Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Johnstone går på lån, Pereira tillbaka i United

Embed from Getty Images

Manchester United byter tredjemålvakt. Den nuvarande tredjemålvakten Sam Johnstone går till Aston Villa på lån under återstoden av säsongen. Johnstone ersätts i United av Joel Castro Pereira, som återkallas från portugisiska Belenenses.

Johnstone till Aston Villa

Sam Johnstone kommer att spendera resten av den här säsongen i Aston Villa, vilket får anses vara hans största uppdrag hittills i karriären. Villa har gått relativt bra i Championship sedan förre Manchester United-försvararen Steve Bruce tog över som manager. Med en bra avslutning på säsongen kan de utmana om en playoffplats.

Johnstone blir Bruces första värvning och enligt Mark Regan på BBC West Midlands är det troligt att Johnstone blir förstamålvakt. Pierluigi Gollini – med förflutet i United – värvades till Villa inför säsongen men har inte imponerat. Johnstone kan debutera redan på söndag, då Villa möter Tottenham på bortaplan i FA-cupen.

Sedan tidigare har Johnstone erfarenhet från åtta olika lånesejourer i sex klubbar (Oldham, Scunthorpe, Walsall, Yeovil, Doncaster och Preston). Han har hunnit bli 23 år gammal men väntar fortfarande på debuten i United. I höstas skrev han på ett nytt kontrakt med United.

Jag är väldigt glad att ha gått till Aston Villa, det är en massiv klubb,” säger Johnstone till Villas hemsida.

Jag är väldigt uppspelt över att vara här. Aston Villa var intresserade och det är en möjlighet jag hoppade på direkt. Det är en som du helt enkelt inte kan tacka nej till.

Pereira tillbaka i United

Att Johnstone försvinner på lån innebär att United återkallar Joel Castro Pereira från Belenenses. Den unga portugisen har imponerat i den portugisiska ligan. Han började på bänken men tog efter hand över som förstamålvakt. Totalt gjorde han tio matcher och höll nollan fyra gånger, bland annat mot Porto, i Portugal.

Pereira, som är 20 år gammal, föddes i Schweiz. Han har dock portugisiska rötter och har valt att spela landslagsfotboll för Portugal, där han har meriter från U21-landslaget.

Embed from Getty Images

Jag skulle vilja tacka alla i Belenenses som har hjälpt mig att utveckla mitt spel och bli en bättre spelare,” säger Pereira enligt Manutd.com.

Som en Manchester United-spelare behöver jag göra det min klubb ber mig göra. Och jag är angelägen att återvända till Manchester och fortsätta arbeta med mina lagkamrater.

Pereira lämnar Belenenses med fin kritik. ”Det är inte enkelt att förlora de bästa spelarna i ett lag som vårt,” säger tränaren Quim Machado. ”Joel tog vara på sina möjligheter. Han har en enorm potential.

Rykten i Portugal säger att Pereira ska vara aktuell för Benfica.

Personligen tycker jag att det är trist att 20-åringen ska behöva kasta bort ett halvår som tredjemålvakt i United. Sannolikheten att United ska behöva sin tredjemålvakt är försvinnande liten och Pereira tjänar ingenting på att spela U23-fotboll i United.