Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Champions League: United möter Club Brugge

Playoff till Champions League har nu lottats och för Manchester Uniteds del föll lotten på Club Brugge. United börjar på hemmaplan. Den första matchen är tisdagen den 18 augusti med retur onsdagen den 26 augusti. Vinnaren i dubbelmötet går till Champions League, förloraren får spela Europa League.

Champions League, playoff (league route):

  • Lazio – Bayer Leverkusen
  • Manchester United – Club Brugge
  • Sporting Clube de Portugal – CSKA Moskva
  • Rapid Wien – Shakhtar Donetsk
  • Valencia – Monaco

Champions League, playoff (champions route):

  • Astana – Apoel
  • Skëderbeu – Dinamo Zagreb
  • Celtic – Malmö
  • Basel – Maccabi Tel-Aviv
  • Bate – Partizan

Om Club Brugge

Manchester United har aldrig mött Club Brugge på a-lagsnivå. Däremot spelade Uniteds reservlag mot vad som verkar ha varit Brugges a-lag på Leigh Sports Village i juli 2015. United van då med 1-0 efter mål av Tom Lawrence. Uniteds mål vaktades av Sam Johnstone. Ingen av utespelarna som deltog då är aktuell för spel nu, men James Wilson satt på bänken.

Brugge slutade tvåa i den belgiska ligan förra säsongen. Laget var åttonderankat i lottningen, med Monaco och Rapid Wien bakom sig.

Brugge tog sig till playoff genom att besegra grekiska Panathinaikos i kvalomgång 3. Man förlorade med 2-1 i Grekland men vann med 3-0 hemma. Hemmamatchen var mållös i halvtid med i den 53:e matchminuten gjorde Cools 1-0. Fem minuter senare ökade Vazquez på till 2-0. Playoffplatsen säkrades definitivt i den 82:a minuten då Oulare sköt 3-0.

Laget tränas av den förre stormålvakten Michel Preud’homme. På spelarsidan är det för mig emellertid mestadels okända namn. Lagkapten är den förre belgiska landslagslagskaptenen Timmy Simons, nu 38 år gammal. Simons är med 93 landskamper (den sista 2013) den med näst flest landskamper för Belgien.

Lottningen till gruppspelet är torsdagen den 27 augusti. (Europa Leagues gruppspel lottas fredagen den 28 augusti.)

Uppdaterat med bekräftade speldagar.