Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Hemmamatch mot West Ham i kvartsfinalen

Embed from Getty Images

Direkt efter Manchester Uniteds 1-0-seger mot Manchester city lottades ligacupens kvartsfinaler. För Manchester Uniteds del blev det en hemmamatch mot West Ham. 

Kvartsfinalerna ska spelas tisdagen den 29 november eller onsdagens den 30 november. Det är redan nu i stort sett givet att Uniteds kvartsfinal kommer att spelas onsdagen den 30 november. Detta då United och West Ham möts på Old Trafford i ligan söndagen den 27 november, vilket normalt ska utesluta spel på tisdagen.

Vanligen bekräftas tid och datum någon dag efter lottningen.

Vi känner West Ham väldigt bra. Vi mötte dem fyra gånger förra säsongen. Jag hoppas att vi kan besegra dem. Vi måste kontrollera deras bästa spelare. Vi vill vinna den här cupen,” säger Ander Herrera om lottningen.

United har tagit sig till kvartsfinal via 3-1 mot Northampton på bortaplan och så 1-0 mot Manchester city idag.

West Ham inledde precis som United cupen i den tredje omgången. Då vann de med 1-0 mot Accrington Stanley utan att imponera. Segermålet av Payet kom först i den sjätte tilläggsminuten. Idag vann West Ham med 2-1 hemma mot ett reservbetonat Chelsea (har inte på rak arm koll på hur West Hams ordinarie uppställning ser ut).

Kvartsfinalen i november blir en repris på årets kvartsfinal i FA-cupen. Även då lottades United som hemmalag. Men efter en oavgjord match blev det omspel i London. Då klev Marcus Rashford fram som hjälte.

I ligacupen har lagen mötts två gånger. Norman Whiteside gjorde det enda målet när United vann på Old Trafford i omgång 3, hösten 1985. Den 30 november 2010 skickade Sir Alex Ferguson ett reservbetonat lag till London för att spela kvartsfinal. Det blev en mycket jobbig match, United åkte hem med 4-0 i baken. Jonathan Spector sänkte sin gamla klubb med två mål i första halvlek då.

Lottningen i sin helhet

Kvartsfinalerna ser på förhand tämligen ointressanta ut. Liverpool fick Leeds och det var ju motståndet United ville ha. Förhoppningsvis i semifinalen! Hull mot Newcastle inspirerar inte och Arsenal mot Southampton är ju rätt meningslöst.

Liverpool – Leeds United
Manchester United – West Ham United
Hull City – Newcastle United
Arsenal – Southampton

Res med oss till Manchester!