Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Safe standing på agendan; De Gea höll nollan; Williams utvisad när Poole vann

Safe standing kommer för första gången att diskuteras på ett möte med Premier League-klubbar, det rapporterar chefsportskribent Martyn Ziegler på Times. Enligt tidningen ska nu nästan alla klubbar i Premier League vara för safe standing.

Framgångsrika försök utförs nu i Skottland av Celtic.

Fortfarande väntas det dröja två eller tre år innan vi ser safe standing på läktarna men det mesta tyder på att det i framtiden kommer att vara tillåtet att stå upp på matcher i Premier League. Positiva nyheter!

De Gea höll nollan, Herrera och Mata på bänken

David de Gea tvingades något överraskande göra ett par räddningar i Spaniens hemmamatch mot Makedonien i VM-kvalet. Det var tillräckligt för att De Gea skulle hålla nollan och Spanien tog en säker 4-0-seger.

Ander Herrera och Juan Mata blev kvar på den spanska bänken. Herrera får möjligen chansen att göra landslagsdebut när Spanien möter England i en träningsmatch på Wembley på tisdag.

Darmian bänkad när Italien vann

I grupp G är det Spanien mot Italien. Italien hakade på i toppen via 4-0 mot Liechtenstein på bortaplan. Båda lagen har tio poäng på fyra matcher, Spanien leder gruppen på bättre målskillnad.

Matteo Darmian blev kvar på Italiens bänk.

Williams utvisad, Pooles Wales vann

En skräll i kvalet till U19-EM, då värdnationen Wales vann med 3-2 mot England. Hemmalaget gick upp till 2-0. England kämpade sig tillbaka till 2-2 med två mål i mitten på andra halvlek. Wales återtog omgående ledningen och höll sedan undan.

Manchester Uniteds mittbackar Ro-Shaun Williams och Regan Poole startade matchen. Poole spelade 90 minuter. Williams blev utvisad efter 81 minuter, då han drog på sig sin andra varning i matchen.

https://twitter.com/ReganPoole/status/797533590489862144

England har ändå ödet i egna händer medan Wales måste ställa sitt hopp till Grekland, som har sex poäng efter två matcher. Vinner England mot Grekland i den avslutande matchen är England klara för nästa runda. Wales behöver ta poäng mot Luxemburg samtidigt som Grekland tar poäng mot England. Wales kan också gå vidare om de vinner mot Luxemburg samtidigt som England vinner med minst tre mål mot Grekland.

En sista möjlighet för Wales är att gå vidare som bästa grupptrea och det har de goda möjligheter att göra, så länge de undviker förlust mot Luxemburg (resultatet mot det sämsta laget i gruppen räknas bort då bästa grupptrean utses).

Kort inhopp för Chong i förlust

Tahith Chong gjorde ett kort inhopp när Hollands U19 förlorade med 2-1 mot Spanien i en turnering i Georgien. Det stod 1-1 när Chong kom in efter 81 minuter. Det spanska segermålet kom på straff i den fjärde tilläggsminuten.

Henderson och Tuanzebe bänkade när England vann

Englands U20 slutade tvåa i Continental Cup i Sydkorea efter att ha avslutat med en 4-1-seger mot Iran. Manchester Uniteds representanter Dean Henderson och Axel Tuanzebe satt på bänken hela matchen.

Kanadas U20 vann mot Honduras

Kanadas U20 vann med 2-1 mot Honduras på bortaplan i en träningsmatch. Josh Doughty är med i truppen men det är oklart om han fick någon speltid i matchen. På kanadensiska förbundets hemsida levereras ingen laguppställning.

Oklart om Smalling

Det kan vara så att Chris Smalling har en bruten tå, något vi rapporterade om i torsdags. Åtminstone tror Simon Stone på BBC det.

Enligt Telegraph ska United ha förnekat detta. Tidningen noterar samtidigt att rapporterna om att Smalling har en bruten tå kommer källor nära Smalling. Enligt Guardian förnekade United delvis rapporterna om att Smalling har en bruten tå.

Det hela kommer tillbaka till José Mourinhos kommentarer om att vissa spelare inte är beredda att offra tillräckligt för att spela för United. Enligt Telegraph förekommer olika historier kring hur allvarlig skadan ska vara och när exakt den uppstod. Eventuellt ska Smalling ha förvärrat skadan på träning den här veckan.

Mkhitaryan vill lära av Mourinho

Vad gäller José Mourinho hoppas jag att jag kan lära mig mycket från honom också,” säger Henrikh Mkhitaryan i en lång intervju på det armeniska fotbollsförbundets hemsida.

[Supportrarna i England] lever för fotbollen. De älskar sina spelare och stöttar dem oavsett om de vinner eller förlorar. Det gör dig mer hungrig att spela för dem. Engelska Premier League är den bästa ligan i världen och den ger mig något annorlunda, en ny utmaning. Jag tror att jag kan bli starkare av att spela här.

Mkhitaryan säger att han ”saknar speltid” men han har inga planer på att ge upp.

Det finns ingen besvikelse, bara utmaningar. Jag slutar aldrig eller ger upp när jag möter hinderpå vägen. […] Jag vet att jag kan lyckas i Manchester United och jag vill visa alla att jag förtjänar att vara en nyckelspelare i det här laget, i den här ligan.

Henrikh Mkhitaryan: ”I am trying to reach the highest level in football” [Ffa.am, på engelska]

Länktips: McGuinness om framtiden och Pogba

Inside Football: Former Man United coach Paul McGuinness on how the club triple checked the signing of Paul Pogba and living through the glory years [Yahoo]

Fosu-Mensah fick Blinds skor

När Timothy Fosu-Mensah var 14 år gammal och spelade för Ajax akademi fick han ett par skor av a-lagsspelaren Daley Blind. Problemet? Blinds skor var för små.