Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mazic och Swarbrick dömer i veckan; Mourinho anklagad

Den serbiska domaren Milorad Mazic får ansvaret som huvuddomare när Manchester United möter Fenerbahce i Europa League på torsdag. När United sedan åker till Swansea för Premier League-match på söndag är det Neil Swarbrick som agerar rättskipare.

Samtidigt har José Mourinho anklagats av FA till följd av hans agerande under matchen mot Burnley i lördags.

Mazic dömer i Turkiet

På torsdag dömer Milorad Mazic när Manchester United spelar mot Fenerbahce på bortaplan. Mazic får sällskap av Milovan Ristic och Dalibor Djurdjevic som assisterande domare, Danilo Grujic och Nenad Djokic som extra assisterande domare samt Nemanja Petrovic som fjärdedomare.

Mazic är en mer erfaren domare än vad som annars brukar vara fallet i Europa League. På meritlistan har han två VM-matcher (2014), tre EM-matcher (2016) och 20 Champions League-matcher.

Mazic dömde United två gånger förra säsongen: hemmamatchen mot Liverpool (1-1) i Europa League och bortamatchen mot Wolfsburg (förlust 3-2) i Champions League. I december 2013 dömde han Uniteds 1-0-seger hemma mot Shakhtar Donetsk och i oktober 2012 dömde han hemmamatchen mot Braga (seger 3-2).

Fenerbahce har haft Mazic en gång, då de i april 2013 vann med 1-0 hemma mot Benfica i Europa League-semifinal. Fenerbahce missade en straff i den matchen. Benfica vände sedan till seger i returen.

Swarbrick dömer i Wales

På söndag är det Neil Swarbrick som dömer när Manchester United åker till Wales för match mot Swansea. Swarbrick får Ledger och Wilkes som assisterande domare och East som fjärdedomare.

Swarbrick är en etablerad Premier Leauge-domare men får sällan de stora matcherna. Han har bara dömt United fem gånger. Senast var också i Wales och också mot Swansea, då Swansea i februari 2015 vann med 2-1 trots att United gjorde matchens första mål. Totalt har United 2-1-2 med Swarbrick.

Swansea har haft Swarbrick 14 gånger (5-4-5). Senast då de i september förlorade med 3-1 hemma mot Manchester city.

Mourinho anklagad av FA

I lördags blev José Mourinho uppvisad på läktaren, då han sa några mindre väl valda ord i halvtid på 0-0-matchen mot Burnley. Nu har FA läst domarens rapport och kommit fram till att Mourinho ska granskas.

Det påstås att han i eller runt tunnelområdet i halvtid använde smädliga och/eller förolämpande ord mot en domare,” skriver FA.

Mourinho ska svara på anklagan senast på fredag kväll.

Sedan tidigare har Mourinho en anklagan emot sig till följd av kommentarer inför matchen mot Liverpool. Denna skulle besvaras senast igår kväll men FA har ännu inte fattat beslut i frågan.

Den gamla anklagan ska, som jag förstår det, inte påverka den nya, då agerande under match och agerande i media behandlas olika.

Manchester United ska inte vara bekymrade över detta. Klubben menar att detta var vanligt förekommande när Sir Alex Ferguson var manager.