Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Ilska mot Glazers; plus Pearson, Fifaskandal, övergångssummor

  • En Unitedsupporter har blivit avstäng från fotbollsmatcher i Storbritannien i tre år. Detta då han tog in en rökbomb på arenan när United mötte Swansea. [Manchester Evening News]
  • Det här strör salt i såren. Klubbens intäkter borde gå tillbaka till klubben. Glazerfamiljen har redan kostat oss en miljard pund i räntekostnader. De sitter på tillgångar värda två miljarder pund, som fortfarande har skulder på över 400 miljoner pund. Ändå mjölkar de den på ännu mer. Hur girig kan man bli?” säger Manchester United Supporters’ Trust vice ordförande Sean Bones. Detta sedan det nu står klart att Manchester United kommer att betala aktieutdelning. [BBC]
  • På Guardian skriver David Conn kritiskt om aktieutdelningen. Malcolm Glazers sex barn kommer, som det ser ut i nuläget, tillsammans att plocka ut 15 miljoner pund årligen från klubben.
  • Ben Pearson hintar om en permanent flytt från Manchester United. Han har åtminstone inget intresse av att återvända från Barnsley för att spela reservlagsfotboll i United: ”Jag vill inte gå tillbaka och sitta i reservlaget i januari. Jag kommer att satsa på att spela a-lagsfotboll. Förhoppningsvis är det i Barnsley men det är inte mitt beslut. Jag vet inte om jag kommer att gå på lån igen eller flytta permanent, det beror på United.” [Barnsley Chronicle]
  • Jose Mourinho undersöks av FA. Det har kommit in klagomål om att han ska ha använt sexistiskt språk mot läkaren Eva Carneiro i Chelseas ligamatch mot Swansea. Om FA finner att Mourinho är skyldig kommer han mest troligt att bli avstängd i fem matcher. [Independent]
  • Den internationella spelarföreningen, Fifpro, kommer att stämma Fifa med hopp om att övergångssummor ska försvinna från fotbollen. Fifpro vill också förbjuda lån, minska storleken på klubbarnas trupper och begränsa längden på spelarnas kontrakt. Det är möjligt att jag missar något, men min spontana tanke är att detta enbart kommer att gynna de stora klubbarna och de stora spelarna. [Guardian]
  • Det går inte så bra för de engelska lagen i Europaspelet. Därmed riskerar Premier League att förlora den fjärde Champions League-platsen. Inför nästa säsong är det redan klart att England får fyra platser i Champions League. Men om de engelska lagen fortsätter att underprestera den här säsongen, samtidigt som det går bra för de italienska lagen kan den fjärde platsen förloras redan till säsongen 2017/18. Det ska mycket till men de engelska lagen behöver förbättra sig. [ESPN FC, Guardian]
  • Lite Fifaskandal för att avsluta det hela. Jerome Valcke har stängts av från sin roll som generalsekreterare i Fifa. Valcke beskrivs som Sepp Blatters högra hand och anklagas för att ha tjänat pengar på otillåten försäljning av VM-biljetter. Valcke hävdar, förstås, sin oskuld men det ska givetvis mycket till för att Fifa ska ta till den här åtgärden. [Guardian]