Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Poängförlust för England; Fosu-Mensah debuterade; United studerar Celtics safe standing

England försökte med bara en enda Manchester United-spelare i startelvan borta mot San Marino. Det räckte inte, England fick nöja sig med 0-0 i en match där Joe Hart var bäst på planen.

Jesse Lingard startade som vänsterytter och blev kvar på planen hela matchen. Han hade Englands kanske bästa målchans då han tvingade målvakten till en bra räddning med ett hårt långskott. Inte utan att det påminde om Pogbas skott igår. Lingard blev varnad i slutet på matchen, då han stod upp för Marcus Rashford.

Wayne Rooney blev inbytt efter 73 minuter, då han ersatte Dele Alli.

Marcus Rashford kom in sista tio, vilket var för sent för att han skulle kunna rädda England.

Chris Smalling satt på bänken och fick se Gary Cahill spela det sämsta mittbacksspelet det engelska landslaget har sett.

Jordan Henderson bar kaptensbindeln och var sensationellt dålig. Förhoppningsvis konserverar han formen till matchen på måndag.

Fosu-Mensah debuterade i U21-landslaget

Timothy Fosu-Mensah spelade hela matchen när Hollands U21 vann med 4-1 i Cypern. Det var hans debut på nivån. Han blev varnad efter 54 minuter.

Hollands chanser att nå EM var borta redan inför matchen.

Poole fick 86 minuter

Wales U21 vann med 3-1 i Armenien. Regan Poole fick chansen i startelvan och blev kvar på planen i 86 minuter.

Wales chanser att nå EM var borta redan inför matchen.

Chong från start när Holland vann

Hollands U19 säkrade segern i sin EM-kvalgrupp via 1-0 mot Norge. Båda lagen var klara för nästa runda på förhand. Tahith Chong, som är yngst i den holländska truppen, startade och blev kvar på planen i 85 minuter.

Moutha-Sebtaoui på bänken när Belgien gick vidare

Belgiens U19 tog sig vidare till nästa runda via 2-2 mot Ryssland. Precis som mot Finland kvitterade Belgien i den tredje tilläggsminuten i andra halvlek. Belgien vann därmed gruppen på fler gjorde mål i inbördes möte.

Ilias Moutha-Sebtaoui satt på bänken.

(Antonio Valencia spelar just nu för Ecuador mot Bolivia. I natt spelar Romero och Rojo mot Paraguay. Rapport imorgon.)

Hamilton får landslagschans

Unitedjunioren Ethan Hamilton får sin första landslagschans. Han är uttagen till det skotska U19-landslaget inför EM-kval i slutet på oktober.

Hamilton, som fortfarande räknas som junior, gör en mycket bra säsong och har något överraskande startat flera matcher för reservlaget.

Bobby fyller år

Idag blev Sir Bobby Charlton 79 år.

Det ger mig anledning att igen tipsa om min text om Sir Bobby.

Sir Bobby Charlton: Gentlemannen som är Uniteds främsta målskytt

MEN: Inga kontraktssamtal med Mata

Det har ryktats om att Juan Mata ska erbjudas ett nytt fyraårskontrakt av United. Enligt Manchester Evening News stämmer detta emellertid inte.

United ska heller inte ha några kontraktssamtal med Ander Herrera, Daley Blind, Luke Shaw och Marouane Fellaini. De fyra spelarna, precis som Mata, ska ha ett kontrakt som löper ut 2018 men med en option på ytterligare ett år.

Timothy Fosu-Mensah förväntas skriva nytt kontrakt inom kort. Sedan torde det vara Jesse Lingard och Antonio Valencia som är närmast till hands för ett nytt kontrakt. De båda spelarna har avtal som löper ut efter den här säsongen, men båda med ett optionsår.

Michael Carrick har också ett kontrakt som löper ut efter den här säsongen, men beslut om hans framtid torde dröja. Sen är det lite oklart kring Zlatan Ibrahimovic, men det mesta tyder på att han kommer att spela för United även nästa säsong.

United studerar Celtics safe standing

Celtic har den här säsongen inför inför safe standing (säker ståplats) på en sektion på Parkhead. Detta ska intressera Manchester United och ledande personer ska, enligt Independent, ha varit på studiebesök.

Mycket tyder på att safe standing kommer att introduceras i England, men fortfarande kommer det att dröja några år. Det är alltjämt en kontroversiell fråga i England, framför allt i Liverpool, men stödet för att återintroducera ståplats är mycket stort.