Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Puel: Konstigt att ryktena om Fonte kommer nu

Fredagsfotboll är grejen den här veckan. Manchester United mot Southampton på Old Trafford. José Mourinho snackar upp matchen imorgon (eventuellt klockan 17.00, men detta tenderar att kunna ändras). Southamptons manager Claude Puel snackade upp matchen redan idag.

Skadeläget: Ryan Bertrand (som även missade premiären) är skadad och kan inte spela mot United. Övriga spelare är tillgängliga.

José Fonte har kopplats samman med en flytt till Manchester United. Mittbacken satt på bänken i premiären efter sitt EM-deltagande i somras men är nu aktuell för en plats i startelvan. Puel antyder möjligen att ryktena har dykt upp för att störa Southampton i uppladdningen. “Inga problem med José. Bara konstigt att det här ryktet kommer precis före matchen mot United. Han är ett bra proffs och har tränat bra den här veckan. Han har bra erfarenhet och kan inte störas av ryktena. För mig är det bara ett rykte, bara överraskande att höra det här två dagar innan matchen mot United. Det är inga problem, José är vår kapten.

Puel var manager för Lille när det franska laget spelade mot United i Champions League säsongerna 2005/06 och 2006/07. I februari 2007 vann United bortamatchen (som spelades i Lens) efter ett snabbt frisparksmål av Ryan Giggs. Det såg då ut som att Puel bad sina spelare att avbryta matchen men efter vissa palaver fortsatte matchen. Puel fick frågor om detta men tonade ner det hela.

Puel hoppas att Southampton ska göra en bra match. Laget har två raka segrar och tre utan förlust på Old Trafford men Puel tycker inte att det påverkar, lagen har nya spelare och nya tränare. “De möter, tycker jag, ett bra lag.

Om Zlatan Ibrahimovic:Han är en fantastisk spelare, han kan göra mål utan chanser. Svaret [på hur man stoppar honom] är kollektivet.

Om Paul Pogba: “Jag vet inte om han kan spela den här matchen. Bara elva spelare kan spela. Vi måste fokusera på vårt spel och inte på motståndarnas spelare.

Om Anthony Martial (Puel och Martial var samtidigt i Lyon): “Det var en ung spelare. Väldigt bra kvalitet, jag var överraskad att han lämnade Lyon som en ung spelare och kom till Monaco och sex månader senare en stor transfer. Det var fönstrets affär att han gick till United. Det bekräftar att han är en väldigt bra spelare med starkt huvud, bra balans med sina känslor. Han är en väldigt bra spelare.

Res med oss till Manchester!