Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mata: En ful seger är också en seger; plus Van Gaals reaktion

Juan Mata, för dagen lagkapten, blev matchhjälte när Manchester United besegrade Watford med 1-0 på Old Trafford. Dagens lagkapten pratade med MUTV efter matchen och var förstås på gott humör. Dessutom Van Gaals kommentar efter segern.

Juan Mata:

  • En massiv seger: “Det var mycket viktigt att vinna ikväll. Det var inte den vackraste matchen ikväll. Våra konkurrenter förlorade så det var en massiv seger.
  • Om att vara kapten: “Det är en ära att bära kaptensbindeln. Det var perfekt för mig, seger och jag gjorde målet. Jag hade bra vinkel och tror inte målvakten såg bollen.
  • Om Watford: “De spelade mycket bra. Det var blåsigt, det var ingen vacker seger. Vi lämnade vårt mål tomt, David [De Gea] var mycket bra igen.
  • En ful seger: “Det är ett faktum, ni kan säga vad ni vill: en ful seger är också en seger. Vi är nu närmare fjärdeplatsen, tredjeplatsen, andraplatsen, förstaplatsen. Premier League är inte enkelt, det är inte över förrän sista matchen. Vi är i bra form, konkurrenterna tappar poäng, vi måste dra nytta av det.

Embed from Getty Images

Louis van Gaal:

  • Om matchen: “Jag är väldigt glad för spelarna, de har kämpat till slutet. De visste på planen att våra konkurrenter förlorade. Vi måste vinna hemma mot Watford tycker jag, men det var en svår match. Vi har kämpat till slutet och i slutet gjorde vi mål.
  • Om Watford: “De spelade väldigt bra, pressade högt upp. Vi hade problem med det, vi gav bort många chanser. Men det var för att Watford pressade, jag kan inte förneka det. Men vi hade också våra chanser.
  • Mata skulle bytas ut: “Han haltade. Vi var i en bättre situation, så jag ville inte byta då. Jag hade bytt formationen med Martial på topp och Rashford till höger. Då ville jag inte byta och jag är glad att jag inte bytte ut honom.
  • Nya tag på söndag: “Vi måste också vinna mot West Brom. Då är du nära igen. Mot Arsenal spelade vi väldigt bra, vi förtjänade det. Idag krigade vi mer. Watford gjorde det mycket svårt för oss. Då smakar segern gott, framför allt när konkurrenterna förlorar.
  • Van Gaal bekräftade inför matchen att Michael Carrick vilades då han har spelat många matcher på kort tid. “Han är inte den yngsta, så vi tar inga risker.
Res med oss till Manchester!