Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pereira: En frispark vid Stretford End – en dröm som blir sann

Andreas Pereira gjorde sin allra första match från start för Manchester United när Ipswich besegrades med 3-0. Han firade detta med att läckert skjuta 2-0-målet på frispark. Han var förstås glad efter matchen.

 • Jag var lite nervös, men var bara lugn. Jag är bara väldigt glad.
 • Om lagkamraterna:Mina lagkamrater hjälpte mig mycket, de sa åt mig hur jag skulle hålla mig lugn och vad jag skulle göra i olika situationer, så de hjälpte mig mycket.
 • Om målet: ”Det är väldigt speciellt för mig att göra mitt första mål. En frispark vid Stretford End dessutom, det är som en dröm som blir sann. Jag har alltid drömt om den här stunden. Jag är väldigt glad, att min familj är här, att imponera på managern och göra det bra för min klubb.
 • Om frisparken: ”Jag bad Juan om bollen och han gav mig bollen, för vi har övat och han litade på mig.
 • Om framtiden: ”Det är som en lättnad. Du vet allt arbete du har gjort och nu spelar jag i a-laget. […] Jag vill fortsätta jobba hårdare och hårdare. […] Förhoppningsvis kan jag göra det bra och fortsätta utvecklas och fortsätta lära mig.

Och så här tyckte Louis van Gaal:

 • Om matchen:Jag tycker att resultat säger allting, när du vinner med 3-0 mot ett topplag i Championship har du gjort det bra.
 • Om laguttagningen:Förra året åkte vi ut i första omgången mot Milton Keynes borta. Vid den tiden ville jag spara alla mina spelare, det var också många skador så jag spelade med andralaget. Och vi var ute i första omgången och fansen var inte så nöjda. Jag tänkte att jag skulle göra det på ett annat sätt.
 • Om målen:Det första målet gillar jag mest, för det var en fantastisk passning av Daley Blind och sättet som Wayne Rooney avslutade var fantastiskt. […] Frisparken var vacker, men vi känner till [Pereiras] kvalitet, det är därför han får ta frisparken.” Van Gaal menar att Ipswich bjöd på stora utrymmen i slutet och Martials mål var ”enkelt för honom”.
 • Om Pereira: Det är alltid svårt för en ung spelare i såna här matcher. ”Jag tycker att han gjorde det rätt bra. Han gör ett fantastiskt viktigt mål. Jag är nöjd, men han måste konkurrera med till exempel Juan Mata och Memphis Depay och Ashley Young så det blir svårt för honom.
 • Om lottningen: Det viktigaste är att det är en hemmamatch, men Middlesbrough är ett bra lag och det blir inte enkelt.
 • Om Jones: Han kunde ha spelat mer, det är en bra signal.