Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

Om några timmar tar Manchester United emot Crystal Palace på Old Trafford i Premier League. Tre poäng är beställda mot ett lag som inte har så värst mycket att spela för. Palace har dock lagt den värsta formsvackan bakom sig och har nu fyra raka utan förlust, så till skillnad från matchen mot Aston Villa nyligen räcker det knappast med att bara ställa ut skorna för Uniteds spelare.

Arsenal tappade poäng, mot just Palace, i söndags och Manchester city tappade poäng igår. Således har vi återigen drabbats av hopp. Inte hopp om en ligaseger men väl hopp om en Champions League-plats. Jag har kört denna förr men jag tycker att John Cleese beskrivning av hopp är klockren.

Louis van Gaal var, för första gången på länge, i bra form på gårdagens presskonferens. Upprepade gånger kommenterade han att United måste vinna den här matchen. Inga om, inga men, inget “Palace är svårslagna“, inget nonsens.

Sen kom andra halvan av presskonferensen och då var Van Gaal tillbaka i normal form. När Van Gaal talar om att United behöver kreativa spelare flyger stenarna i glashuset. Han kunde liksom ha tänkt på det innan han gjorde sig av med Kagawa, Welbeck, Falcao, Van Persie, Di Maria och Hernandez. Eller så kunde han ha gett spelare som Januzaj, Pereira, Memphis och Wilson chansen. Eller så kunde han ha gett spelarna han har mer frihet.

Juan Mata gjorde det enda målet när lagen möttes på Old Trafford förra säsongen.

Den gången var matchen skittråkig. Mycket tyder på att kvällens match också blir skittråkig. Förhoppningsvis kan vi åtminstone glädjas åt tre poäng.

Kanchelskis gjorde ett av målen när United vann med 3-0 hösten 1994.

I december 2004 vann United med 5-2. Paul Scholes gjorde två mål den gången.

Nä, det finns inte överdrivet mycket i minnesbanken från matcher mellan United och Palace på Old Trafford (incidenter matcher på Selhurst Park kan vi diskutera vid ett annat tillfälle).

Kvällens match kan dock vara genrep inför FA-cupfinalen. Både United och Palace ska ju spela semifinal på Wembley till helgen, United mot Everton och Palace mot Watford. Lagen har mötts i FA-cupfinal förut. Efter 3-3 i den första matchen, Mark Hughes kvitterade sent i förlängningen, kunde United till slut ta den första titeln under Alex Ferguson i omspelet, då Lee Martin sköt matchens enda mål.

Res med oss till Manchester!