Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Smalling borta länge; Pogba gjorde månadens mål; Romero utklassad; plus målorgie

Jo, rapporterna om Shaw, Smalling och Mourinho fortsätter. Nu är det Daily Mail som i en så kallad exclusive påstår att Chris Smalling kommer att bli borta minst en månad med en bruten tå. Eventuellt blir mittbacken borta till jul.

Smalling blev skadad i hemmamatchen mot Fenerbahce (den 20 oktober). Han spelade sedan mot Chelsea på smärtstillande men har inte kunnat spela sedan dess. Smärtan ska inte ha försvunnit och då foten undersöktes närmare konstaterades enligt tidningen att en tå var bruten på två ställen.

Smalling kritiserades av Mourinho för att han inte spelade i matchen mot Swansea. Visar det sig – Daily Mail rapporter ska alltid tas med en näve salt – att Smalling inte kan spela förrän i mitten på december ställer det Mourinhos kommentarer i ny dager.

Samtidigt rapporterar BBC att Mourinho tar jobbet i United på största allvar. Manager ska fokusera på minsta detalj i arbetet.

Vidare skriver Andy Mitten för Daily Post (läs!) att Mourinho fortfarande är populär bland de som anställde honom. Klubbens åsikt ska vara att han är driven och noggrann. Att resultaten är sämre än förväntat medges dock (Mitten konstaterar att det lät likadant när Moyes och Van Gaal styrde skutan).

Mourinho, som företrädarna Moyes och Van Gaal, ska nu vara av åsikten att jobbet är mer tidskrävande än han trodde på förhand. Mitten antyder att rapporter om att Mourinho vill rensa friskt i truppen stämmer.

Bellerin missar matchen mot United

Stämmer rapporten ovan kommer Smalling inte att spela mot Arsenal. Men även Arsenal har skadeproblem i försvaret, det sägs att Hector Bellerin inte kommer att kunna spela mot United.

Pogba gjorde månadens mål

Paul Pogbas mål mot Fenerbahce har röstats fram till månadens Manchester United-mål i oktober.

Men målet mot Swansea var ju snyggare?! Kanske det. Men det gjordes i november och var därför inte aktuellt.

Bortasupportrar närmare planen

Från och med nästa säsong kommer Premier League kräva att åtminstone en sektion bortasupportrar ska placeras direkt vid planen, det rapporterar Telegraph. Tanken är att detta ska förbättra stämningen på läktarna.

Klubbar som Sunderland och Newcastle har av hävd alltid placerat bortasupportrarna högt upp.

Romero utklassad

Argentina fortsätter att ha stora problem i det sydamerikanska VM-kvalet. I natt blev det en storförlust, 3-0, borta mot Brasilien.

Sergio Romero vaktade det argentinska målet och hade alltså ingen rolig afton, även om han inte kan lastas för något av målen.

Marcos Rojo är inte med i Argentinas trupp.

Förlusten betyder att Argentina är kvar som sexa i den sydamerikanska gruppen. Nyckelmatch väntar natten mot onsdag, då de möter trean Colombia på hemmaplan. Vid seger går Argentina förbi Colombia, vid förlust är VM-platsen i allra högsta grad i fara.

Poole förlorade mot Grekland

Regan Poole spelade hela matchen när Wales U19 inledde EM-kvalet med en 2-0-förlust mot Grekland. Poole, som har meriter från U21-landslaget, pratade med Wales fotbollsförbunds hemsida inför kvalet.

Williams vann mot Luxemburg

Englands U19 spelar i samma grupp som Wales och Ro-Shaun Williams hade bättre lycka än Poole. Williams spelade hela matchen när England inledde med en 2-0-seger mot Luxemburg.

I nästa omgång möts England och Wales.

Williams, som hade skadeproblem i början på säsongen, tränar emellanåt med Uniteds a-lag. ”Det har varit en bra erfarenhet,säger han till Vavel.

Jag jobbar bara hårt i U23 i United. Förhoppningsvis kan jag fortsätta pusha och försöka visa managern vad jag går för och sen förhoppningsvis slå mig in i a-laget.

Givetvis ger det dig självförtroende att se folk som Marcus [Rashford], som jag har spelat med i flera år, komma in i a-laget. Det visar dig bara att du bara behöver en chans, en möjlighet och du måste ta den.

Tanner kvar på bänken

Englands U18 vann med 2-0 mot Polen. Manchester Uniteds George Tanner blev kvar på bänken hela matchen.

We will remember them

På Armistice Day hyllar Manchester United minnet av de Manchester United-spelare som har dött i krig.

Rooney vann Uniteds målcup

För att fira 25 000 Premier League-mål har United kört en målcup på Twitter, för att utse det snyggaste Unitedmålet i Premier League. Föga överraskande segrade Wayne Rooneys cykelspark mot Manchester city. Du har sett det förr, men du vill se det igen.

Totalt var 16 mål nominerade, de kan ses i de fyra videoklippen nedan! De 16 målen har gemensamt att de gjordes under säsonger då Liverpool inte vann ligan.