Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser och rykten: Bebe, Xavi, Muller, ny sponsor och transfersystem

  • Jag har aldrig tänkt på [att återvända till United], men ingenting är omöjligt. Om jag gör tio mål i La Liga så kommer jag säkerligen att kunna skriva på för en storklubb,” säger Bebe. [ITV]
  • För att vara ärlig är Premier League en stor attraktion för alla spelare. Det är briljant,” säger Xavi Hernandez, som vet att United är störst. “Det finns många bra lag som Chelsea, Manchester United, Manchester city, Arsenal, Liverpool. Skulle jag välja ett skulle det vara en klubb med fantastisk historia, kanske Manchester United eller Liverpool. […] United är min favorit historiskt sett.” [Guardian]
  • En annan som drömmer om Premier League, eller åtminstone pengarna i Premier League, är Thomas Muller: “I slutändan ska vi inte glömma att spela fotboll är vårt jobb. Så folk borde acceptera att lönen alltid kommer att spela en roll i en spelares beslutsfattande. Givetvis är lönerna i Premier League väldigt frestande. Det skulle vara hyckleri att förneka det.” [Guardian]
  • Manchester United har annonserat ytterligare en sponsor. Det är New Era som blir klubbens första officiella partner för fritidshuvudbonader (leisure headwear). Nu väntar vi bara på en partner för formell huvudbonad. [Manchester United]
  • Fifpro har nyligen utmanat systemet med övergångssummor. Ekonomen Stefan Szymanski analyserade frågan för Fifpro och förklarar på sin blogg varför han kom till slutsatsen att övergångssummorna är dåliga för fotbollen. Szymanski noterar också att det inte är hans uppgift att komma med ett fungerande förslag. [Soccernomics]
  • Uppdatering: United har precis meddelat att juniorernas bortamatch mot city som skulle ha spelats på fredag har skjutits upp. Nytt datum meddelas senare. [Twitter/Manchester United]