Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Pogba är redo att spela

José Mourinho har idag snackat med media inför morgondagens Premier League-match mellan Manchester United och Southampton på Old Trafford. Uniteds manager säger att Paul Pogba är redo att spela, men troligen inte i 90 minuter och troligen inte på toppen av sin förmåga.

Om Pogba: ”Vi spelade några spelare mot Leicester med mindre träning än Paul. Några kom tillbaka efter EM med en veckas träning. Inte på toppen, inte redo för 90 minuter men de spelade och accelererade sin process mot toppform. Paul har tränat mer än en vecka. Anpassningen är enkel för han är härifrån och känner alla. Han behöver tid att bygga sin kondition och förståelse för laget. Han är redo att spela, 90 minuter tror jag inte, superprestation tror jag inte.

Om Pogbas Position i laget:Ibland, även om ni inte noterar det, förändrar vi detaljer. Räknar ni med dramatiska förändringar kommer vi inte göra det. Vi kommer inte spela med fem i backlinjen för att han gjorde det i Juventus. Men det finns detaljer i spelet som, ja, vi måste förändra detaljer. Mot Leicester spelade Carrick, mot Bournemouth Herrera. De är olika spelare så vi förändrar detaljer och det blev förändringar för Fellaini som spelade bredvid.

Skadeläget: Pogba är tillbaka från avstängning och det är Chris Smalling också. I övrigt fick vi ingen uppdatering kring skadeläget. Således fortsatt osäker status för Jesse Lingard, som missade matchen mot Bournemouth med en skada.
Uppdatering: Lingard rapporteras vara okej.

Återställer du Old Traffords fear factor? ”Inte jag. Laget, ja. Och fansen också. Jag tycker att allting börjar där. Förhållandet mellan laget och fansen. Om bortasupportrarna hörs mer har vi problem. Det betyder att det inte finns någon samhörighet mellan laget och supportrarna. Finns det kontakt kommer faktorn att vara starka hemma tillbaka. Det börjar med förhållandet mellan laget och fansen. Om fansen känner samhörigheten vill de också spela och om fansen spelar har motståndarna ingen chans.

Om Zlatans kontrakt:Nej, [jag är inte orolig för att han bara ska vara här i ett år]. För jag ser honom glad. Jag frågar varje dag, för jag vet hur viktigt det är för en familjeman, om frun, barnen, huset. Alla är glada. Hans motivation är stor. Jag ser honom här i två år, ingen tvekan.

Om Bailly:Jag är överraskad över [att han har] en så stor personlighet. En ung kille som spelade i en annan tävling [och ett lag] med andra förväntningar än i United. Första matchen på Wembley, första matchen borta. Bekväm, ledande. Han pratar inte engelska men de runt honom pratar franska eller spanska. Bekväm även på kommunikationsnivån. Ja, han har överraskat mig lite.

Om Fonte:Jag kommenterar inte. Jag bryr mig inte. Marknaden är öppen till den 31 augusti. Men jag är väldigt nöjd med spelarna jag har. Jag pratar inte om spelare i andra lag.

Southamptons manager Claude Puel snackade med media igår.


Tolkat via livestream, Manutd.com och @ManUtd.