Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scholes: Det var en katastrof

Paul Scholes var en av BT Sports experter under Europa League-matchen mellan Liverpool och Manchester United. Han var, som så ofta, mycket kritisk till Manchester Uniteds insats i matchen.

I 20 år hade Man United en identitet,” säger Scholes. “Du skulle spela snabb fotboll, du skulle spela bollen framåt, du skulle tackla, du skulle springa. De senaste tre åren har de lämnat det, något som fungerade.

Du tittar på planen nu, vad försöker de göra? Jag har faktiskt ingen idé. Den första halvleken var chockerande. I andra halvlek går de tillbaka till trebackslinjen som de testade förra säsongen, som var en fullständig katastrof. Och ikväll igen var det en katastrof.

Scholes lyckas också i kritiken mot United få in en snygg känga riktad mot Arsenal.

Det sista jag vill från Manchester United är att de ska vara glada med att vinna FA-cupen och sluta fyra i Premier League. Det är vad Arsenal gör varje år, du ser dem fira på planen när de slutar fyra i Premier League, det får inte hända i Man United.

Scholes tänker emellertid inte kräva Louis van Gaals avgång.

Jag vill aldrig se någon bli av med jobbet. Jag vill att han ska få det rätt. För mig är det nästan irrelevant vem managern är. Jag vill se ett fotbollslag som representerar Man United, på standarden som har satts de senaste 20 åren. Den standarden har satts av en anledning, för att spelare ska komma och leva upp till den, för managers att komma och leva upp till den. De är långt ifrån den.

Scholes är också trött på att spelarna ber om ursäkt på sociala medier.

Jag ska säga vad jag heller inte vill se efter kvällens match. Folk som twittrar hur ledsna spelarna är. På Facebook: ‘Ber om ursäkt för den prestationen.’ Sluta prata i media, på sociala medier, börja spela.