Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wenger: Det är fortfarande en speciell match

Arsenals manager Arsene Wenger höll idag presskonferens inför söndagens Premier League-match mellan Manchester United och Arsenal på Old Trafford.

  • Skadeläget: Gabriel testas imorgon, medan Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Cazorla och Wilshere är ute. Wenger säger att man kommer att fortsätta ta det lugnt med Welbeck men ville inte svara på om Welbeck startar på söndag.
  • Om United: ”Ja [matchen har fortfarande en aura], för Manchester United är en storklubb, Old Trafford är en speciell plats och jag tror att det för alla klubbar förblir en speciell match. Mot Arsenal kommer Unitedfansen vara laddade. […] Old Trafford är alltid en svår plats att åka till.
  • Om Rashford: ”Jag tittade på Marcus Rashford igår kväll och han var ganska imponerande. Jag kände inte till Rashford men jag kände till de andra. Det är ganska enkelt att förbereda. Jag är övertygad om att det första som behövs förberedas är för en stark prestation för vårt lag.
  • Om säsongen: ”Det är en nyckelperiod. Vi har arbetat hela säsongen för den här tiden och det är nu du verkligen testas men det är också då du har möjligheten att visa din kvalitet.
  • Om titeln: ”Hur många poäng som behövs? Vi vet inte. […] Vi har satt oss själva i en stark position igen. Vi vill dra fördel av det och fortsätta vår fina form i Premier League.
  • Om Fifavalet: ”Ärligt talat känner jag att Uefa har tagit fram en bra kandidat i Infantino, som jag känner. Jag känner inte de andra kandidaterna och jag vet heller inte vad någon har för program för det har varit väldigt vagt.” Wenger menar att det behövs stora förändringar, något han dock inte tror på.
  • Inför matchen kommer United och Arsenal att genomföra en manifestation för HBTQ-personer tillsammans med välgörenhetsorganisationen Stonewall. Wenger stöder detta: ”Sport baserat på merit, inte identitet. Oavsett var du kommer ifrån eller vilken sexualitet du är så spelar du på merit. Är du tillräckligt bra spelar du. Sport är ett stort exempel. Det är vad samhället borde handla om.