Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Två segrar för reservlaget

Uniteds reserver har inlett försäsongen med två segrar. I måndags besegrades Club Brugge med 1-0 efter mål av Tom Lawrence och igår vann United med 2-1 mot Waterford United efter mål av James Wilson och Jack Barmby. Plus en summering av U20-VM, Reece James utlånad och ett möjligt lån för Guillermo Varela.

Seger mot Club Brugge

Manchester United XI – Club Brugge 1-0

Uniteds mål: Lawrence (79)
United: Johnstone; Grimshaw (Lawrence 53), Thorpe, Wootton, Vermijl; Cole, Ekangamene, Tunnicliffe (Barmby 82), Petrucci, Bebe (Pearson 53); Macheda (A Pereira 63)
Avbytare: Gollini, Rowley, Love, Wilson, Rothwell

Uniteds reserver inledde i måndags sin försäsong med en träningsmatch mot Club Brugge på Leigh Sports Village. Efter en förhållandevis tuff träningsmatch skulle United stå som segrare med 1-0 efter mål av Tom Lawrence.

United kom till spel med bästa tillgängliga lag, vilket bland annat innebar att Bebe och Federico Macheda spelade från start. Flera spelare i laget, som Bebe, Macheda, Marnick Vermijl, Ryan Tunnicliffe och Scott Wootton, torde vara besvikna över att man inte fick följa med a-laget på sommarens turné. Larnell Cole har emellertid, av David Moyes, utpekats som en spelare som skulle ha varit med på turnén om inte denne hade varit involverad i U20-VM.

Club Brugge, som förra säsongen slutade trea i den belgiska ligan, kom såvitt jag förstår till spel med sitt a-lag. Mest notabla spelare i laget är Eidur Gudjohnsen, som spelade 55 minuter.

United fick två mål bortdömda. Först då Bebes skottinlägg seglade över målvakten, den assisterande domaren hade emellertid vinkat och målet blev bortdömt, förmodligen för offside. Även då Macheda spelade bollen i mål efter förarbete av Vermijl och Davide Petrucci rykte det i kantspringarens flagga.

Det var som sagt en tuff match, i alla fall för att vara en träningsmatch, och både Wootton och Macheda blev varnade i United. I slutet av matchen beordrade dessutom domaren United att byta ut Tunnicliffe efter en ovårdad tackling.

Lagen hade en del chanser men avslutningarna höll inte högsta klass. I slutändan skulle det bara bli ett mål i matchen då inhopparen Lawrence avslutade snyggt efter fint förarbete av Petrucci, som verkar ha varit den framstående spelare i United.

Seger mot Waterford United

Waterford Utd – Manchester United XI 1-2

Uniteds mål: Wilson (36), Barmby (51)
United: Gollini (Sutherland 46); Weir, Rowley, McNair, Love; Barmby, Rudge, Pereira, Rothwell, Lawrence (Byrne 60); Wilson (Adarabioyo 60)

Även i säsongens andra träningsmatch blev det seger då Waterford United besegrades med 2-1. James Wilson och Jack Barmby såg till att United gick fram till 2-0 med mål på varsin sida av halvtidsvilan, innan hemmalaget kunde reducera.

United reste till Irland med ett ungt lag under ledning av Nicky Butt. Ingen av de spelare som startade mot Brugge var involverade i matchen, de får istället en ny chans imorgon då United möter skotska Ross County på bortaplan.

Det var United som öppnade matchen bäst och Andreas Pereira var den som var mest involverad offensivt. Det var dock James Wilson som skulle ge United ledningen då han tog till vara på sin egen retur och avslutade säkert. Precis innan paus svarade Pierluigi Gollini för en fin räddning.

I den andra halvleken behövde United bara sex minuter på sig för att göra 2-0. Det var Jack Barmby som avslutade snyggt efter en soloräd. Waterford reducerade med ett långskott i den 73:e minuten. Hemmalaget hade en bra kvitteringschans men inhoppande målvakten Jonny Sutherland räddade snyggt. United å sin sida hade chanser att utöka ledningen genom Love, Byrne och Rothwell.

Försäsongen för reserverna och juniorerna

Försäsongen för reserverna fortsätter imorgon då United möter skotska Ross County. Därefter väntar Chorley den 23 juli, Stevenage den 26 juli, Crewe den 29 juli och Skelmersdale United den 30 juli, samtliga matcher på bortaplan.

Reserverna möter därefter Manchester city den 6 augusti i finalen på Lancashire Senior Cup, på The County Ground i Leyland (Lancashire FA:s arena). Cupen har det smått bisarra upplägget att sträcker sig över två säsonger, varför man skulle kunna se matchen som avslutningen på förra säsongen, inledningen på den här säsongen eller avslutningen på försäsongen.

För juniorerna väntar som en tripp till Nordirland för spel i Milk Cup. Cupen är en U17-turnering. United möter nordirländska County Antrim, South Coast Strikers från USA och tyska TuS Altenberge i gruppspelet. Därefter väntar två slutspels- eller placeringsmatcher, under cupen som pågår i fem dagar (dvs. en match per dag), den 29 juli till den 2 augusti.

