlande reservlagstränare och juniortränare innan han i juli 2006 efterträdde Les Kershaw som direktör för ungdomsakademin.

I maj lämnar han alltså United för att arbeta för det skotska fotbollsförbundet.

Ed Woodward:Brians förbindelse med Manchester United började 1987 och oavsett var han håller hus kommer han alltid att vara en del av familjen. Som en stolt skotte är det här en underbar möjlighet för honom och han lämnar med vår välsignelse och vår lyckönskan för framtiden. Under sin tid som akademimanager har han bibehållit och stärkt akademins anseende världen över och han har gjort ett värdefullt bidrag för klubbens framgång.

Vem som efterträder Brian McClair är ännu inte klart.

He’s here,
He’s there,
He’s every-fucking-where,
Brian McClair, Brian McClair.