Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens efter Stoke; Lingard och Rashford i landslaget; Mkhitaryan står över

Jag är väldigt nöjd med prestationen,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match mot Stoke. ”Men när resultatet borde vara 5-0 eller 6-0 och det blir 1-1 så försvinner glädjen och frustrationen med resultatet kommer.

Jag tycker att det var vår bästa prestation vad gäller fotbollen vi spelade. Vi skapade chanser och vi gjorde det i 90 minuter. Vi hade full kontroll på matchen. Men genom magi kom in på offensiv planhalva och gjorde ett mål.

Om missade chanser: ”Jag kritiserar aldrig mina spelare för att de missar chanser. Målvakten var matchens bästa spelare och förtjänade det. Jag kan vara kritisk mot attityden och dålig kvalitet på prestationen och naivt spel men inte kvaliteten framför mål.

Om Martial:Han behöver det. Ett otroligt mål och ett bra initiativ. Det var bra för honom.

Är alla tillgängliga för landslagen? ”Från idag, inga problem. De slutade matchen i bra skick, jag bytte inte på grund av skador. Jag respekterar alltid det de beslutar i landslagen.

Mark Hughes snackade också på en presskonferens efter matchen:

Herrera: Vi borde ha gjort sex eller sju mål

Lingard och Rashford i landslaget

Fyra Manchester United-spelare fick plats i Gareth Southgates första engelska landslag: Jesse Lingard, Marcus Rashford, Wayne Rooney och Chris Smalling. Här får vi anse Lingard som överraskningen, övriga tre var tämligen givna.

Southgate säger att England ”hoppas att Marcus ska åka till U21-EM nästa sommar”. Frågan är vad Manchester United tycker om det. En undrar också om det verkligen skulle vara positivt för Rashford.

Om Lingard säger Southgate: ”Att ta sig in i det laget, med pengarna som har spenderat och profilen på spelarna som är där, visar vad han har gjort. […] Han är en spelare vi gillar, han är en intelligent fotbollsspelare med bra fart som spelar på spelarnas fötter och tar sig in i ytor av utrymme och han hotar framför mål.

Luke Shaw är inte med i truppen. Detta då vänsterbacken fortfarande inte är hundra procent.

Inget VM-kval för Mkhitaryan

Manchester United har skrivit till Armeniens fotbollsförbund och bett dem låta Henrikh Mkhitaryan stanna i Manchester för skaderehabilitering. Det rapporterar fotbollsförbundet på sin hemsida.

Henrikh går fortfarande igenom det sena steget i sin rehabilitering,” skriver Uniteds läkare Steve McNally. ”Även om hans framsteg har varit bra den senaste veckan deltar han i begränsade aspekter av lagträningen och han är fortfarande inte kapabel att träna fullt utan restriktioner eller spela tävlingsfotboll. Med det i åtanke skulle det vara tacksamt om han tillåts lämna återbud till landslaget för det kommande träningslägret och VM-kvalmatcherna för att bli kvar i Manchester för att komplettera sin rehabilitering.

Förbundet skriver att Mkhitaryan ”troligen” kommer att missa VM-kvalet, men det tycks vara en miss i översättningen. I en senare nyhet (på armeniska) står det att Mkhitaryan missar landskamperna.

Charlton hyllade Edwards

På det som skulle ha varit Duncan Edwards 80-årsdag avtäcktes en plakett till hans minne i hans födelsestad Dudley. Plaketten, på vilken Edwards kallas ”genial fotbollsspelare”, avtäcktes av ingen mindre än Sir Bobby Charlton.

Läs om Edwards här:

Den bästa av dem alla – en hyllning till Duncan Edwards

Memphis till landslaget

Memphis Depay fick inte plats i Hollands ursprungliga VM-kvaltrupp men efter återbud är han nu uppkallad (Ons Oranje).

O’Connor i U17-landslaget

Irlands U17 spelar EM-kval med start i mitten på oktober. Uniteds Lee O’Connor är en av spelarna i truppen (FA Ireland).

Giggs får vänta på chansen

Swansea har idag, som väntat, sparkat managern Francesco Guidolin. Ryan Giggs var en av favoriterna att ta över men det blev Bob Bradley som fick jobbet.

Zlatan 35 år

Idag fyller Zlatan Ibrahimovic 35 år. United gjorde en video för att uppmärksamma detta.