Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inf̦r: Wigan Athletic РManchester United

Embed from Getty Images

Knappt två månader senare är den plågsamma tiden utan Manchester United äntligen över. Det är dags för försäsong och imorgon åker United till Wigan för en träningsmatch mot Wigan Athletic i vad som blir José Mourinhos första match som Unitedmanager.

Matchen, som börjar 14.30, visas inte på teve i Sverige men den ska förhoppningsvis gå att se via Uniteds app.

Manchester United

José Mourinho ska välja sin allra första startelva och det blir förstås mycket intressant att se vilka spelare han väljer och hur han formerar laget. Vi har inte fått någon vägledning kring spelartillgänglighet men vi vet att EM-spelarna samt Rojo och Romero fortfarande är på semester. Vi fick också viss information av träningsbilderna som publicerades tidigare i veckan.

I truppen som redovisas i faktarutan har jag slängt in majoriteten av spelarna som hade tröjnummer förra säsongen. NÃ¥gra spelare – Williams, Weir, Goss, Poole, Riley och Love – har jag dock utelämnat dÃ¥ de inte tycks vara aktuella just nu (Williams har rapporterats vara skadad). Tillkommer gör Tyrell Warren, som Mourinho har uttalat är aktuell för spel.

Trots de semestrande landslagsspelarna och de ickeaktuella ungdomarna ger det fortfarande en trupp på 25 aktuella spelare (22 utespelare). Därmed är ett rimligt antagande att Mourinho byter hela laget inför andra halvlek. Under sin senaste sejour i Chelsea valde Mourinho emellertid ofta att låta åtminstone någon spelare vara kvar på planen i 90 minuter.

Att gissa startelva är tämligen lönlöst men det kan vara intressant att se vad Mourinho har för alternativ att laborera med.

På målvaktssidan saknas De Gea och Romero vilket gör Johnstone till den mest rutinerade målvakten med Joel Pereira som trolig backup.

På mittbackssidan har vi först och främst Jones och nyförvärvet Eric Bailly. Vilka dessa kompletteras med får vi se. Det återstår att se hur Mourinho ser på Blind men oavsett gör spelartillgängligheten att han troligen är mittfältare imorgon. Tuanzebe, Blackett och Fosu-Mensah är alternativ i mittförsvaret.

På högerbacken har vi framför allt Valencia och Varela men möjligen även Fosu-Mensah och Warren. På vänsterkanten Shaw och Borthwick-Jackson.

Om vi utgår från 4-2-3-1 torde det i första hand vara Carrick, Herrera och Blind som konkurrerar om platserna på det centrala mittfältet. Möjligen kan även Fosu-Mensah få chansen här.

Memphis, Januzaj, Young, Lingard och nyförvärvet Henrikh Mkhitaryan är de ledande alternativen för kantrollerna medan Mata och Andreas Pereira i första hand konkurrerar om rollen som nummer 10.

Längst fram har vi Wilson och Keane att tillgå, även om en spelare som Januzaj också skulle kunna slängas in på topp.

Wigan Athletic

Det var ett tag sedan vi stötte på Wigan nu. De åkte ur Premier League 2013 och rasade sedan ner i League One men de är nu tillbaka i Championship. De har redan inlett sin försäsong, då de spelade 0-0 borta mot Chester i onsdags. Wigan har sedan match mot Liverpool på söndag, deras laguttagning blir givetvis med hänsyn till att de ska spela två matcher på två dagar.

Mot Chester matchade de en målvakt och 21 utespelare, däribland provspelaren Ryan Taylor (tidigare i Newcastle och dessförinnan i just Wigan). Om han åter är aktuell för spel är oklart.

Klart är däremot att EM-sensationen Will Grigg. Ja, han spelade förstås inte en enda minut under EM men han var ändå turnerings populäraste spelare. Manchester United har dåliga minnen av Grigg, då han gjorde två av målen när United förlorade mot MK Dons i ligacupen 2014.

Aktuell för spel är också Nick Powell, som lämnade United på fri transfer i somras.

I Wigan huserar också förre Unitedspelaren Our Friend Reece James, som gjorde 26 ligamatcher för klubben förra säsongen. James var dock mestadels utanför truppen efter nyår och han spelade heller inte mot Chester. Wigan har även Andy Kellett, som under bisarra omständigheter var i United på lån våren 2015, i truppen. Kellett spelade heller inte mot Chester.

Wigan har också en mittfältare som heter Max Power, vilket var fysiskt omöjligt för undertecknad att inte kommentera.

Historik

Det är trist att Wigan inte spelar i Premier League längre. Inte för att Wigan är någon speciellt sympatisk klubb utan för att United har en 94 procent segrar och den extrema målskillnaden 56-5. mot Wigan. I maj 2008 säkrade United ligatiteln med en 2-0-seger i Wigan och ett år senare innebar Uniteds 2-1-seger att titeln i praktiken var säkrad.

Embed from Getty Images

Vi minns också Wigan som den allra första motståndaren i eran efter Ferguson. Då vann United med 2-0 i Community Shield (två mål av Van Persie) och det var lagens senaste möte.

Bring back Wigan!

Övrigt

Matchen imorgon torde få sluta oavgjord. Det blir ingen meningslös straffläggning och det kommer förhoppningsvis inte att delas ut några medaljer efter matchen.

Sommaren i nordvästra England är rätt trist och väderleksrapporten säger att det ska vara 18 grader varmt och regn när matchen spelas.

Låt den nya eran börja.

Matchinformation

Wigan Athletic
Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 16 juli 2016, 14.30
Plats: Wigan Athletic Stadium, Wigan
Domare:
Teve: visas inte (eventuellt MUTV via Manchester Uniteds app)

Manchester United

MÃ¥lvaktare: Henderson, J Pereira, Johnstone
Försvarare: Jones, Shaw, Valencia, Varela, Tuanzebe, Blackett, Borthwick-Jackson, Fosu-Mensah, Bailly, Warren
Mittfältare: Memphis, Mata, Januzaj, Carrick, Blind, Young, Herrera, Lingard, A Pereira, Mkhitaryan
Anfallare: Wilson, Keane
Frånvaro: Darmian, De Gea, Fellaini, Martial, McNair, Rashford, Rojo, Romero, Rooney, Schneiderlin, Schweinsteiger, Smalling, Zlatan (semester)

Wigan Athletic

Målvakter: Nicholls, Jääskelainen
Försvarare: Taylor, Pearce, Morgan, Daniels, James, Kellett, Hendry, Warnock, Burn
Mittfältare: Chow, Flores, Perkins, Power, Jacobs, Morsy, Colclough, Gilbey, Powell, Huws, Whitehead
Anfallare: McKay, Odelusi, Davies, Grigg, Wildschut
Frånvaro: