Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wilson opererad; Mourinho om Stamford Bridge; Conte inför United; holländsk talang ansluter

För några dagar sedan meddelades det att James Wilson hade drabbats av en allvarlig knäskada. Nu är det bekräftat att det rör sig om en skada på det främre korsbandet (ACL, anterior cruciate ligament). Anfallaren kommer nu att opereras och lång rehabilitering väntar.

Det är en besvikelse för honom och för klubben också,” säger Uniteds reservlagstränare Warren Joyce. “Han måste nu arbeta strumporna av sig för att komma tillbaka i den bästa formen han har varit i under sitt liv. Allt du kan göra när du har motgångar är att försöka vara positiv och säkerställa att när du kommer tillbaka är det i bästa form.

Det förefaller vara så att rehabiliteringen kommer att skötas av Manchester United. Ingen tidsram nämns men det brukar röra sig om minst ett halvår, ofta betydligt längre.

Vi önskar Wilson lycka till under rehabiliteringen och hoppas att han kommer tillbaka!

Mourinho: Datorn har bestämt att det är nu

På söndag återvänder José Mourinho till Stamford Bridge. Igår kväll pratade han om sina känslor inför det.

Jag behöver inte analysera deras start på säsongen men när du ser tabellen och var de är, i en bra position, kan det inte vara dåligt.

Jag visste att genom att arbeta i England och stanna i Premier League skulle jag förr eller senare vara tvungen att spela mot Chelsea. Och jag måste åka till Stamford Bridge. Datorn har bestämt att jag måste gå nu så vi åker dit.

När han återvände med Inter sa han att han “alltid är lyckosam på the Brigde” men han menar att det inte längre gäller.

När jag spelade där med Inter, hade jag innan dess aldrig förlorat en match på Stamford Bridge, för jag hade det där rekordet. Nu har jag redan förlorat några matcher på the Bridge. Förra säsongen förlorade jag två eller tre matcher så jag kan inte längre använda samma ord. Nu har jag förlorat där.

Conte: Mourinho förtjänar ett bra mottagande

På fredagen snackade Antonio Conte på en presskonferens inför söndagens match. Här är delar av vad han sade.

Skadeläget: John Terry har löst problemet med sin fot. Willian, vars mamma nyligen dog, var tillbaka i träning i torsdags men Conte har ännu inte bestämt om han är aktuell för spel på söndag. Oscar har varit i Brasilien då hans farfar dog och är också tveksam.

Fabregas är inte tillbaka efter en skada på en “konstig” kroppsdel. Ivanovic återhämtar sig efter skada. Zouma är på väg tillbaka men är fortfarande en bit bort.

Om Mourinho: “Han var en viktig manager för Chelsea. Han skrev en del av klubbens historia och vann tre titlar. Han var en viktig man för klubben. Jag tycker att han förtjänar ett bra mottagande. […] Vinner du tre titlar är du klar i fansens hjärtan. När han kommer hit med Manchester United är han en fiende i den sportsliga aspekten.

Jag har stor respekt för honom. Han är bra manager, han har vunnit mycket i sin karriär. Han förtjänar maximal respekt.

Om matchen på söndag: Det blir en match mellan två bra lag. I måndags spelade United en taktisk match. “Det är viktigt också att förbereda de taktiska och tekniska aspekterna, att förbereda sig defensivt och offensivt. Jag tror att det kan bli en taktisk match. Jag tycker inte att vi har någon fördel, den fördel vi har är att vi spelar på hemmaplan. Fansen har en viktig roll.

Om Pogba: “Han kom tillbaka till England. Han föddes i England som fotbollsspelare. Jag kommer ihåg att vi tog honom från Manchester United. En fantastisk spelare på maximal nivå. Han förtjänar allt. Att komma tillbaka till Manchester United tror jag var hans dröm. Jag önskar honom allt det bästa, men först efter matchen på söndag.

På en fråga om han kommer att anpassa taktiken efter Pogba säger Conte att han måste ta hänsyn till hela laget.

Om taktiken: Conte är nöjd att lagen har förbättrat defensiven sedan han gick över till en trebackslinje. Han vill se en förbättring jämfört med matcherna mot Arsenal och Liverpool.

Om spelschemat: Conte tycker inte att det är en fördel för Chelsea att inte spela i Europa. Han menar bland annat att fler matcher ger fler chanser för spelarna i periferin.

United värvar Millen Baars

Manchester United har signerat den holländska yttern Millen Baars, det rapporterar Ajax Showtime. Baars, som är 16 år gammal, ska som jag förstår det för närvarande vara klubblös. Han tillhörde tidigare Ajax och var kapten för Ajax B1 men lämnade klubben på grund av oenighet med tränarna.

Baars ska vara tillgänglig för spel i januari.

Precis som Daley Blind och Timothy Fosu-Mensah representeras Baars av agenturen Stellar Group.

EPFL bryter med Uefa

Organisationen EPFL (European Professional Football Leagues) bryter med Uefa, detta meddelar organisationen på sin hemsida. Bland de 23 medlemmarna i EPFL noterar vi de fem största ligorna i Europa (England, Italien, Tyskland, Spanien och Frankrike), men även mindre ligor som de i Sverige och Danmark. I dagens omröstning röstade 22 ligor för att bryta med Uefa, bara Serie A ville att samarbetet skulle fortsätta.

Detta kan komma att skaka om den europeiska klubbfotbollen. Avtalet mellan EPFL och Uefa har bland annat hindrat att det har spelats matcher i de inhemska ligorna samtidigt som det spelas matcher i Uefas turneringar.

Anledningen till EPFL:s missnöje är de förändringar för Champions League som Uefa meddelade tidigare i år. Avtalet kommer att rivas den 15 mars 2017, vilket “ger EPFL tillräcklig tid att förhandla fram ett nytt avtal med Uefa” inför organisationens nästa möte i mars 2017 och Uefas kongress i april 2017.