Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Pereira till Granada, liten chans för Schweinsteiger

I skuggan av Europa League-lottningen har José Mourinho precis avslutat sin presskonferens inför morgondagens match mot Hull.

Mourinho bekräftar, utan förekommande fråga, att Andreas Pereira kommer att gå på lån till Granada, som spelar i La Liga. Managern utesluter inte att Bastian Schweinsteiger kommer att få speltid under säsongen men menar att det blir mycket svårt för tysken.

Annars tror inte Mourinho på många affärer innan fönstret stänger på onsdag. Han närmast utesluter att det blir någon ytterligare värvning.

Inför morgondagens mach öser Mourinho beröm över Hull och Mike Phelan.

Skadeläget: Inga frågor, ingen information. Vi utgår från att alla spelare är tillgängliga.

Om Europa League-lottningen: “Det är bra för oss, för vi tror att vi är i Champions League. Det finns liknande grupper i Champions League. Vi vet att det är en svår grupp. Jag tycker att det är bra. Om du har lag utan uttryck skulle inte ens fansen gilla det lika mycket. Det är bra för fansen, för spelarna. De kommer att vara mer motiverade. Det är bra för turneringen, som vi vet inte har samma glamour som Champions League. Att spela mot lag med tradition som Fenerbahce och Feyenoord är bra. Jag har ingen vision om det ukrainska laget för att vara ärlig.

Kommer Schweinsteiger lämna? “Jag har 23 spelare i truppen [där Schweinsteiger inte ingår, red. anm.]. I princip är det ingen som lämnar, för jag vill inte att någon ska lämna. Det kommer ingen ny. Om vi har något problem, någon möjlighet, har jag några unga spelare i akademin som jag skulle vara glad att accelerera deras process, vilket skulle vara att ta dem till a-laget. Vi kommer ha en lugn vecka, utan helikoptrar med spelare som kommer eller lämnar. Europa League-gruppen är bra, om jag ändrar laget inför en match mot lag utan uttryck är det inte värt så mycket. Feyenoord är Champions League, Fenerbahce är Champions League.

Kan Schweinsteiger få speltid? “Jag tycker att det är svårt att det ska hända. Jag säger inte att det är omöjligt men väldigt svårt. Vi har ett beslut som är helt fattat gällande Pogba, Herrera, Schneiderlin, Fellaini, Carrick. Vi har fem spelare för två positioner. Det är mycket svårt att en möjlighet ska uppstå.

Har du pratat med Schweinsteiger? “Ja, [vi har pratat]. Jag kan inte svara för honom. Det är hans liv, hans karriär. Han har kontrakt med United och har rätt att välja att stanna. Det är inget problem för oss. Fotboll skapas av beslut, jag har gjort det hela min karriär. Det är inte bara jag, alla gör det. Spelare reagerar olika. För att vara ärlig så pratar inte Bastian mycket. Han gav sitt uttalande och han är fri att göra det på sättet. Inget problem alls. Jag tänkte när jag läste uttalanden från Bayern München att de skulle springa till Manchester för att ta tillbaka honom. Jag är överraskad att Rummenigge inte är här för att ta hem honom. Truppen är klar.” Mourinho betonade också att Schweinsteigers uttalande skrivet på ett bra sätt.

Om Pereira och Borthwick-Jackson: “Jag älskar Andreas Pereira. Jag skulle vilja ha honom här. Han går till Granada på lån. Jag gillar Borthwick-Jackson mycket, han går till Wolves för att spela. Vi har Shaw, Blind, Rojo som kan spela vänsterback. Det är beslut som alla fattar.” Detta sades i anslutning till citaten ovan, utan någon ny fråga.

Vad betyder en seger mot Hull? “Det är väldigt tidigt. Du har lag med ett, två, tre poäng, som inom några månader kommer att vara i toppen på tabellen. Andra kommer att sjunka i tabellen. Efter en konstig försäsong klarade vi att vinna Community Shield och sex poäng [i ligan]. Mer än det, bra saker i laget, saker för mig. Saker som är svårare för er och för fansen att se. Saker vi jobbar på. Varje poäng är så svår i tävlingen. [Hull] hittade ett sätt att ta poäng. Managern är väldigt erfaren. Han kan fotboll bra, han vet hur man organiserar ett lag för att få resultat och de får resultat och är ett svårt lag.

Får Mike Phelan jobbet om Hull vinner? “Jag hopas att han får ett jobb efter att ha förlorat en match. Beslut ska inte fattas på en match. Han var en av de mest framgångsrika assisterande managerna i landet. Sedan var han viktig för [Steve] Bruce. Nu har han lyckats motivera sitt lag. De är defensiva men tar poäng. Han förtjänar jobbet.

Om Premier League: “Det kommer att vara en väldigt svår säsong för alla. Jag tror att de traditionella topplagen hade en dålig erfarenhet förra året som de inte vill upprepa. Många lag kommer att vara väldigt starka. Troligen behövs fler poäng för att vinna ligan den här säsongen. Förra året underpresterade många lag. Det var bra för tävlingen. Men det normala är att det återgår till det vanliga nu. Vi ser till oss själva, hur många matcher vi vinner, hur många poäng vi tar, hur vi förbättrar oss.