Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferenser efter gårdagens match; Rooney har fått nog; Valencia hyllas

Manchester United har jättemycket otur. Det är kontentan av José Mourinhos presskonferens efter 1-1-matchen mot Arsenal. Managern passar också på att hylla sitt eget arbete och flörta med fansen. Så visar han också sin inneboende misstro mot unga spelare. Och hade bara United haft Marouane Fellaini igår så hade United vunnit matchen.

Hur förklarar du att ni inte vann? ”Det gör jag inte. Det gör jag inte. Jag kan bara förklara det arbete mitt lag utförde. Otrolig kontroll mot ett lag som är väldigt bra, ett lag som normalt sett producerar mycket bra anfallsfotboll. Vi såg inte [deras] otroliga spelare. När vi förlorade bollen var vår reaktion otroligt bra. När vi hade bollen producerade vi bra fotboll.

Vi borde ha gjort mål före 1-0, vi borde ha gjort mål efter 1-0. Vi borde ha tagit en bekväm seger. Jag är besviken för spelarna och fansen. Vi har tur med fansen vi har. Jag kommer ihåg matcher förra året eller tidigare när laget vann och fansen inte var nöjda. Det känns som en förlust och för Arsenal känns det nog som en seger.

Mourinho vill inte avslöja vad han tycker om straffsituationen. Han betonar att han tycker att Marriner är en bra och ärlig domare. En undrar om han här antyder att det finns domare som han inte tycker är ärliga. I så fall är det dags att han tar av sig foliehatten.

Gör ni framsteg?Titta, Jones och Rojo. Jag tror att många av er tänker. Jones spelar inte två matcher i rad på flera år. Rojo, ingen vet vad han är. Ibland spelar han här, ibland där, ibland är han på läktaren. Så när ni ser de här två spelarna prestera som de gjorde, vet ni att det är arbete bakom. Hur vi vinner bollen, ni vet att det är arbete bakom det, hur vi skapar chanser, ni vet att det är arbete bakom det. Vi vet, vi alla vet, att för tillfället är vi det oturliga laget i Premier Leauge. Vi fokuserar på Burnley, Stoke och Arsenal, nio enkla poäng.

Vi har mycket arbete att göra, vi behöver utvecklas mycket, vi har många ungar som är misstagsbenägna, för det tillhör ungdomsspelare. Vi vet också att vi har några otroliga spelare som har passerat 33-34.

Vi vet också att andra managers – Wenger, Mauricio, Klopp – har längre tid med sina lag. Chelsea och Liverpool spelare inte i Europa. De har en vecka att arbeta, en vecka att vila. Om ni kommer ihåg vad Rodgers gjorde för några år sedan. De är i en privilegierad position.

Jag vet, spelarna vet, styrelsen vet, ägarna vet, fansen vet, ni vet vad ni inte vill säga eller så vet ni inte. Vi har stort självförtroende, vi är väldigt nöjda med arbetet vi gör. Bättre resultat kommer att komma, det är säkert.

Rashford släppte Oxlade-Chamberlain förbi sig: ”Exakt. Det är normalt. Han är en ung pojke. Han är en ung kille som jag sista delen av matchen satte till vänster för att jag vet att han har snabbheten att hänga med ytterbacken. Marcus är ingen försvarare, han hamnade i vänsterbackspositionen. Inlägget kom och vi har inte väldigt starka spelare att hantera det i luftrummet.

Vi har inte starka spelare på bänken fysiska spelare att spela som jag skulle göra. Om jag hade Fellaini skulle jag spela Fellaini de sista 10-15 minuterna. Det är en isolerad händelse i en match där allt var under kontroll. Vi kände inte den vanliga pressen i slutet.

Då han lämnar presskonferensen kommer Mourinho med en sista kommentar: ”Så till slut förlorade jag mot Arsenal. Till slut förlorade jag mot Arsenal.

Mourinho pratade också med Sky Sports efter matchen.

Wenger: Bra defensivt, dåliga offensivt

På sin presskonferens efter gårdagens match säger Arsène Wenger att Arsenal gjorde en bra match defensivt men att de inte presterade som de brukar offensivt. Han säger att United försvarade sig mycket bra. ”Manchester United ledde förtjänt med 1-0, efteråt droppade dem och gav oss bollen igen och vi kom tillbaka.

Wenger säger att han inte vet varför Arsenal inte presterade bättre. Kanske har de en mental blockering, kanske var spelarna trötta efter landskamperna.

Om straffsituationen säger Wenger att han inte tycker att det var straff medan Mourinho tycker att det var straff, vilket ingen är överraskad över. Han ville inte svara på om Darmian borde ha blivit utvisad och säger att det var en svår match för domaren.

Rooney: Det är skandalöst

Det som har skett är skandalöst,” säger Wayne Rooney gällande diskussionen om hans uppträdande den senaste tiden enligt Telegraph. ”Jag är stolt att spela för mitt land och stolt över vad jag har uträttat. Jag är inte slut än. Jag tycker att det som har skett är skandalöst. Det visar på bristande respekt och jag tycker att nog är nog. Det är allt jag vill säga.

Juniormatch flyttad

Juniorlagets hemmamatch mot Derby har flyttats fram en dag och kommer nu att spelas på fredag. Matchen spelas på Uniteds gamla träningsanläggning Cliff och det borde nog betyda att allmänheten har möjlighet att se matchen. Värt att kolla upp för de som är i Manchester inför hemmamatchen mot West Ham.

Cherries Trust: United tar inte säkerheten på allvar

Bournemouths oberoende supporterorganisation Cherries Trust är förbannade och menar att United inte tar säkerheten på allvar. De säger att det inte finns några bevis för att United har vidtagit några åtgärder för att säkerställa att det som hände inför Uniteds hemmamatch mot Bournemouth i maj inte upprepas. Som ni säkert minns så upptäcktes en kvarglömd bombattrapp på Old Trafford och matchen kunde spelas först ett par dagar senare.

Läs mer på Cherries Trusts hemsida.

Valencia hyllas

Antonio Valencia gjorde igår oväntat tidig comeback efter skada. Han utsågs till Uniteds bästa spelare och hyllas för sin insats.

Enligt José Mourinho spelade Valencia ”otroligt bra”.

Michael Carrick fyller på: ”Antonio har varit otrolig som högerback sedan han flyttade till den positionen. Han ser så farlig ut då han går framåt men samtidigt är han så solid defensivt. […] Att komma tillbaka så snabbt från ett brutet ben [i armen] säger det mesta om honom och hans attityd att komma tillbaka och spela.

Även Juan Mata gillar Valencia: ”Han är en best. Han är en fantastisk spelare och väldigt viktig för oss, defensivt och då han går framåt. Han ger oss massor på högerkanten.

Mer på Manutd.com.