Reece James utlånad till Carlisle United

Den unge försvararen Reece James lånas ut till Carlisle United t.o.m. den 1 januari 2014. Det blir det första lånet för James och därmed också första chansen att prova på a-lagsfotboll. James, som fyller 20 i november, kom till United för ett år sedan. Carlisle United hör hemma i League One.

I relaterade nyheter sägs det att Marnick Vermijl har förlängt sitt kontrakt med United. Detta har emellertid inte bekräftats ännu.

Landslagskollen: Varela silvermedaljör

U20-VM (i Turkiet)

 • Chile: Angelo Henriquez
  23/6: Egypten 2-1 AH 58 min
  26/6: England 1-1 AH 74 min
  29/6: Irak 1-2 AH inbytt 58 min
  3/7: Kroatien 2-0 AH 90 min
  7/7: Ghana 3-4 e.förl. AH 120 min, 2 mål, varnad
 • England: Sam Johnstone, Tom Thorpe, Larnell Cole
  23/6: Irak 2-2 SJ 90 min, LC avbytare, TT avbytare
  26/6: Chile 1-1 SJ 90 min, TT 90 min, LC inbytt 75 min
  29/6: Egypten 0-2 SJ 90 min, TT 90 min, LC 74 min
 • Uruguay: Guillermo Varela
  23/6: Kroatien 0-1 GV 90 min, varnad
  26/6: Nya Zeeland 2-0 GV 90 min
  29/6: Uzbekistan 4-0 GV 90 min
  2/7: Nigeria 2-1 GV 90 min, varnad
  6/7: Spanien 1-0 e.förl. GV 109 min
  10/7: Irak 1-1, URU vann 7-6 på straffar GV 120 min
  13/7: Frankrike 0-0, FRA vann 4-1 på straffar GV inbytt 84 min

I Turkiet har U20-VM avslutades U20-VM för en knapp vecka sedan och det blev en miserabel avslutning för Uniteds del då Guillermo Varela fick lämna turneringen med en silvermedalj runt halsen sedan hans Uruguay förlorat mot Frankrike på straffar i finalen. United hade ytterligare fyra representanter i turneringen och Angelo Henriquez Chile förlorade i kvartsfinal medan England med Sam Johnstone, Tom Thorpe och Larnell Cole i laget var ett av åtta lag som fick lämna turneringen redan efter gruppspelet.

Ja för England blev det ingen rolig historia. Efter att ha inlett med två oavgjorda matcher blev det förlust i den avslutande gruppspelsmatchen och Englands slutade därmed sist i sin grupp. Det stora problemet för laget var målskyttet. Sam Johnstone vaktade Englands mål hela turneringen. Tom Thorpe nötte bänk i den första matchen men startade de två sista matcherna. Larnell Cole gjorde en match från start och ett inhopp.

Chile hade en bättre turnering och slutade tvåa i samma grupp som England. Därefter blev det seger i åttondelsfinalen innan man fick lämna turneringen efter att ha förlorat i kvartsfinalen mot Ghana. Angelo Henriquez var in och ut i laget i gruppspelet men spelade varenda minut i slutspelet. Två gånger om såg han ut att bli hjälte mot Ghana men det räckte inte och till slut skulle Ghana segra med ett mål på övertid i förlängningen.

För Uniteds nyförvärv Guillermo Varela och Uruguay, som inför turneringen förlorade med 3-0 mot England i en träningsmatch, skulle det dock bli en lång turnering. Efter en inledande förlust tog man sig vidare till slutspel med två säkra segrar. Efter att ha vunnit en jämn match mot Nigeria i åttondelsfinalen halkade man sig framåt genom hårt arbete och en del tur. I kvartsfinalen sköt man matchens enda mål i förlängningen. I semifinalen mot Irak såg det ut att bli förlust men Uruguay kvitterade sent och skulle sedan vinna på straffar. I finalen mot Frankrike kämpade man sig till 0-0 och ett straffavgörande, där var dock Frankrike för starka, måhända hjälpta av att man hade haft en betydligt enklare resa till finalen.

Varela fick tämligen överraskande inleda finalen på bänken efter att dessförinnan ha startat varenda match. Han blev ändå inbytt i finalen och fick därmed speltid i varje match. Totalt uppges han ha gjort en fin turnering.

Att Paul Pogba utsågs till bästa spelare i turneringen gör vi nog bäst i att ignorera.

Varela aktuell för lån till Boca Juniors

Guillermo Varela uppges för övrigt vara nära ett lån till Boca Juniors. Det är Bocas sekreterare som har uttalat sig: ”Varela är en möjlighet och vi gillar honom. Lånet är arrangerat till 80 procent.”

Jag tycker att det verkar helt galet. Även om United vill låna ut Varela borde man kunna hitta en lämpligare klubb i Europa och allra helst i England. För det första underlättar det ju om Varela har anpassat sig till England när eller om han ska ta en plats i United och för det andra är det förstås mycket enklare för United att hålla koll på Varela och bedöma hans insatser om han spelar i Europa.


Källor: Manutd.com, Skysports.com, Clubbrugge.be, Fifa.com